»

Sony tožen zaradi PS3

Ars Technica - Sonyju se obeta skupinska tožba, v kateri mu uporabniki konzole Play Station 3 očitajo, da je zadnja revizija strojne programske kode (firmware), katere namestitev je bila obvezna, napravila iz PS3 kup neuporabnega železja. Sony za popravilo konzol, ki so utrpele poškodbe zaradi nadgradnje, zahteva 150 dolarjev. Na številne pritožbe so se odzvali z dodatno, neobvezno nadgradnjo, ki naj bi izboljšala stabilnost sistema, a je bila blažev žegen. Sedaj v skupinski tožbi oškodovani lastniki zahtevajo (PDF tožbe), da jim Sony izplača v postopku dokazane odškodnine.

12 komentarjev

Prodaja iger in opreme julija slabša

Trije mušketirji

Ars Technica - Nedavno zbrani podatki za julij, ki je posredovala NPD Group, kažejo, da se prodaja videoiger in pripomočkov slabša. Pretekli mesec so tako v ZDA prodali le za 848,9 milijona dolarjev iger in pripadajoče opreme, kar je 29 odstotkov manj kot mesec prej. Prodaja strojne opreme se je skrčila za 39 odstotkov, programja pa za 26 odstotkov. Še vedno je najbolj zaželena konzola Nintendov Wii, ki so jih prodali kar četrt milijona, kar je 16 odstotkov manj kot leto prej. Na drugem mestu sledi Microsoftov Xbox 360, ki je dobil 200 tisoč novih lastnikov, kar je nekoliko več kot v enakem obdobju lani. Sonyju je šlo še najslabše, saj so prodali zgolj 121 tisoč PlayStationov 3, približno toliko PSP-jev in 108 tisoč PlayStationov 2. Najbolj prodajana igra julija je bila NCAA Football 10. Klik!

13 komentarjev

Activision Blizzard razmišlja o koncu sodelovanja s Sonyjem

bit-tech.net - Težavnost programiranja iger za Sonyjevo 3. igralno postajo je dodobra znana in je tudi eden izmed razlogov, da so zmogljivosti daleč od izkoriščenih, medtem ko se nekateri razvijalci pritožujejo nad pomanjkanjem le-teh pri največjemu konkurentu, Xbox 360. Situacijo je za PlayStation 3 še dodatno poslabšal vodilni mož Activision Blizzarda, razvijalca znanih serij Call of Duty, Guitar Hero, World of Warcraft ter skejterskih Tony Hawkov, Bobby Kotick.

Pravi, da ne vidijo razloga v podpori PlayStation 3, razen če v kratkem pridobijo nekaj tržnega deleža, saj je poleg težavnosti razvoj za to platformo še drag, obenem pa prodajo manj kopij kot za konkurenčni konzoli, Xbox 360 in Wii. Meni, da je edini način za...

46 komentarjev

Konzole: Wii bojda cenejši, Xbox bogatejši

Nintendo Wii

Fudzilla - Če si dovolimo malo pošpekulirati o konzolah, lahko pričakujemo skorajšnje znižanje cene Nintendove igralne konzole Wii. Že vse od svojega izida Wii stane 250 dolarjev, Nintendo pa trmasto vztraja pri ceni, ker bojda naj ne bi želeli vznejevoljiti prvih kupcev, ki so zanj toliko odšteli. Pri Fudzilli so mnenja, da se bo Nintendo vendarle odločil ceno spustiti za 20 odstotkov, tako da bi poslej Wii lahko veljal le 199 dolarjev. S to potezo bodo verjetno poskušali doseči svoj cilj, to je prodati še 26 milijonov enot do konca fiskalnega leta. Na potezo Nintenda bo verjetno odreagiral tudi...

4 komentarji

Se obeta pocenitev PS3 in Wiija?

ComputerBase - Podjetje GameStop, vodilni prodajalec video iger po svetu, je drzno napovedalo, da se nam po njihovem mnenju obetata pocenitvi Sonyjevega PlayStationa 3 in Nintendojevega Wiija. To naj bi se zgodilo že v prihodnjem četrtletju, pri čemer dodajajo, da so PS3 prepričani, da se bo to primerilo, za Wii pa nekoliko manj. Ocenjujejo, da se bo letos v ZDA prodalo 33,5 milijona konzol, kar je 1,5 milijona manj kot lani vsled recesije. Wii se sploh še nikoli ni pocenila in stane 249 dolarjev, PS3 pa so enkrat malo oskubili in nekoli pocenili na 399 dolarjev (seveda v ZDA). Predvsem slednja cena naj bi bila po mnenju GameStopa absolutno previsoka za trenutno tržno situacijo, zaradi česar pričakujejo agresivno rezanje cene, če želita podjetji ostati konkurenčni. Bomo videli.

13 komentarjev

Sony pocenil (napačen) PlayStation

Ars Technica - Sony je objavil, da bo danes pocenil svoj PlayStation, tako da bo stal le še 99,99 dolarja. Žal gre za stari model PS2, medtem ko bo PlayStation 3 ostal pri starih cenah okrog 400 dolarjev. Zanimivo je, da se PS2 kljub izidu novejšega bratca še vedno izvrstno prodaja, tako da je z več kot 136 milijoni prodanih enot trenutno najpriljubljenejši igralni sistem na svetu. Mimogrede, PS2 je bil eden izmed razlogov, da so se DVD-ji prebili na tržišče, saj je bil za tiste čase eden najdostopnejših DVD-predvajalnikov. Na vprašanja o namigih, da kanijo znižati tudi ceno PS3, je Sony mrtvohladno odvrnil, da kot so že dejali, tega ne načrtujejo. Znižanje cene je sicer pohvalna gesta, a tudi nekoliko čudna, saj bi pričakovali agresiven napad s ceno PS3, ki bije trd boj z Xbox360, ne pa nižanje cen opreme iz pamtiveka.

22 komentarjev

PlayStation 3 kmalu dostopnejši

Financial Times - Sony je napovedal znižanje cene svoje najnovejše konzole PlayStation 3, da bi tako spodbudil njeno prodajo. Podatek je v intervjuju za Financial Times razkril vodja podjetja, Howard Stringer, in priznal, da Sony izgublja v boju s konkurenco, Nintendovo konzolo Wii in Microsoftovim Xboxom 360, ki oba beležita boljšo prodajo, saj sta kupcem dostopnejša.

Po mnenju Stringerja se Sony zaveda, da cena PlayStationa 3 ni optimalna in da tržišče zahteva njeno znižanje, zato bodo to težavo do konca leta poskusili rešiti. Prepričan je, da bo konzola tako v času nakupovalne mrzlice pred božično-novoletnimi prazniki nadoknadila izgubo.

Izvorni intervju.

24 komentarjev