»

Microsoft razpisuje delovna mesta za avtiste

Slo-Tech - Kdor je že kdajkoli iskal zaposlitev, kjer bomo namenoma zanemarili najžlahtnejši del promila največjih strokovnjakov, ki bi zaposlitev dobili tudi v ponošeni predvčerajšnji majici, pozna nekatere šablonske kvalitete, ki jih mora imeti ali pa vsaj hliniti. Na razgovorih so vsi timski igralci, sposobni odlično delati pod stresom, samoiniciativni, vedoželjni in z izvrstnimi mehkimi veščinami. V resnici smo pestra paleta osebnosti, ki so v populaciji razporejene približno po Gaussovi krivulji, kjer ima vsak svoje kvalitete Tega se zaveda tudi Microsoft, ki začenja pilotno akcija načrtnega zaposlovanja ljudi z avtizmom.

Avtizem je kompleksna pervazivna razvojna motnja z nevrološko-biološko osnovo, ki se kaže predvsem kot kakovostno spremenjeno vedenje na...

25 komentarjev

Na Android prihaja Minecraft

Android Central - Razvijalski studio Mojang, ki razvija zelo zanimivo igro Minecraft, je uradno napovedal različico igre za Android in jo tudi že pokazal v gibljivi sliki. Podrobneje jo bodo predstavili na prihajajočem igričarskem sejmu E3, ki se bo med 7. in 9. junijem dogajal v Los Angelesu, bo pa Minecraft za Android ob izidu obenem prva ekskluziva za Sony Ericssonov mobilnik Xperia Play. Prva različica bo torej prirejena za delovala z Xperiinimi fizičnimi gumbi, namenjenih prav igranju iger. Kasneje, še pred koncem leta, bosta sledili različici tudi za ostale naprave z Androidom kot tudi za platformo iOS. Podatke o ceni ter o obdobju ekskluzivnosti za Xperio Play bomo najverjetneje izvedeli na sejmu E3, saj zaenkrat ti podatki še niso znani.



Za...

16 komentarjev

Danes izšel Zune HD

Zune HD

Ars Technica - Danes je dan D za Microsoft, saj na prodajne police v ZDA prihaja Zune HD, ki bo poskusil izvesti misijo nemogoče: izpodriniti iPod. Na ArsTechnici so se prikopali do enega primerka in ga natančno pogledali. Kot so obljubili, ima 3,3-palčni OLED-zaslon z ločljivostjo 480 x 272, na katerem grafiko izrisuje Nvidiina Tegra. Vgrajen akcelerometer skrbi za obračanje slike ob nagibanju naprave. Na spletnih straneh je na voljo tudi katalog aplikacij, ki jih lahko povsem brezplačno prenesete na Zune. Za zdaj so omejene na Microsoftove, odločitev o zunanjih še ni dozorela.

Zune je manjši, kot je bilo slutiti s promocijskih slik in tudi manjši od iPhona, a malenkost večji od iPoda. Podpira vse potrebne kodeke in brezžično povezljivost 802.11b/g, ne pa tudi najnovejšega...

37 komentarjev

Zune bo imel čip Nvidia Tegra

Zune HD

CNet - Microsoft je potrdil, da bo imel novi Zune HD, ki bo izšel še letos jeseni, čip Nvidia Tegra. Microsoftov razvojni inženir Matt Akers je dejal, da je bilo na spletu mnogo špekulacij v tej smeri, zato so se odločili temu narediti konec in novico uradno potrditi. Na ta način bo ime Zune boljšo avtonomijo in grafiko. Tegra je sicer prvi procesor, ki ga je Nvidia sestavila za prenosne naprave, saj so se doslej ukvarjali pretežno s požrešnimi grafičnimi procesorji za računalnike. Nov SOC (system-on-a-chip) s Tegro bo porabil 0,5 W energije. Poleg tega bo imel Zune 3,3-palčni 16:9 OLED-zaslon (480x272), HD radio, HD video izhod, Wi-Fi, spletni brskalnik, akcelerometer in na zaslonu, ki bo občutljiv na dotik, predstavljeno tipkovnico QWERTY.

Jen-Hsun Huang,...

5 komentarjev

Zune HD le za Američane

Heise - Poročali smo o Microsoftovih napovedih, da kanijo še jeseni izdati nov Zune HD, s katerim se bodo zoperstavili Applu in njegovemu iPodu Touch. Nekoliko so se nam že začele cediti sline, a je Microsoft Evropejce hitro postavil na realna tla. V pogovoru za Heise je namreč njihov predstavnik za stike z javnostmi Felix Petzel pojasnil, da bodo v več državah sicer ponudili video storitve Zune v okviru Xbox Live Video Marketplace, sama naprava Zune HD pa bo na prodaj le v ZDA. Več pričakujemo prihodnji teden na E3.

11 komentarjev

Microsoftov Zune HD jeseni

Zune HD

vir: Microsoft
CNet - Microsoft je ta teden potrdil, da bo še letos jeseni izdal svoj Zune HD, s katerim bo konkuriral iPodu Touch. Preveč radodarni z informacijami v Redmondu niso bili, tako da kapacitete, cene in podobnih specifikacij niso razkrili. So pa povedali, da bo imel Zune HD na dotik občutljiv OLED-zaslon, Windows CE z Internet Explorerjem, flash pomnilnik in radijski sprejemnik. Obljubili so še, da bomo naslednji teden na sejmu E3, ki bo potekal v Los Angelesu, izvedeli več o z Zunom povezani storitvi za Xbox, ki bo počasi izpodrinila trenutni Xbox Live. Trenutno sicer prek Xbox kupljenih vsebin ne moremo predvajati na Zune, kar Microsoft priznava, da ni najbolje, zato je cilj z novo generacijo Zuna to harmonizirati. Kakšne bodo...

5 komentarjev

Bo Zune dobil milostni strel?

Slashdot - Zdi se, kakor da bi se Microsoft že od samega izida Zuna trudil in poskušal prodati izdelek, ki ga pravzaprav nihče v resnici noče. Zune ima hudo konkurenco v obliki iPoda, poleg tega pa ga pesti uporaba DRM-ja, ki se ga Microsoft še vedno oklepa tudi z nedavno predstavljeno storitvijo MSN Mobile Music, medtem ko iTunes in Amazon omogočata nakup glasbe brez tovrstnih omejitev. V zadnjem četrtletju so se Microsoftovi prihodki od prodaje Zunov razpolovili na manj kot 100 milijonov dolarjev, dočim je prodaja iPodov rahlo zrasla na 3,3 milijarde dolarjev. Tu je še nedavni fiasko z masovnim samomorom Zunov na silvestrovo, o čemer smo prav tako poročali. V lučih zadnjih odpuščanj v oddelkih za zabavo in razvedrilo v Microsoftu je glavno vprašanje, ali nameravajo odnehati z Zuni. Logično bi bilo, da bodo to storili kmalu, saj - kot pravijo na Slashdotu - Zune pač ne bo nikoli tako kul kot iPod.

31 komentarjev

Novi Zune-i na obzorju

engadget - Pri Engadgetu poročajo, da je Microsoft uradno objavil novince o svoji Zune seriji prenosnih predvajalnikov glasbe. Prišli bodo v treh okusih: 80 GB, 8GB ter 4GB.
Model z 80 GB kapacitete bo za razliko od originala imel rahlo večji zaslon (3.2" v primerjavi s 3"), bo približno tretjino manjši in imel štirismerni touchpad. Na cenovni nalepki bi naj pisalo 250$.
Večji novosti sta modela s flash pomnilnikom, ki se bosta ponašala s kapaciteto 4 GB ter 8 GB. Dobiti se ju bo dalo v roza, zeleni, črni in rdeči barvi. V primerjavi z gotovo najbolj očitnim tekmecem iPodom Nano sta približno enako velika in imata rahlo manjši zaslon. Cena bi naj bila 200$ za večji ter 150$ za manjši model.

Zuni bodo dobili še sposobnost predvajanja...

11 komentarjev

Zuna letos ne bo

Hartware.net - Poročali smo že, da se bo Microsoft odgovor na iPod imenoval Zune, kakšnih oprijemljivih specifikacij pa Microsoft še ni objavil. Trenutno se govori, da bo Zunov operacijski sistem Windows Mobile tekel na 400 MHz-procesorju s 30 GB diska, natančnejših podatkov pa še ni.

Hartware poroča, da so se govorice o začetku prodaje že sredi novembra izkazale za netočne. Microsoft Zuna še ni niti uradno predstavil, prav tako pa je zanikal napovedan začetek prodaje v novembru. Očitno bomo morali nanj počakati vsaj do 2007.

14 komentarjev