»

1000 strani na minuto

Daily Tech - Raziskovalca Moshe in Nissim Einat sta objavila raziskavo o ink jet tiskalniku, ki bi lahko teoretično tiskal tudi s hitrostjo do 1000 strani v minuti. Bistvo koncepta je v velikosti tiskalne glave, za razliko od običajnih tiskalnikov, pri katerih se mora ta premikati, je njun izdelek (imenovam JeTrix) po svoji velikosti enak listu, na katerega se tiska. Tako se tisk ene strani opravi v enem samem koraku, kar pojasni napovedane visoke hitrosti tiskanja. Izraelca pravita, da sta tehnologijo že preizkusila in da deluje dobro, čez dve leti, ko bi naj po njunem mnenju prišla na trg, pa si lahko obetamo dnevne časopise s personaliziranimi reklamami in pomanjšane knjigarne, v katerih nam bodo izbrano čtivo natisnili šele ob nakupu. Novico smo našli na Daily Tech-u.

29 komentarjev

DMCA tiskalniške kartuše?

The Register - Bralec, zopet te vabim k ogledu povezanih novic [0:)]. Lexmark je namreč dobil tožbo, v kateri je nastopil proti podjetju Static Control inc., ki je izdelovalo in prodajalo čipe, s katerimi so ostala podjetja opremila kartuše ter jih tako pripravila do delovanja z Lexmarkovimi laserskimi tiskalniki.

Sodišče v Kentuckyu se strinja, da je šlo pri tem za grobo kršenje patentov (Lexmark s se je skliceval na DMCA) in imitatorju odredilo prenehanje izdelave in preprodaje omenjenega čipovja. -- Sicer pa Lexmark trdi, da je že ponudil v reciklažo svoje kartuše drugim podjetjem, brez potrebe po mod čipih.

Vprašanje pa je, kakšen pomen bo tožba imela v Evropskem prostoru. Decembra si je Evropska komisija v sklopu določb o recikliranju zamislila, da proizvajalci ne smejo več vgrajevati zaščitnih čipov v kartuše za ink-jet tiskalnike: od teh do tonerjev pa hitro priskaklja celo Rdeča Kapica.

3 komentarji

HP in problemi z LaserJet-i

The inquirer - Hewlett Packard je opozoril uporabnike LaserJet tiskalnikov, da le-ti s staranjem začnejo povzročati težave. Da lastnike ne bo takoj prijela panika naj povem, da se ta problem ne odraža v kvaliteti tiskanja, niti v samem delovanju tiskalnika. Nekatere LaserJet-e (problematični utegnejo biti 6L, 1100, 3100 in 3150) na "starost" doleti t.i. "multifeed" sindrom, ki ga prepoznamo po tem, da tiskalnik vase potegne več kot en list papirja. Rešitev? Nekakšna ploščica(Customer Replaceable Separation Pad Kit), ki jo vstavimo v tiskalnik. Ker je HP ugledno podjetje in ker jim ni vseeno za svoje kupce, dobite ploščico zastonj. Vsi uporaniki LaserJet-ov 6L, 1100, 3100 in 3150, ki imate probleme z "multifeed-om" kliknite sem.

3 komentarji

Sony in tiskalniki

Slo-Tech - Po zadnjih novicah naj bi se japonski velikan kaj kmalu lotil tudi proizvodnje tiskalnikov. Na področju, ki je že tako ali tako zelo konkurenčno napeto, nameravajo do leta 2006 ustvariti dobiček 2.5 milijardi zelencev. Do konca tega leta naj bi tako ugledali foto tiskalnik za digitalne kamere, pozneje pa tudi "prave" ink jet tiskalnike za domačo uporabo. Sony zaenkrat še ne razmišlja o proizvodnji laserskih tiskalnikov. Živela konkurenca... I guess . Thnx, OZZY!

1 komentar

SiS in prihodnost

X-Bit Labs - SiS, eden izmed treh velikih neodvisnih proizvajacev veznih čipovij, je zadnje čase imel precej težav. Sam razvoj novih čipovij je sicer tekel po načrtu, toda performanse in proizvodnja sta zelo slabi. Večina težav izhaja predvsem iz konfliktov z UMCjem, ki bi moral proizvajati SiSova čipovja in tako je večina proizvodnje za leto 2000 propadla. Kakorkoli, sedaj SiS počasi zaganja svoje lastne proizvodne linije in pri podjetju upajo, da jim bo uspelo osvojiti svoj stari tržni delež. Tega so se lotili na precej neizviren, a učinkovit način: z znižanjem cen. Tako je cena njihovih SiS633 in SiS733 čipovij le $19, kar je precej malo glede na to, da dotični čipovji konkurirata i815EP in VIA KT133 čipovjem. SiS tako načrtuje prodajo 250.000 kosov do konca tega leta, vse pa je bolj ali manj odvisno od tega, ali jim bo tudi dejansko uspela masovna proizvodnja.

0 komentarjev

Prijava...

Jaz - Še zadnja "novica"... Če še vedno niste uspeli rešiti težav s prijavo v našo bazo uporabnikov ( preverite, ali ni vaš Inbox poln... ja, tudi to se je zgodilo [;)]), potem pišite Primožu, našem dežurnem programerju, in on bo opravil prijavo za vas. Pa veliko sreče!

0 komentarjev