»

Asusovi prenosniki so najbolj, HPjevi pa najmanj zanesljivi

vir: CNet
CNet - Družba SquareTrade, ki ponuja garancijo za elektronske naprave kot alternativo trgovinam in samim proizvajalcem naprav, je pripravila raziskavo, katera izmed popularnih znamk prenosnikov je najbolj (ali najmanj) zanesljiva. Rezultati so precej zanimivi, saj je pokazala, da je največji proizvajalec računalnikov na svetu, HP, tudi najslabši. Glede na raziskavo naj bi v treh letih do težav s HPjevimi prenosniki prišlo v kar dobri četrtini primerov, v dvoletnem obdobju od nakupa pa ta delež znaša 15%. Najbolje se je odrezal Asus, ki ima v treh letih le 15,6% garancijskih zahtevkov, za le eno desetinko odstotne točke pa za njim zaostaja Toshiba, ki ima v dvoletnem obdobju, podobno kot Asus, manj kot 10% garancijskih zahtevkov od vseh prodanih primerkov....

90 komentarjev

Obdržati prenosnik dražje kot kupiti novega

TG Daily - Podjetja običajno amortizirajo svoje prenosne računalnike v treh letih, a sedanja ekonomska slika postavlja pod vprašaj tovrstno prakso. Prikladen način varčevanja se zdi podaljšanje roka uporabnosti prenosnikov s treh let na, recimo, pet. TG Daily poroča o raziskavi podjetja J. Gold Associates, ki se ukvarja z analizo trga. Ta ugotavlja, da so dodatni stroški, ki nastanejo zaradi petletne uporabe prenosnikov, višji od stroškov, ki bi nastali z nakupom novih. Problem naj bi bile predvsem okvare, saj stane popravilo pokvarjenega prenosnika v garanciji podjetje 1070 dolarjev, tistega brez nje pa 1525 dolarjev. Po predpostavki, da vsak zataji enkrat letno, je to po dveh letih dodatnega delovanja 1050 dolarjev, kar je več, kot bi stal nov. Druga možnost je seveda, da želijo nekoliko spodbosti gospodarstvo z napeljevanjem k novim investicijam.

36 komentarjev

Vsaka tri leta nov prenosnik

The Register - Padanje prodaje očitno kaže zobe, saj Fujitsu Siemens Computer v Veliki Britaniji ponuja zanimivo akcijo za nakup prenosnikov. Ob nakupu prenosnika Fujitsu Lifebook z dodatno triletno garancijo v sklopu programa Lifebook4Life je kupec vsaka tri leta upravičen do brezplačne zamenjave prenosnika s takrat aktualnim (starega bo torej treba dati nazaj). Fujitsu se je zavezal upoštevati desetodstotno inflacijo v treh letih, tako da vam bo vsakokrat zamenjal izdelek z deset odstotkom dražjim od vašega pri nakupu. V čem je trik? Fujitsu trdi da, ga ni, saj je edini dodatni strošek razširjena garancija, ki stane 50 funtov. Akcija je omejena na rezidente Velike Britanije. Drobni tisk.

13 komentarjev

Microsoftove novičke

Microsoft - Microsoft je, nekoli nerad sicer, namignil, da lahko Windows 7 pričakujemo že naslednje leto. Uradno stališče podjetja je izdaja novega operacijskega sistema v treh letih od izdaje prejšnjega (Vista je izšla januarja 2007), natančneje pa se nočejo zavezati, da jih javnost ne bi pribijala na križ zaradi še enega zamujenega roka. Neuradno namigujejo, da bo Windows 7 izšel naslednje leto v takem času, da bodo za decembrsko nakupovalno sezono 2009 v trgovinah že novi računalniki s prednaloženo Sedmico. Pred tem pa bo na začetku leta izšla vsaj ena beta in ne več kot en kandidat za izid (release cadidate).

O nesrečnem Yahooju smo v zadnjih dneh pisali večkrat, njegova zgodba pa gre samo na slabše. Po neuspeli prodaji Microsoftu in propadlem poslom z Googlom je v sredo Yahoojev šef Jerry Yang spet poudaril, da pa bi bilo za Microsoft vendarle najboljše kupiti Yahoo. Steva Ballmerja takšno prosjačenje ne gane: "Pripravili smo ponudbo, pripravili smo še eno ponudbo, a so nam jasno...

12 komentarjev

Microsoftovi programi zastonj za mala podjetja

CNet - Microsoft je danes presenetil še z eno smelo potezo, s katero želi uporabnike navaditi na svojo programsko opremo. Ideja je zelo podobna že uveljavljenemu MSDNAA, ki študentom sodelujočih fakultet (in srednjih šol) omogoča brezplačno uporabo Microsoftove programske opreme. Novi program se imenuje BizSpark in bo namenjen malim podjetjem. Sodelovala bodo lahko tista, ki so mlajša od treh let, imajo manj kot milijon dolarjev prometa in jih bo priporočil eden izmed Microsoftovih obstoječi partnerjev. Microsoft bo tem podjetjem ponudil brezplačno strežniško programsko opremo in sodelovanje v spletnem imeniku svežih podjetij. Klik!

54 komentarjev

PGP?

The Register - V Network Associates so se odločili, da razvijanje palete izdelkov za PGP šifriranje ni več v njihovem interesu, ter so praktično zelo okrnjen in vprašljiv paket patentov ponudili drugim podjetjem -- nepresenetljivo, tako osiromašen portfelj ni bil prav privlačen. Klik!

Verjetno se še spomnite govoričenja v ameriškem Kon-gresu, kjer so volilce iščoči senatorji pozivali k sprejetju novega zakona, ki bi tovrstne šifrirne postopke označil za nelegalne. No, če bi do tega dejansko prišlo, bi se tovrstna podjetja oz. izdelki znašli v težavah oz. bi njih razvoj postal kratkomalo nerentabilen.

0 komentarjev