»

RSI poškodbe stanejo 600 milijonov dolarjev

Pravilno sedenje na pisarniškem stolu

Slashdot - Najnovejša študija, ki jo je izvedel Microsoft je ugotovila da so RSI poškodbe (poškodbe zaradi ponavljajočega preobremenjevanja; nastajajo zaradi redne uporabe računalniške tipkovnice in miške) v porastu in predstavljajo vedno večji strošek za podjetja. Tako je bilo lani za kar 30 odstotkov več primerov RSI poškodb kot leto poprej, skupno naj bi te poškodbe podjetja stale več kot 600 milijonov ameriških dolarjev zaradi izgubljenih delovnih urah.



Povišanje števila poškodb naj bi bilo predvsem povezano s porastom števila t.i....

16 komentarjev

Kupovanje ohišja

Radeonic - V trgovinah in na internetu se da najti ogromno različnih ohišij. Nekatera so delo brezimnega, nekatera pa delo priznanega proizvajalca. Ker ste bralci Slo-techa večinoma overclockerska družba, je še posebej pomembno, kakšno ohišje boste izbrali. Najpomembnejši je še vedno napajalnik, saj ta določa ali bomo ohišje uporabili tudi v prihodnje pri raznih nadgradnjah. Ker sem jaz zanemaril ohišje in pozornost namenil bolj drobovju, moje ohišje gotovo nikoli ne bo videlo Athlona ali kakšnega podobnega procesorja, saj 200 W napajalnik enostavno nebi zdržal. Sicer se da napajalnik dokupiti tudi posebej, vendar je to včasih kar drag poseg. To pišem zaradi tega, ker so na Radeonicu napisali vodič o kupovanju računalniških ohišij. Vodič je napisan tako, da obravnava ohišja tako iz uporabniškega, kot tudi estetskega stališča. Vodič je zanimivo napisan, zato si ga preberite, če nameravate kupiti novo ohišje. Najdete ga tukaj. ...

0 komentarjev

Sketchev članek o barvanju ohišij

Jaz - Z veliko zamudo končno objavljamo prvi sketchev članek, in sicer vodič po barvanju računalniških ohišij. Verjamemo, da je že veliko ljudi naveličanih nad bež barvo in da bi malo spremembe prav prijalo v vedno enakem delovnem okolju. Vse kar rabite, je za okoli 5 KSIT materiala, nekaj prostega časa in seveda sketchev članek.
Za tiste manj nadarjene, a željne posebnih motivov na ohišju, je poleti odprta tudi sketcheva moderska delavnica. Potrebujete le njegov e-mail in zajetno denarnico, njegova dosedanja dela pa vključujejo alien-wjevo in Sergiotovo kišto.

9 komentarjev

Pol miljona

Slo-Tech - Kaj napisati, česar že ne veste? Kako sestaviti ubitačno samohvalo ter kovanje v nebesa in hkrati tudi povedati kaj novega? Moram priznati, izjemno težko opravilo, a se bom vseeno pomujal ter vam probal naložiti čimveč s to lepo lastnostjo, da bom dejansko povedal čimmanj. Veste že, da je Slo-Tech ustanovil naš master-bwana luni šestindvajsetega decembra leta Gospodovega 1999. Stran je bila privlačna, brez foruma, brez lastne domene, z dosti vsebine, testi, triki, članki, ažurnimi novicami. Gostovala je na strežniku Robas s povprečjem okoli 50 obiskov na dan. Ostalo je zgodovina. Vsak dan več, vsak dan bolje, vsak dan više ter zahtevnejše. Tako je prišel v svojo vlogo Primož, ki smo ga prosili samo in le za uslugo, da nam bi naredil skripto, ki bi pošiljala naslove novic na mobilne telefone. Pa poglejte, kaj je danes Primoževega. Celoten forum, prijavna skripta, skripta za novice, struktura baze, vnos DVDjev. Vse, kar je na tej strani sprogramiranega, je napisal Primož v lastnem...

25 komentarjev

Modifikacije ventilatorjev

Jaz - Heh, to novico pa je Timon spisal kar pošteno, tako da vam bom kar posredoval njegov e-mail:

Glede na to, da so vse Big Kahune zaposlene, je na mojih majhnih in neizkušenih ramenih, da vem prinesem dnevne novice. Upam le, da mi jih bodo Big Kahune (luni&Co) objavili . Če pa ne, pa pač ne. Torej k stvari! Glede na to, da se naše tekmovanje Portorož 2001 približuje z svetlobno hitrostvo (dejansko!) vem predlagam, da si modificirate ohišje. Za vse tiste, ki boste tekmovali v kategoriji "Najbolj šminkerski računalnik", je vodič, kako pobarvati lopatice na ventilatorju. Nakaj podobnega je objavil že luni, ampak več glav boljše pofarba! Vodič najdete tukaj.

1 komentar

Barvanje ohišij

HardOCP - Na HardOCPju lahko preberete tretji del njihovega vodiča po modificiranju ohišij. V tem članku se ukvarjajo le in samo s tehnikami barvanja. Glede na to, da so nepobarvana ohišja med računalniškimi fanatiki zgolj redkost in da vas velika večina želi kakšno bolj pisano škatlico, si le vzemite čas in oglejte zadevo.

1 komentar

alien-wjeve modifikacije

Jaz - Odkar sem objavil prvo predogledno slikico alien-wjevega ohišja ste med nonstop nadlegovali kdaj bo na voljo članek. No, ta srečni dan je prišel, alien-wjeva mojstrovina stoji razgaljena pred vami. Članek je vreden ogleda samo zaradi ostalih slikic, toda alien-w sej je res potrudil, tako da je povrhu še informativen. Pa še bonus: v njem boste izvedeli tudi, kako zbrusiti GOrba do zrcalne gladkosti in s tem pridobiti 4-6 stopinj C! Obvezen ogled, torej!

9 komentarjev