»

Google predstavil igro svetovni monopoly

Guardian - Ves svet je oder in vsi možje in žene zgolj igralci, je pred več kot štiristo leto zapisal slavni angleški dramatik. Google se je odločil skupaj s podjetjem Hasbro, ki je lastnik licence za igro monopoly, ta slavni citat udejanjiti v navideznem svetu. Danes bodo zagnali igro Monopoly City Streets, ki bo ves svet, kot ga prikazujeta Google Maps in Google Street View, spremenila v veliko igralno ploščo igre monopoly.

Novi igralci prejmejo tri milijone lokalnih dolarjev, s katerimi začnejo graditi svoj imperij. Če naletite na ulico prvi, jo lahko pri priči kupite, sicer pa morate lastniku podati ponudbo. Ta ima sedem dni časa, da odgovori, v nasprotnem primeru se šteje, da jo je sprejel. Nato začnete graditi hiše, hotele, gradove ali kar koli drugega vam srce poželi. Da vse skupaj ne bi postalo preveč dolgočasno, so v igro...

350 komentarjev

Izboljšan ogled Lune z Google Earth

Slashdot - Ob 40. obletnici prvega pristanka človeka na Luni, ki se je zgodil 20. julija 1969 v okviru odprave Apollo 11, so pri Googlu v 5. različici programa Google Earth nadgradili možnosti ogleda našega naravnega satelita. Nadgradnja omogoča neomejeno navigacijo po 3D modelu Lune, enako kot smo to doslej počeli v primeru našega planeta. Karta površja Lune je precej izboljšana, dodane pa so tudi različne fotografije, video posnetki, z zvokom opremljeni vodeni sprehodi po mestih pristankov (glas so posodili astronavti Apollo odprav) ter 3D modeli modulov, vozil in druge opreme, ki se je znašla na površju Lune.

10 komentarjev

Pristanek na luni s 40 letno zamudo

Tik pred prvim korakom

vir: Wikipedia
Boston Herald - Čez točno en teden bomo praznovali 40. obletnico pristanka prvega človeka na Luni, dogodka, ki si ga je v živo ogledalo kar 500 milijonov ljudi, kar je bil za takratni čas svojevrsten dosežek. Na srečo bomo vsi, ki smo zaradi mladosti prenos zamudili, lahko občutke staršev podoživeli s 40 letno zamudo. Stran WeChooseTheMoon.org bo zaživela v četrtek, 90 minut pred vzletom rakete Saturn V, ki je v vesolje ponesla astronavte misije Apollo 11. V pravilnih časovnih razmakih se bo na strani prikazovala pot kapsule v Lunino orbito, pristanek in prvi korak Neila Armstronga na drugem nebesnem telesu. Na strani bodo prikazovali tudi originalne videoposnetke ločevanja pristajalnega plovila od...

720 komentarjev

Google Earth zdaj vidi pod vodo

SMH - Google je nadgradil svoje brezplačno orodje za pregledovanje Zemljinega površja s funkcionalnostjo, ki razkriva še zadnje neposlikane kotičke sveta. Odslej namreč Google vidi tudi pod vodo. Ne dobesedno, so pa s pomočjo barimetričnih podatkov, ki so jih jim posredovali inštituti, uspeli na karte in posnetke dorisati nagubanost podmorskega dna, globine in ostale kartografske podatke. Tako lahko sedaj pogledamo podvodna gorovja, oceanske hrbte, jarke, grebene in ostala čudesa, ki se skrivajo pod enotno gladino. Nekatera področja, denimo Veliki koralni greben v Avstraliji, so poslikali natačneje, druga pa še bodo. Za ogled potrebujete novo verzijo Google Earth, ki se je na spletu pojavila včeraj.

...

21 komentarjev

Odvajanje od elektronike

CNET.co.uk - Andrew Lim, pisec na britanskem CNETu, je odvisen od elektronskih naprav. Zase pravi, da jih časti kot božanstva in da mora ob izidu novosti vedno postati njihov lastnik, sicer je njegovo življenje prazno. Prav zaradi naštetega je Andrew odličen testni subjekt poskusa odvajanja od gadgetov.

V osmih dneh se je poba postopoma poskušal znebiti vseh elektronskih naprav, ki so do tedaj predstavljale pomembne člene v verigi njegovega vsakdana, pri čemer se je, kot bi najbrž lahko pričakovali, soočil z mnogimi zanimivimi situacijami. Iz dogodivščine je nastal izviren prispevek z obilico humorja, katerega branje svetujemo.

Izvorni članek.

2 komentarja

Google Mars

vir: Google
Google - Google je obogatil svojo že zelo široko paleto storitev z Google Mars. Rdeči planet lahko raziskujemo z višinsko karto, karto na osnovi vidne svetlobe (črno-belo) in infra rdeče svetlobe. Karta omogoča prikaz položajev in informacij o specifičnih regijah na Marsu, pristajalnih mestih raziskovalnih modulov, kanjonih, ravninah, gorah,...



Še kratek filmček, v katerem lahko uživamo v panoramskem preletu kolosalnega kanjona oz. doline Valles Marineris. Film je ustvarjen na podlagi istih podatkov, kot jih uporablja Google Mars.

Po Google Maps, Google Earth in Google Moon se je torej druščini pridružil še Mars. Samo kot zanimivost... če boste na Google Moon kjerkoli na karti nastavili največjo povečavo, boste priča "revolucionarnemu"...

16 komentarjev

Obletnica pristanka na Luni in še česa

Slo-Tech - Včeraj je minilo 35 let, odkar je prvi človek pohodil Luno. Misija se je začela 16. julija 1969, ko so Neil Armstrong, Michael Collins in Buzz Aldrin zapustili Zemljo. 20. julija je Armstrong postal prvi človek, ki se je sprehodil po Luni, sledil mu je Aldrin, Collins pa je ostal v orbiti nad Luno. Astronavti so se varno vrnili na Zemljo štiri dni za tem. Klik!

Obletnica pristanka na Luni je gotovo bolj odmevna, še bolj aktualen pa je morda pristanek plovila Viking 1 na Marsu, ki se je prav tako zgodil na včerajšnji dan, leta 1975. Viking 1 je kmalu za tem na Zemljo poslal slike površja Marsa, ki še danes velja za enega izmed planetov našega osončja, na katerem bi lahko bilo življenje. Klik!

In še ena obletnica: včeraj je minilo 60 let od neuspešnega poskusa atentata na Adolfa Hitlerja. Klik!

Da pa ne bi govorili samo o včerajšnjem dnevu, še današnja obletnica: leta 1970 je po 11. letih gradnje bil dograjen Asuanski jez, kot poslednica dogovora Egipta in Sudana o skupnem...

52 komentarjev