»

LG poslal na trg nov žepni računalnik

Mobile Burn - Žepni računalniki se vse bolj uveljavljajo in postajajo vse hitrejši. Žal je hitrost teh še vedno na nivoju nekaj let starih računalnikov, pa vseeno dobro služijo svojemu namenu.

LG je predstavil nov žepni računalnik. Vanj je vgrajen XScale-ov procesor s hitrostjo 400 MHz, poleg tega pa ima zadeva 192 MB pomnilnika. Proizvajalec je dodal podporo infrardeči povezavi in USB priključkom. Prikazano lahko vidimo na 2,8-inčnemu TFT prikazovalniku, ki podpira 262 tisoč barv. Klik!

6 komentarjev

Navijanje vsega

Slo-Tech - Kaj vse so ljudje že navijali? Hmmm. Procesorje (mislim, HALO), monitorje, grafične kartice,... No, tukaj so se spravili navijat žepni računalnik. Casio Cassiopeia E-125 so navili iz 180MHz na 200MHz. To sploh ni slabo. Upoštevati morate, da gre tukaj za kar nekaj več spremenljivk kot pri navijanju desktop procesorja. Gre pa za celoten vodič. Tako da vsi, ki si lastite Casio Cassiopeia E-125 kar odhitite na to stran. Če bo kdo naredil vodno hlajenje na svojem žepnem računalniku, naj mi prosim pošlje fotografije. Hvala.

7 komentarjev

Linux za PlayStation

ZDNet - Linuxmaniji kar ni videti konca. Medtem ko Linux počasi prehaja na ročne in žepne računalnike, je na svet "privekal" Runix - Linux za PlayStation. Seveda to ni bila nikakršna zafrkancija, saj je vse skupaj strogo nadzoroval Sony. Runix bazira na najnovejšem 2.4. Linux jedru in naj bi v prihodnje deloval v okviru GNU public licence. Vendar zakaj bi potrebovali Linux za PlayStation. Razlog je samo eden: avtorji bi radi PlayStation 1 in 2 preoblikovali v poceni (desktop) računalnik. Sliši se noro, vendar bo čas pokazal, kaj se bo izcinilo iz tega. Trenutna verzija Runixa je zaenkrat šele alpha. Beta je napovedana za julij, prvo stabilno verzijo pa naj bi po besedah avtorjev ugledali oktobra. Da pa bodo navdušenci imeli kaj početi, so avtorji kljub nedodelanosti dali na volji Runix kernel. Snamete si ga lahko iz Runixove strani. Aja, novico najdete tukaj.

4 komentarji

Novi VIA vozači

X-Bit Labs - VIA je danes izdala nove AGP vozače za svoja čipovja. Tokratna verzija je 4.05c. Zelo pomemben faktor pri performansih vaše grafične kartice (če imate matično ploščo na VIA čipovju) je verzija vašega AGP GART driverja. Torej odhitite sem in si ga naložite. Seveda je driver neuraden in ste sami krivi, če gre kaj narobe.

4 komentarji

Težave HardCOREwarea

hardCOREware - Slabo se piše internetnim stranem in .com ekonomiji. Zato v pomanjkanju denarja overclockerska stran HardCOREware prodaja nekaj testnih komponent, ki so bile v njihovi lasti. Za prodajo so namenili Athlona 1000, GeForcea 2 GTS, Abitko KT-7 RAID, Casiov E125 dlančnik in ZyXELov brezžični usmerjevalnik (router). Glede na dejstvo, da je zadnje čase propadlo kar nekaj internetnih strani, to zagotovo ni dobro in očitno ni vse tako lepo kot zgleda.

0 komentarjev