»

Natečaj Brezmejnik

Slo-Tech - Startup pospeševalnik Simgularis v sodelovanju s Tehnološko agencijo Slovenije razpisuje natečaj Brezmejnik. Cilj natečaja je izmed novonastalih in rastočih slovenskih visokotehnoloških podjetji odbrati deseterico najbolj obetajočih in jih prihodnje leto peljati na večtedenski obisk Silicijeve Doline.

Bivanje tam bo v znamenju predstavljan in navezovanjem stikov z investitorji ter udeleževanju dogodkov v startup skupnosti. Vse do odhoda pa bodo izbranci deležni intenzivnega pripravljanja in izobraževanja.

V sklopu natečaja bo organizirana tudi vrsta javnih predavanj na temo tveganega kapitala in startup kulture.

0 komentarjev

Google ustanovil sklad tveganega kapitala

Google - Google se očitno dobro spomni težkih začetkov in prosjačenja investitorjev za sredstva, ko beseda google še ni bila glagol. Zato (in za profit seveda) so ustanovili nov sklad tveganega kapitala, ki so ga neizvirno poimenovali Google Ventures. Ta venture fund bo pomagal podjetjem v povojih, da zberejo dovolj sredstev za zagon delovanja. Kot pišejo v svojem blogu, je logika povsem podobna ostalim tovrstnim skladom. Poiskali bodo najperspektivnejša podjetja, katerih izbor želijo opraviti bolje od konkurence, na področju interneta, programske opreme, clean-techa, bio-techa, zdravstva in podobnih, vanje vložili zadostno količino dolarjev in upali na preboj podjetja, ki bi jim investicijo obilno poplačal. Prijavite se.

10 komentarjev

Microsoft gre po nakupih - Facebook

Microsoft - V sredo je svet obšla novica, da je Microsoft kupil 1,6% delež podjetja Facebook za 240 milijonov dolarjev, pri čemer vrednotijo celotno podjetje na zavidljivih 15 milijard. Tako se je končno prenehal boj med dvema gigantoma, Googlom in Microsoftom, za to izredno popularno in hitro rastočo družabno mrežo, v osnovi zasnovano za navezovanje stikov med študenti. Facebook ima v tem trenutku okrog 50 milijonov aktivnih uporabnikov širom po svetu, do konca leta pa se nadejajo, da se bo številka približala 60 milijonom. Microsoft bo zraven oglaševanja na Facebooku stran uporabil še v druge namene, katerih pa v tem trenutku še ne želijo razkriti.

11 komentarjev

Kiberpipa in Silicijeva dolina

Slo-Tech - Še dodatek, ki je zmanjkal iz novice o totedenskem programu v Kiberpipi.

V četrtek, 19. aprila ob 19.00 bo v Kiberpipi potekal že 11. Večer za Inovativne in Podjetne. Tokrat bo Blaž Kos imel predavanje z naslovom Podjetniške lekcije iz Silicijeve doline, ki bo govorilo o tem, kaj se lahko naučimo od svetovnih visokotehnoloških gigantov (IBM, Cisco, Sun, Microsoft itd.), pa o podjetniškem duhu na najboljših svetovnih univerzah (Stanford, Berkeley) in zakaj je Google najboljši delodajalec na svetu. Vabljeni!

P.S.: Predavanje napovedujemo tako pozno, ker nismo bili prepričani ali bo predavatelj pravočasno premagal jet-lag, saj se je ravnokar vrnil iz ZDA. :)

0 komentarjev

Pipin odprti termin: Shifting the paradigms

Slo-Tech - V torek, 18. aprila, vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na predavanje Kristjana Pečanca z naslovom Shifting the paradigms.

Posel kot evolucija? Katere so in kako delujejo gonilne sile poslovne evolucije? Je denar posledica evolucijskih sprememb - paradigm shift? Kako prepoznamo spremembo paradigme in jo izkoristimo?

Kristjan Pečanac, znan slovenski podjetnik, je eden prvih in redkih, ki je uspel v Slovenijo pritegniti tuj tvegani kapital v visokotehnološke startupe (Digital Development, Daisy Technologies). Kot podjetnik na treh celinah sveta si je nabral ogromno izkušenj in se na lastne oči prepričal, kaj in kako v svetu razvitega kapitalizma deluje in kaj ne.

0 komentarjev

Video natečaj

Slo-Tech - 3delavnica.com in oddaja Resnična resničnost (TV Slovenija) sta skupaj razpisali natečaj video montaže. Video material je pripravila TV, posnet na modni reviji v K4, naloga natečaja pa je narediti najboljšo domačo montažo tega. Video material je pretvojren v digitalni zapis in dostopen preko spleta ali na CDjih. Več o tem tule.

2 komentarja