»

Atom D510 in D410 že na testni mizi

Plošča Atom D510MO

vir: engadget
engadget - Naslednici Intelovih miniITX plošč, poznanih pod imenom Little Falls (2), so v roke uspeli dobiti pri nemški trgovini za avtomobilsko-računalniško opremo, CarTFT.com. Poleg podrobnega ogleda (s slikami) so plošči seveda zapeljali tudi na test ter jih primerjali prav s parom plošč Little Falls, ki sta opremljeni s procesorjem Atom N270 oz. N330 (dvojedrna različica N270), parom Zotacovih plošč s platformo ION in drugimi sistemi na platformi Atom.

Na zunaj sta si plošči Intel D410PT in D510MO skoraj popolnoma enaki, saj imata obe 2 DDR2 pomnilniški in eno PCI režo, za hlajenje pa skrbi en sam pasiven hladilnik. Tokrat tudi ni več 4-pinskega 12...

16 komentarjev

Majhno je kul!

Intel MiniITX H57

vir: Expreview.com
Expreview.com - Na IDFu je Intel predstavil eno izmed prvih matičnih plošč, na kateri počiva prihajajoče vezno čipovje H57. Slednje bo omogočilo uporabo grafičnega čipa, ki se bo pod pokrovom procesorja poleg procesorskega jedra nahajal na procesorjih s kodnim imenom Clarkdale. Zanimivo je, da je Intel kot prvo predstavil ploščo MiniITX formata, ki je s platformo Atom zaživel mnogo bolj kot prej, ko ga je uporabljala zgolj VIA. Po Atomih je sledilo tudi nekaj plošč z ležiščem LGA-775, že pred tem pa so bili tudi redki poizkusi, ki so podpirali procesorje AMDja. V primerjavi z Intelovo miniITX ploščo, na kateri se nahaja vezno čipovje G45, je novinka bolj uporabna, saj se na njej nahaja tudi...

0 komentarjev

ASRock z majhnimi novostmi

vir: engadget
engadget - ASRockov nettop sistem, v katerem počiva Ion in ga je bilo prvič moč opaziti na novinarski konferenci na kitajskem, so za test dobili fantje pri TweakTown. Malček se imenuje ASRock ION 330-BD (očitno ime le ni bilo kodno), iz česar je razvidno, da so dobili model, v katerem je vgrajen Blu-Ray pogon. S pomočjo grafičnega procesorja v veznem čipovju, ki podpira CUDA, je sposoben dekodirati tudi HD filme, ki po besedah TweakTowna delujejo popolnoma tekoče. Z 2,5 litra prostornine je le nekaj debelejši od Nintendove konzole Wii, poraba pa znaša pičlih 40 W pri polni obremenitvi. Za posladek so procesor brez težav navili na 2,1 GHz, kar zmogljivosti (a tudi porabo) seveda le še poveča. ASRock je predstavil tudi svoj...

7 komentarjev

Antec predstavil miniITX Skeleton ohišje

Expreview.com - Antecov Skeleton, ohišje, za katerega so oblikovalci dobili navdih v, pri navijalcih zelo popularnih, bench mizicah, kljub težavam z montažo nekaterih procesorskih hladilnikov dosega zavidljiv prodajni uspeh. Zato se je Antec odločil razširiti linijo z manjšim, miniITX ohišjem. Jasno tudi tokrat nad matično ploščo najdemo, sicer manjši, 150 mm ventilator, ki bo poskrbel, da procesorju Atom ne bo prevroče, na matično ploščo z razširitveno režo pa bo mogoče vgraditi kartico polovične višine. Mini Skeleton-90 pride opremljen z 90 W napajalcem, poleg velikega, 150 mm ventilatorja pa spodnji oddelek, ki je namenjen podatkovnim nosilcem, hladi 70 mm ventilator. V...

18 komentarjev

Zotac z Ion miniITX ploščo

plošča

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Predogled prve Ion miniITX plošče so pripravili pri bit-techu, prinaša pa zanimivo presenečenje. Na Zotacovi plošči ždi dvojedrni Atom 330, trije SATA (in en eSATA) porti, miniPCI slot, v katerem je WLAN kartica ter dve reži za dvokanalni pomnilnik. Cena je še daleč od znane, a Zotacovci so govorili o, roko na srce, norih 160 funtih (skoraj 180 €), a le dokler ne veste za prej omenjeno presenečenje. Pri dotičnem modelu v paketu namreč pride še 90 W opeka, saj ima plošča že vgrajeno pretvarjanje z 12 na 5 V, trdi disk in optične pogone pa se napaja iz molex priključka, ki se nahaja na plošči.

Plošča je opremljena z masivnim aluminijastim hladilnikom, ki pokriva tako...

10 komentarjev

Zotac z miniITX Ion ploščami

bit-tech.net - Ledino z Ion sistemi je zaoral Acerjev AspireRevo, drugi sistem na vroči platformi pa prihaja izpod rok inženirjev pri Zotacu, ki je znan po nVidiinih grafičnih karticah. Njihova rešitev bo všeč samostojnim sestavljalcem računalnikov, saj pride le v obliki miniITX matične plošče, medtem ko je AspireRevo celoten sistem.

Matična plošča bo prišla v dveh, sicer zelo podobnih, okusih. Obe bosta imeli DVI, HDMI, VGA in LAN priključke, vgrajen WLAN, 3 notranje SATA in en eSATA port, opremljeni bosta še s 6 USB vtiči, dvema DDR2 pomnilniškima...

29 komentarjev

Antec Performance One P182

MadShrimps - Antecovo ohišje P180 je eno popularnejših v višjem razredu, predvsem pri uporabnikih, ki jih zanima dober kompromis med kvaliteto hlajenja in glasnostjo delovanja. Podjetje se je zato odločilo, da ne bo poskušalo izumiti revolucionarnih novosti, ampak bo raje posodobilo obstoječ izdelek. Že na CeBitu so predstavljali nov model, imenovan P182.

Opisovalci na MadShrimps so si ogledali ohišje in bili z njim precej zadovoljni. Najbolj opazne...

0 komentarjev

Ohišje Antec Sonata

Overclockers Australia - Tokratno ohišje so si ogledali na Overlockers Australia. Ohišje je veliko, črno, zaradi svoje velikosti pa tudi zračno, kar je velikega pomena za hlajenje našega mlinčka. Pogled v notranjost in na članek. Pri kraju ima tudi snemljivo stranico s tako imenovano rožico. Računalnik je dobil pohvale za tihost delovanja, odlično obliko, odlično izdelavo in za svojo odlično zmožnost vgraditve dodatnih ventilatorjev. V članku ohišje priporočajo, saj je zaradi zgoraj navedenih lastnosti precej konkurenčno drugim ohišjem te vrste.

13 komentarjev

Antec LanBoy

vir: Pimprig
Pimprig - Dandanes so LAN-partyji vedno bolj pogosti. Vsem znano podjetje Antec je izdelalo ohišje prilagojeno posebej za take zabave. Na spletni strani PimpRig so si ogledali srebrno ohišje Antec LANBOY Aluminum Mini Tower.

S prenašanjem ohišja ne boste imeli večjih težav, saj je zelo lahko ter majhno. Na levi stranici ima vdelano dokaj veliko pleksi okno, v samo ohišje pa je vgrajen 350W napajalnik. Na sprednji strani ima dva USB vhoda ter ima prostora za štiri 5,25'' enote in dve 3,5''. Vanj lahko vstavite še do dva 80 mm ventilatorja. Poleg ohišja pa zraven dobite tudi jermen, s katerim ga lahko prenašate naokoli. V opisu si lahko ogledate tudi modifikacijo ohišja. Veselo na branje.


0 komentarjev

Ime na sprednji strani ohišja

Twisted Mods - Zanimiva modifikacija se je pojavila na Twisted Mods. Fantje so se odločili, da malce poživijo in dodajo osebno noto sprednji starni računala. Vzeli so navadno plastično tablico, s kakršno prekrijemo prazna 5,25" mesta na ohišju, vanj vrezali ime, na zadnjo stran pritrdili še svetlobni difuzor in hladno katodo ter zadevo pritrdili v ohišje.

Morem rečt, da je stvar izpadla precej dobro - z modro osvetlitvijo pač ne moreš zgrešit[:D]. Celoten članek, če se bo komu zahotelo, da bi z sprednje strani ohišja hladno sijalo njegovo ime, najdete tukaj.

2 komentarja