»

Sonyjevi prenosniki Vaio vpoklicani

Sony Vaio CW

CNet - Sony je včeraj objavil, da bo primoran vpoklicati približno pol milijona prenosnikov znamke Vaio, ker se pri njih pojavljajo problemi s pregrevanjem. Zaradi napake v sistemu za uravnavanje temperature se lahko prenosnik tako pregreje, da spremeni obliko - plastika se raztopi. Doslej so prejeli 39 prijav pregrevanja in topljenja plastike. Sony priznava, da se lahko zaradi napake uporabniki tudi opečejo, a doslej takega primera še niso zabeležili.

Približno 100 tisoč vpoklicanih prenosnikov je bilo prodanih v Evropi. Gre za seriji VPCF11 in VPCCW2, ki sta na trgu od lanskega januarja. Uporabniki lahko prenosnik bodisi pošljejo Sonyju na njihove stroške bodisi, enostavneje, namestijo popravek vgrajene programske opreme...

23 komentarjev

Sony Vaio X lažji od kilograma

Sony Vaio X

ComputerBase - Sony je na sejmu IFA, ki te dni poteka v Berlinu, predstavil nov prenosnik, ki tehta osupljivih 690 gramov. Sony Vaio X naj bi prišel na prodajne police še pred božičem, stal pa bo med 1500 in 2000 evri, odvisno od opreme. Zaslon bo meril 11 palcev, ostale specifikacije pa Sony ljubosumno skriva. K sreči so jih razkrili prodajalci: v njem se bo skrival procesor Atom Z540 z 1,86 GHz (Intel tega procesorja uradno še ne prodaja), 2 GB DDR2-pomnilnika in 128 GB velik disk SSD, če se odločite za najcenejšo inačico.

87 komentarjev

Prenosnik s krokodiljo kožo

Vaio P

vir: engadget
engadget - Za vse petičneže, ki imajo pod palcem nekoliko preveč in želijo, da to ve tudi njihova širša okolica, je Sony izdal posebno verzijo svojih prenosnikov Vaio P. Nova "Signature Collection" serija v nakladi 1000 izvodov ponuja posebne prenosnike, ki imajo poleg običajnega 1,86 GHz-procesorja Atom Z540, četrt terabajtnega SSD-ja ohišje prevlečeno s krokodiljo kožo, kar vas bo veljalo dva tisoč dolarjev.

30 komentarjev

Evropska komisija še vedno nezadovoljna z Microsoftom

Slashdot - Microsoft je včeraj napovedal, da bo za EU izdal posebno verzijo prihajajočega operacijskega sistema Windws 7, v kateri ne bo vključenega Internet Explorerja. Očitno to ni dovolj, saj Evropska komisija ne bo odnehala. Kot pravijo, je Microsoftova zaveza vredna pozornosti in "potencialno pozitivna", saj bo OEM-om (sestavljavcem oz. proizvajalcem računalnikov) omogočila, da uporabnikom namestijo kakšen konkurenčni brskalnik, na primer Opero, Firefox, Chrome ali Safari. V isti sapi dodajajo, da z Microsoftovo izvedbo niso najbolj navdušeni, saj so se odločili uporabnikom namesto več (torej vgraditi več brskalnikov) ponuditi manj (odstraniti vse). Še več, poteza Microsofta naj bi po njihovem mnenju dokazovala, da se tudi v Redmondu zavedajo, da kršijo zakonodajo, zato bodo šli do konca in zahtevali tudi kazen. Klik!

361 komentarjev

Sonyjev Vaio P je tu

X-Bit Labs - Tudi Sony se je odločil zakoračiti na trg netbookov, tako da so izdali svoj prvi računalnik, ki je namenjen prvenstveno brskanju po spletu in ostalim nezahtevnim opravilom. Podjetje se sicer krčevito brani uporabe termina netbook, zato smo pristali ob imenovanju Vaio P. Nad imenom netbook niso preveč navdušeni tudi zaradi specifikacij, ki so povsem primerljive z večjimi brati. Vaia P poganja Intelov procesor z 1,33 GHz na Intelovem čipovju z integrirano grafiko, družbo mu delata dva gigabajta pomnilnika, 60 GB velik trdi disk (ali 128 GB SSD, po želji), brezžična podpora za standarde 802.11b/g/n, Bluetooth itn. Gledali ga bomo skozi osempalčni zaslon, ki podpira ločljivost 1600 krat 768 točk, vse skupaj pa bo upravljala Vista Home Premium ali Home Basic.

...

32 komentarjev

Skype tudi za mobilnike

Yahoo News - Včeraj je Skype, ki ga po svetu milijoni množično uporabljajo za brezplačne (video)klice z računalnika na računalnik in ugodne klice na mobilne in stacionarne številke v drugih državah, izdal posebno verzijo svojega klienta, ki je prilagojena mobilnikom in bo za delovanje potrebovala zgolj Javo. Scott Durchslag, izvršni direktor Skypa, je dejal, da je za Skype velik korak naprej to, da so omogočili njegovo uporabo napravam z Androidom in tudi stotinam drugih mobilnih telefonov. Skoraj polovica svetovnega prebivalstva uporablja mobilne telefone in mnogo izmed njih so že zdaj uporabljali Skype drugod, je še dodal. Nova verzija lite bo podpirala telefone LG-ja, Motorole, Nokie, Samsunga in Sony Ericssona. Beta verzija programa je že dostopna na njihovi strani, a program za zdaj omogoča klicanje le v ZDA, VB, Poljsko, Brazilijo, Švedsko, Dansko, Finsko, Estonijo, Avstralijo in Novo Zelandijo.

20 komentarjev

Bentley med poslovnimi prenosniki

Tom's Hardware - Tak je bil naslov, ki se je pojavil na priljubljeni strani s strojno opremo -- Tom's Hardware. Ogledali so si namreč IBM Thinkpad T40, v katerem tiktaka Intel Penitum M (Centrino) procesor. Ta mlinček ima kar 1 MB drugonivojskega predpomnilnika, kar omogoča še hitrejše delovanje. GPU (Radeon 9000 PRO) je ohlajen s pomočjo heatpipe tehnologije, ki prenaša toploto do hladilnika, pod katerim leži procesor. V sebi pa nosi pošast tudi 512 MB PC2100 pomnilnika. Prenosnik se je odrezal odlično in ga priporočajo vsem, ki so zanj pripravljeni odšteti malo čez 2000 dolarjev.

0 komentarjev

Sys Cold Fusion 1.86GHz - superračunalnik v malem

AMD Zone - Medtem, ko se navdušenci trudijo z doma narejenimi superhladilnimi kompleti, ki ohladijo procesor kar krepko po ničlo, si lahko premožnejši uporabniki privoščijo računalnik z industrijskim hlajenjem podjetja Kryo Tech, ki so ga testirali na AMD Zone. Moram reči, da sem videl po raznih hardware straneh že kar nekaj primerov, ko so navdušenci svoj Thunderbird procesor navili na 1,7 GHz, vendar kaj več kot to še nisem zasledil. Ko pa sem si pobliže ogledal računalnik Cold Fusion, me je skoraj kap, saj je navitje 1,4 GHz Thunderbirda na 1,86 GHz dosežek, ki si zasluži same pohvale. Seveda pa zraven hlajenja ne dobimo samo navit procesor, ampak vse potrebne komponente, ki sestavljajo dober računalnik (od GeForce 3 grafične kartice do dobrega diska na RAID-u). Sistem je sicer odličen, vendar pa bo marsikoga odvrnila od nakupa ogromna cena, ki znaša 3100 $, kar bo gotovo preveč tudi za malce bolj premožne. No, če pa ste fanatični navijalec in se ne ozirate preveč na ceno, pa je to vaša...

0 komentarjev