»

Acer AspireRevo zlahka nadgradljiv

notranjost

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Na novinarski predstavitvi prvega Ion PCja v Londonu so bit-techovci potrdili, da ga bo zlahka nadgraditi. Enega od Revov so vzeli v roke in odkrili, da je za odpiranje treba odviti le en vijak, nato pa s ploščatim orodjem dvigniti pokrov. Menjava pomnilnika in trdega diska je trivialna, saj uporablja prenosniške dele, DDR2 SODIMM pomnilnik (skupaj do 4 GB) in 2,5 palčne SATA diske, zamenjati pa je moč tudi kartico v mini-PCI slotu. Tovarniško je nameščena WLAN kartica standarda g, s preprostim opravilom pa Revota nadgradite v predlagan 802.11n standard.

Poročajo še, da računalnik pride s pladnjem, ki ga montirate na zadnjo stran LCDja (na VESA montirne točke), vanj...

38 komentarjev

Zotac z miniITX Ion ploščami

bit-tech.net - Ledino z Ion sistemi je zaoral Acerjev AspireRevo, drugi sistem na vroči platformi pa prihaja izpod rok inženirjev pri Zotacu, ki je znan po nVidiinih grafičnih karticah. Njihova rešitev bo všeč samostojnim sestavljalcem računalnikov, saj pride le v obliki miniITX matične plošče, medtem ko je AspireRevo celoten sistem.

Matična plošča bo prišla v dveh, sicer zelo podobnih, okusih. Obe bosta imeli DVI, HDMI, VGA in LAN priključke, vgrajen WLAN, 3 notranje SATA in en eSATA port, opremljeni bosta še s 6 USB vtiči, dvema DDR2 pomnilniškima...

29 komentarjev

Acer za netbooke ne bo uporabil Androida

bit-tech.net - Nekaj dni nazaj je iz Acerja prišla novica, da preizkušajo in ocenjujejo Android, na Linuxu temelječ operacijski sistem za mobilne telefone, za uporabo na netbookih. Podobno razmišlja tudi HP, Android pa se je že izkazal za delujočega na EeePCju.

A vsem aktivnostim in zelo optimističnim napovedim na tem področju navkljub je sveža novica, da je Acer zavrnil možnost uporabe Androida. Po njihovih besedah naj bi netbooki omogočali (po)polno uporabo interneta, Androida pa enostavno ni mogoče predelati do uporabnosti v doglednem času, da bi te cilje izpolnjeval. Ker je veliko bolj primeren za komunikacije kot računalništvo, pri Acerju tam tudi ostaja, saj še vedno razvijajo pametni mobilnik, na katerem bo tekel prav Android.

Ima Linux, z očitno velikim odstotkom Oken na netbookih, sploh še kakršnokoli možnost na tem trgu?

144 komentarjev

Acer predstavil prvi (pravi) Ion PC

vir: engadget
engadget - Kmalu po nVidijini objavi, da so sistemi Ion že nared za predstavitev, je Acer predstavil svojo namizno rešitev. Sodeč po govoricah o sistemu, poimenovanem Hornet, le-te niso bile zgrešene, saj mu je novinec zelo podoben, imenuje pa se AspireRevo. Prihaja s standardnimi zmogljivostmi sistema Ion, kot so predvajanje 1080p video vsebin, igranje nezahtevnih iger (npr. Call of Duty 4 oz. Spore), HDMI (in VGA) izhod, zvočni vhod in izhod, eSATA, gigabitna mrežna povezava ter 6 USB priključkov. Dodan je še čitalec štirih vrst medijskih kartic, opremljen pa je z do 4 GB pomnilnika in do 250 GB trdega diska. Vse skupaj je zapakirano v lično in majhno ohišje (18 x 18 x 3 cm). Podatka o ceni in izidu še ni,...

21 komentarjev

Acer izdal Ferrarijev prenosnik

ComputerBase - Za vse ljubitelje poskočnega konjička iz Maranella je Acer, sicer tudi uradni sponzor rdeče ekipe, izdal nov model ultra lahkega prenosnika iz serije Ferrari. Model 1200 ima 12,1-palčni zaslon, ki zmore prikazati 1.280 x 800 točk, in del ohišja iz ogljikovih vlaken. Ta ščiti AMD-jev procesor Turion X2 Ultra ZM-80 (2,1 GHz, 2 MB L2-predpomnilnika), ki čepi na veznem naboru AMD M780G. Za izris slike skrbi grafika Mobility Radeon HD 3200, ki lahko prek tehnologije HyperMemory dostopa do dveh gigabajtov sistemskega pomnilnika. Skupaj je v prenosniku do 4 GB pomnilnika DDR2, medtem ko je največja kapaciteta diska 500 GB. DVD-zapisovalnik je...

9 komentarjev

Napad malčkov

ASUS EEE 701

Slo-Tech - Lahko rečemo, da je do prihoda ASUS EEE 701 industrija PC prenosnikov delovala po ustaljenem kopitu. Vsako leto so počakali na novosti proizvajalcev procesorjev, dodal se je vmesnik za nov standard 802.11n omrežja, morda čitalec za prstne odtise in/ali smartcard kartice, večji trdi disk, več pomnilnika, morda celo spletna kamerica. Velikost (form-factor) pa je več ali manj ostajala enaka, pogojena z izbiro standardnih 12", 13.3", 14", 15.4" in 17" zaslonov. Poskusi inovacij z 11" ali 10" zasloni in majhnimi form factorji pa so se končali z astronomskimi cenami v rangu 2500$ ali več.


Prevrtimo čas do petega junija lanskega leta. Medtem ko Intel in Microsoft eksperimentirata z...

18 komentarjev