»

Pokemon Go Nintendu ne bo prinesel milijard, delnice strmo padle

Bloomberg - Ko je 6. julija izšla igra Pokemon Go, niso eksplodirala le socialna omrežja in mediji, temveč tudi delnice Nintenda. Do minulega tedna je delnica poletela za 120 odstotkov in dosegla šestletni vrh. V bolj pesimističnem tonu to sicer pomeni, da če ste Nintendo kupili daljnega leta 2010, ste minuli teden končno prilezli na ničlo, potem ko se je vmes delnica potikala po globinah tečajnice. Toda - imeli ste le kakšen dan časa. Ko se je...

8 komentarjev

Natal za 150 dolarjev?

Slashdot - Ugibanj o ceni in datumu izida Microsoftovega novega krmilnega sistema za iger Natal na spletu kar mrgoli, sedaj pa smo dobili prve oprijemljivejše podatke. Po poročanju zanesljivih virov blizu Microsofta (kako točno zanesljivi so, bomo videli najkasneje novembra), bo Natal del konzole Xbox 360 Arcade, ki se bo prodajala za 300 dolarjev, medtem ko bo samostojni Natal stal 150 dolarjev. To je znatneje več od prvotnih ocen, da naj bi Natal veljal največ 70 dolarjev, in tudi več od konkurenčnega Sonyjevega Mova, ki stane slabih 100 dolarjev. Ostale informacije niso nove. Natal je še vedno le kodno ime, pravo ime pa si bodo v marketinškem oddelku zamislili do E3 naslednji mesec. Provizorični...

14 komentarjev

Božič letos že oktobra

X-Bit Labs - V Microsoftu so potrdili, da bo njihov novi način upravljanja in krmiljenja iger, ki se imenuje Natal (ime je dobil po istoimenskem brazilskem mestu, v portugalščini pa to pomeni rojsten in tudi božič), nared in naprodaj še v oktobru letos. Pričakovali smo, da ga bodo dokončali najkasneje do novembrskega zahvalnega dne, saj se naslednji dan v ZDA začne mrzlično božično nakupovalno obdobje. Syed Bilal Tariq iz Microsofta Saudova Arabija je uradno naznanil, da bo Natal pripravljen še oktobra. Točen datum bo Microsoft sporočil na E3, ki bo junija.

Natal, ki je še vedno kodno ime, saj bodo pravo ime poiskali v oddelku za trženje in ga predstavili na E3, je po Microsoftovih besedah več kot le detektor gibanja za krmiljenje iger. Govorice o novi razsežnosti večpredstavnosti in z vsem do sedaj poznanim neprimerljivi igralni izkušnji je seveda jemati z rezervo, kot vse reklamne krilatice. Februarja so MTV-jevci dobili napravo na posodo in ugotovili, da se prototip Natala obnese dobro, a...

8 komentarjev

Natal oktobra, novembra

engadget - Microsoft kot po učbeniku igra svojo marketinško podporo prihajajočemu sistemu krmiljenja iger, ki se imenuje Natal. O Natalu je bilo prelitega že ogromno črnila, Microsoft je pokazal že nekaj predstavitev, a najpomembnejših podatkov še ni. Koliko bo stal in kdaj bo na voljo, namreč. V Redmondu so izdali le, da bo Božič nared do božiča 2010.

S tem ustvarili prvovrstno okolje za špekulacije. Britanski televizijec Jonathan Ross je preživel nekaj več časa z Natalovci. Izvedeli smo le skrivnostni Časa je do oktobra, kar pomeni, da bo Natal tu že oktobra ali pa za božično nakupovalno sezono, ki se otvori novembra. Po pričakovanjih, torej.

Zanimivejše so informacije o delovanju tega čuda. MTV-jevci so imeli srečo pretestirati napravo....

20 komentarjev

Nove metode krmiljenja računalnika - Suma in Natal

Suma

CNet - Na sejmu CES-u, ki se bo sklenil jutri, imajo pomembno vlogo tudi igre, saj je trg računalniški iger eno večjih gonil računalniškega razvoja. Prvi je o krmiljenju spregovoril Microsoft, ki je razkril nekoliko več o svojem novem sistemu krmiljenja iger Natal. Potrdili so, da bo Natal nared in naprodaj do začetka božične nakupovalne sezone 2010 in da bo deloval z obstoječimi konzolami Xbox 360. Natal naj bi bil sposoben prepoznati 31 delov telesa, za vsak gib pa bo porabil 10 milisekund. Kljub temu da Natal ne bo imel svojega procesorja, naj bi porabil le 10 do 15 odstotkov računske moči Xboxa. Da se privadi na uporabnika, bo potreboval 160 milisekund, nato pa bo vsak del telesa lociral na...

12 komentarjev

Cenejši tudi Nintendo Wii

vir: engadget
engadget - Cenitve konzol so v tem obdobju očitno zelo popularne, saj je ob pocenitvi Xbox360 in PS3 staro ceno obdržal le Nintendov Wii. A tudi Nintendu ni uspelo ubežati valu znižanj, kar pomeni, da se bo z bolj privlačno, nižjo ceno v kratkem ponašal tudi Wii.

Prve namige za to je bilo mogoče ugledati v oglasu Best-Buya, kjer so zraven Wiija oglaševali ceno 199 $, kar je 50 $ manj od trenutne uradne cene. Znižanje naj bi v konferenčnem klicu z večjimi trgovci požegnal Nintendo in naj bi v veljavo stopilo 27. septembra, čeprav še nismo ugledali uradnega sporočila za javnost. Po drugi strani obilica plakatov z nižjo ceno skorajda zagotavlja napovedano in željeno znižanje, tudi če le-to še ni popolnoma uradno potrjeno.

Torej 200 € v Evropi?

19 komentarjev

Prodaja iger in opreme julija slabša

Trije mušketirji

Ars Technica - Nedavno zbrani podatki za julij, ki je posredovala NPD Group, kažejo, da se prodaja videoiger in pripomočkov slabša. Pretekli mesec so tako v ZDA prodali le za 848,9 milijona dolarjev iger in pripadajoče opreme, kar je 29 odstotkov manj kot mesec prej. Prodaja strojne opreme se je skrčila za 39 odstotkov, programja pa za 26 odstotkov. Še vedno je najbolj zaželena konzola Nintendov Wii, ki so jih prodali kar četrt milijona, kar je 16 odstotkov manj kot leto prej. Na drugem mestu sledi Microsoftov Xbox 360, ki je dobil 200 tisoč novih lastnikov, kar je nekoliko več kot v enakem obdobju lani. Sonyju je šlo še najslabše, saj so prodali zgolj 121 tisoč PlayStationov 3, približno toliko PSP-jev in 108 tisoč PlayStationov 2. Najbolj prodajana igra julija je bila NCAA Football 10. Klik!

13 komentarjev

Konzole: Wii bojda cenejši, Xbox bogatejši

Nintendo Wii

Fudzilla - Če si dovolimo malo pošpekulirati o konzolah, lahko pričakujemo skorajšnje znižanje cene Nintendove igralne konzole Wii. Že vse od svojega izida Wii stane 250 dolarjev, Nintendo pa trmasto vztraja pri ceni, ker bojda naj ne bi želeli vznejevoljiti prvih kupcev, ki so zanj toliko odšteli. Pri Fudzilli so mnenja, da se bo Nintendo vendarle odločil ceno spustiti za 20 odstotkov, tako da bi poslej Wii lahko veljal le 199 dolarjev. S to potezo bodo verjetno poskušali doseči svoj cilj, to je prodati še 26 milijonov enot do konca fiskalnega leta. Na potezo Nintenda bo verjetno odreagiral tudi...

4 komentarji

Microsoft za krmiljenje Xboxa brez krmilnika

vir: CNet
Slashdot - Microsoft je na konferenci E3, ki še danes in jutri poteka v Los Angelesu, predstavil projekt Natal. Glavna ideja tega projekta je odstranitev potrebe po nadzoru nad igrami, ki jih igramo na Xboxu, z analognim upravljavnikom. Trik se skriva v uporabi posebnega droga (bar), ki ga postavimo poleg zaslona, in zaznava zvok in sliko, torej tudi naše gib. Tako lahko male zelene pobijamo s kretnjami ali pa zgolj kričanjem. Stvar je trenutno še v fazi koncepta, saj nima uradnega imena, cena ali napovedanega datuma izida, bo pa po izidu deloval s trenutno verzijo Xbox 360 in vsemi prihodnjimi. Natalu še manjka nekaj dodelav, saj morate trenutno za njegovo uporabo stati, kar ni najbolj prijeten položaj za igranje iger, a Microsoft...

35 komentarjev

Se obeta pocenitev PS3 in Wiija?

ComputerBase - Podjetje GameStop, vodilni prodajalec video iger po svetu, je drzno napovedalo, da se nam po njihovem mnenju obetata pocenitvi Sonyjevega PlayStationa 3 in Nintendojevega Wiija. To naj bi se zgodilo že v prihodnjem četrtletju, pri čemer dodajajo, da so PS3 prepričani, da se bo to primerilo, za Wii pa nekoliko manj. Ocenjujejo, da se bo letos v ZDA prodalo 33,5 milijona konzol, kar je 1,5 milijona manj kot lani vsled recesije. Wii se sploh še nikoli ni pocenila in stane 249 dolarjev, PS3 pa so enkrat malo oskubili in nekoli pocenili na 399 dolarjev (seveda v ZDA). Predvsem slednja cena naj bi bila po mnenju GameStopa absolutno previsoka za trenutno tržno situacijo, zaradi česar pričakujejo agresivno rezanje cene, če želita podjetji ostati konkurenčni. Bomo videli.

13 komentarjev

Proizvodni stroški konzole Wii polovico nižji

X-Bit Labs - Ko je Nintendo premierno predstavil svojo konzolo Wii novembra 2006, je njena izdelava stala podjetje približno 160 dolarjev. Poltretje leto pozneje naj bi bila ta cena več kot 45 odstotkov nižja, tako da naj bi bili Japonci sedaj zmožni izdelati Wii za 88 dolarjev. To pomeni, da ima Nintendo kar precej manevrirnega prostora za morebitno zniževanje cene, česar od izida še niso storili, saj se Wii trenutno prodaja za 249 dolarjev v ZDA in na Japonskem (25.000 jenov) ter prav toliko evrov v Evropi. Doslej so prodali že več kot 50 milijonov enot te konzole, ki jo sestavljajo IBM-ov PowerPC s 729 MHz z vgrajeno ATI-jevo grafiko, 91 MB pomnilnika in pol gigabajta flash pomnilnika.

35 komentarjev

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

TG Daily - Če gre verjeti Microsoftovim besedam, je njihov Xbox 360 na razprodajah v ZDA ta petek dobesedno povozil konkurenta iz Sonyja. V primerjavi z lanskim črnim petkom je Microsoft prodal za četrtino več konzol, skupaj torej slabih 400.000. Trdijo še, da so prodali kar trikrat več konzol kot Sony na isti dan, medtem ko je lani ta faktor znašal le dve. Neodvisnih podatkov za letošnji november še ni, povejmo pa, da je bil lani absolutni zmagovalec Wii z 981.000 prodanimi, sledila pa sta Xbox s 770.000 in PlayStation 3 s 466.000.

42 komentarjev