»

Se obetajo spremembe na slovenski tipkovnici?

Finance - Kot poročajo Finance, je Slovenski institut za standardizacijo v sodelovanju s slovensko izpostavo Microsofta in društva Lugos pričel s postopkom za pripravo novega standarda za razpored tipk na slovenski tipkovnici. Še iz jugoslovanskih časov izvirajočo tipkovnico naj bi v glavnem doletela manjša prerazporeditev tipk.

Neslovenski črki ć in đ naj bi tako, podobno kot poljski "prečrtani" ł ali nemški "ostri s" ß, po novem bili dosegljivi le s pomočjo tipke Alt Gr, lažje (t.j. brez prej omenjenega desnega Alt) pa naj bi bila dosegljiva znak za € (ki je že celih 10 mesecev tudi "naša" valuta) in v naslovih elektronske pošte nepogrešljivi @ (ki, mimogrede, pomeni "at" in ne "afna"). Lažje, t.j. brez pomoči Shifta, naj bi se dalo vtipkati tudi /. Ali bodo olajšali tudi dostop do programerjem nepogrešljivih oglatih in zavitih oklepajev, ne poročajo.

SiST naj bi o predlaganih spremembah odločal v začetku prihodnjega leta, sklep pa v skladu s slovensko zakonodajo vsekakor ne bo...

196 komentarjev

Microsoftova nova strojna oprema

ActiveWin - Microsoft je za prvo polovico septembra najavil novo kolekcijo zunanjih naprav. Poleg ergonomskih in tehničnih posodobitev mišk in tipkovnic ponujajo sedaj tudi dve miški z optičnim čitalcem prstnih odtisov. Prvi se skriva na sprejemniku za brezžično miško, medtem ko se v drugi izvedbi nahaja na levem delu tipkovnice. Več slik ter podrobnejši opis lahko najdete v prispevku, ki so ga objavili na ActiveWin.

14 komentarjev

Test tipkovnic

PC Stats - Tipkovnica je ponavadi najbolj pozabljeni del računalnika (poleg disketnika, najbrž). Ponavadi se nanjo spomnimo, ko nas boli zapestje ali pa prsti.

Da je prava tipkovnica za pravega računalničarja pomembna, se zavedajo tudi na Pc Stats, kjer so se lotili testa treh tipkovnic, namenjenih predvsem zahtevnejšim uporabikom, ki rabijo več kot 104 tipk. Tako so jim v roke prišli trije primerki, vsak s svojimi pomanjkljivostmi in prednostmi.
Če ne zaradi drugega, članek se splača pogledati zaradi samega designa dveh testiranih modelov.

4 komentarji

V Kanadi razvili novo tipkovnico

Cellular News - Digit Wireless je v sodelovanju s s kanadskim TELUS Mobility razvil novo tipkovnico za mobilne telefone. Nova tipkovnica je v velikosti tretjine kreditne kartice in ima popolnoma novo in drugačno strojno kot tudi programsko opremo. Proizvajalci zatrjujejo, da je odlična za tipkanje vseh vrst tekstov in upajo da ji bodo slededili še mnogi drugi proizvajalci tovrstnih izdelkov.
Če vas zanimata delovanje in druge...

0 komentarjev

OfficeXP že skrekan

The inquirer - Hehe, medtem ko se Microsoft trudi z raznimi aktivizacijskimi metodami za svoj softver, se mu warez scene le smeje v brk. Dokaz za to je tudi to poročilo s The Inquirerja, po katerem sodeč je nedavno izdani OfiiceXP že skrekan in v obtoku po internetu. Če je zadeva resnična ali ne, presodite sami, toda jaz bi kar rekel, da je (*prikrit pogled na sveže spečen OfficeXP CD*) .

20 komentarjev

Opis WinXP in OfficeXP

Jaz - No, da ne bomo vedno prebirali tuje ekskluzivne opise raznih novitet, si lahko na tem naslovu preberete zelo temeljit in obširen opis novih WinXP in OfficeXP v slovenščini. Seveda ne gre za definitiven opis, saj je zasnovan na testnih različicah, toda moram priznati, da se je avtor zelo potrudil in poskrbel za obilje informacij. Priporočam ogled!

1 komentar

Začela se je proizvodnja Office XP

ZDNet - Microsoft Office XP, zadnjo verzijo tega programskega paketa, je Microsoft včeraj dal v proizvodnjo. Microsoft je izjavil, da bo nova verzija Office XP na voljo kupcem konec pomladi, točnega datuma pa niso izdali.
V tem članku pa si lahko ogledate, kakšne novosti nas vse pričakujejo v novi verziji MS Office XP. Dodana je predvsem možnost, da si programe popolnoma prilagodite svojim željam in okusom. Druga večja novost je močnejša integracija z internetom. Poleg tega bo vgrajeno tudi prepoznavanje govora, ter vgrajen OCR program.

5 komentarjev