»

DFI ostaja na trgu

Expreview.com - Po govoricah, da DFI zapušča potrošniški trg matičnih plošč, so se pri Expreview odločili kontaktirati ljudi, ki stanje poznajo najbolj - predstavnike DFIja. Po dejanskem stanju so povprašali vodjo izdelkov, Jarryja Changa, ki je govorice zavrnil. Vseeno vse ne bo ostalo po starem, saj je Jarry povedal, da bodo nekoliko prilagodili količino modelov, ki jih bodo razvili in prodajali glede na svoj tržni delež ter s tem glede na svoje finančne zmogljivosti.

Pri DFIju so bili eni prvih, ki so predstavili zmogljive mATX matične plošče, za sisteme AMD z veznim čipovjem 790GX ter za Core 2 sisteme z veznim čipovjem P55. Dandanes so zmogljive mATX plošče nekaj povsem običajnega ter jih npr. ponujajo Asus, EVGA, Gigabyte in MSI, tako za procesorje Intel (LGA-1366 in LGA-1156) kot za sisteme AMD. Prodaje svojih ATX modelov z veznim čipovjem X58 ne bodo ukinili, a bodo po drugi strani ploščo za procesorje AMD, ki bo uporabljala v letu 2010 predstavljeno vezno čipovje RD890, izdelali le v...

3 komentarji

DFI zapušča trg matičnih plošč?

SemiAccurate - Po spletu krožijo govorice, da naj bi DFI v začetku prihodnjega leta prekinil prodajo svojih matičnih plošč, namenjenih običajnim uporabnikom. Namesto tega naj bi se popolnoma posvetili proizvodnji matičnih plošč za industrijske računalnike, kar sicer počnejo že dolgo.

Razlog za to se skriva v izredno majhnem tržnem deležu, ki ga pokrivajo predvsem s svojimi ploščami Lanparty ter nekaterimi drugimi, cenejšimi izvedenkami. Plošče Lanparty so bile, sploh v obliki nF4 Ultra-D, velik hit in skorajda edina izbira navijalcev v časih AMDjevih procesorjev Athlon 64 na podnožju Socket 939. Nato je sledil prestop na Core 2, kjer je DFI močno zamudil vlak. Ko so končno predstavili svoje, sicer sorazmeroma dobre, plošče, kupci niso imeli potrebe po menjavi obstoječega sistema, tačas pa so po navijalskih zmogljivostih zaostanek zakrpali tudi mnogi drugi proizvajalci. Zgodba o zamudah se je ponavljala z vsako izdajo novega veznega čipovja, kar je seveda pomenilo obilico zamujenih priložnosti in...

10 komentarjev

Dva sistema na eni plošči

Hibridi prihajajo tudi v računalniško industrijo

vir: Tweak Town
Tweak Town - Dandanes je nadvse moderno govoriti o varčevanju s kakršnimikoli oblikami energije in biti zelen. Za ta namen so nadvse primerni sistemi, ki uporabljajo procesorje Intel Atom, saj porabijo izredno malo energije, a še vedno omogočajo osnovno brskanje po spletu. Zmogljivost procesorja se še poveča v kombinaciji z nVidiinim veznim čipovjem, s katerim tvorita platformo Ion. A tudi ta še vedno ni dovolj zmogljiva za igranje igric.

Pri DFIju so se zato odločili dopolniti običajen igračarski sistem z manj požrešnim sistemom za vsakodnevno rabo, osnovanem na platformi Ion. DFI Hybrid P45-ION-T2A2 je plošča, ki je sicer polne ATX velikosti, a za zmogljivejši sistem, ki podpira procesorje za ležišče LGA-775 in uporablja vezno čipovje P45, ponuja le...

44 komentarjev

HIS Radeon HD 4350 s PCIe x1 priključkom

Expreview.com - HIS je znan po izdelavi Radeonov nižjega cenovnega razreda s PCIe x1 priključkom, saj so enako naredili že z Radeon X1300. Tudi tokrat je kartica nizkega profila, za prenos slike na ekran pa skrbijo Dual Link DVI, HDMI in analogni VGA priključek. Jedro z 80 stream procesorji teče pri 600 MHz, 512 MB DDR2 pomnilnika pa pri 800 MHz prek 64 bitne povezave. V paket je poleg klasične, polnoprofilne ploščice vključena še ploščica za nizkoprofilna ohišja z izrezi za DVI in HDMI priključek ter še ena takšna ploščica, na katero se montira VGA priključek. Datum izida in cena sicer še nista znana, a bo kartica zagotovo zelo poceni, saj se starejša...

30 komentarjev

DFI pripravlja naslednika LANPartya za Intel

DFI P35-T2R

The inquirer - Dobro znane serije mamaplat DFI LANParty ni potrebno posebej predstavljati, saj jih poznamo zaradi ogromnega navijalskega potenciala.

Sedaj prihaja naslednik znan kot P35-T2R, ki bi znal zasesti prestol. Prve ocene navijalskih sposobnosti obetajo ogromno, predvsem na račun dviga frekvence FSB-ja. Takoj, ko bo hladilni sistem z vročimi cevkami končan, gre plošča v proizvodnjo.

Izvorna novica.

16 komentarjev

Slike DFI LANParty UT RD600-T2R/G

DFI LANParty UT RD600-T2R/G

Daily Tech - Na Daily Tech-u so objavili slike prihajajoče DFI-jeve matične plošče za Intelove procesorje s podnožjem LGA-775, DFI LANParty UT RD600-T2R/G, ki temelji na ATI-jevem veznem naboru RD600. S slik je razvidno, da ima matična plošča tri PCIe 16x reže, od katerih naj bi ena zmogla le štirikratno hitrost.

Kupcem naj bi bila matična plošča na voljo v prihodnjih dveh mescih, o njeni ceni zaenkrat ni še konkretnega podatka, naj bi pa se gibala okrog dvesto ameriških dolarjev.

Več o tem na Daily Tech-u.

17 komentarjev

DFI ostaja na trgu matičnih plošč

DigiTimes - DFI je zanikal govorice o svojem umiku s trga matičnih plošč za osebne računalnike v četrtem četrtletju letošnjega leta. Pojavile so se namreč govorice o tem, da naj bi DFI presedlal v segment industrijskih računalnikov. DFI je vzpostavil tesno sodelovanje tako z ATI-jem kot nVidio na področju veznih naborov in izdeluje high end matične plošče, namenjene predvsem navijalcem. Zaradi tega govorice o njegovem umiku ne držijo, dodajajo pri DFI-ju.

Več o tem v izvirni novici na DigiTimesu, kjer si lahko ogledate tudi DFI-jeve poslovne rezultate.

1 komentar