»

Nintendo napovedal 3DS v Evropi za materinski dan

CNet - Prve sline smo lahko cedili na CES-u, sedaj pa vemo o prihajajoči Nintendovi konzoli 3DS že praktično vse, saj je imel Nintendo včeraj v New Yorku novinarsko konferenco. Tam je uradno naznanil, da bo 3DS na prodajnih policah v ZDA 27. marca za ceno 250 dolarjev. Poleg tega vemo še, da bo nazaj združljiv z DS in DSi, da bo na izbiro v modri in črni barvi, da bo imel žiroskop in merilnik pospeška, polnjenje prek posebnega ležišča (charging dock), dvoje leč na kameri za podporo 3D fotografiji in zadnjo kamero.

Naprava meri 13,5 x 7,4 x 2,0 centimetra in ima dva zaslona. Zgornji ima 3,53-palčno diagonalo z ločljivostjo 800 x 240 (tako velika številka je zaradi 3D-efekta, zato jo morate deliti z dve), spodnji pa 3,02-palčno...

9 komentarjev

CES 2011: Nintendo predstavil prihajajočo konzolo 3DS

Ars Technica - Nintendo je na lasvegaškem sejmu CES predstavil prihajajočo prenosno konzolo 3DS, katere izid so napovedali že lani. Ročna konzola 3DS je naslednik Nintendo DSi z dodanimi trodimenzionalnimi učinki. Zgornji 3,5-palčni zaslon namreč omogoča prikaz trorazsežne slike brez potrebe po uporabi posebnih očal. Jakost 3D-učinka lahko nastavljamo z drsnikom ob robu naprave, tako da je mogoč tudi izklop 3D.

Spodnji zaslon je občutljiv na dotik in se poleg klasičnih Nintendovih gumbov rabi za krmiljenje. Na zadnji strani najdemo dve kameri, ki omogočata izdelavo posnetkov v 3D. Nintendo je na CES-u nekaterim IT-medijem ponudil pobliže se spoznati s konzolo in odigrati nekaj demo iger na njej. Žal so prepovedali fotografiranje naprave s prižganim...

14 komentarjev

3DS prihaja februarja

Ars Technica - Ob predstavitvi Nintendovega 3DS smo poročali, da niti cena niti datum izida male prenosne konzole še nista znana. To se je zdaj spremenilo, saj so pri Nintendu objavili oba podatka. Kot je običajno za japonski igričarski podjetji, Nintendo in Sony, bodo domači kupci nekoliko v prednosti. V deželi vzhajajočega sonca bo 3DS namreč na voljo že 26. februarja, medtem ko bo do svetovnega izida prišlo približno mesec kasneje, v marcu. Žal prav tako še ni znana svetovna cena, a bo 3DS na Japonskem stal 25.000 Jenov oz. okrog 220 €. Pri Ars Technici poročajo še, da bo prvič na Nintendovi liniji DS mogoče prenašati že kupljene igre, razširitve ter drug DSiWare, pa naj bo to s starejšega DSi, DSi XL oz. 3DS, a le na popolnoma nov 3DS. V paketu bo...

6 komentarjev

Nintendo predstavil DSi LL

Stara in nova

vir: CNet
CNet - Nintendo je predstavil nov okus svoje prenosne konzole DSi, ki se imenuje DSi LL oz. XL. Glavna odlika novinca je večji 4,25-palčni zaslon, tako da je posledično cela naprava večja od starih modelov DS in DSi. Na Japonskem bo naprava na voljo od 21. novembra za 20.000 jenov (150 evrov) pod imenom DSi LL, medtem ko na evropski trg prihaja v prvem četrtletju prihodnjega leta z imenom XL. Poleg večjega zaslona bo imela naprava dolžino 91 mm, debelino 21 mm in težo 314 g. Baterija jo bo zmogla poganjati tri ure, sicer pa kakšnih bistvenih sprememb od stare DSi ne bo. Več informacij o novi konzoli so zbrali na Gamespotu.

7 komentarjev

Nintendo patentiral napihljivega konja

Skica iz patenta

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pri vseh polemikah okrog neverjetnih patentov je zagotovo zmagovalec Nintendo s svojo zadnjo potezo. Patentirali so namreč, brez heca, napihljivega konja. Pripomoček je jasno namenjen igralni konzoli Wii in se bo imenoval Wii Horseback Riding Saddle. Glede na patent bo pripomoček nekakšna napihljiva vreča v obliki sedla, ki bo imela tudi poseben prostor za upravljalnik Wii Remote.

Igralci bodo nato uporabljali Nunchuk kot uzde za boljši nadzor nad ravnotežjem oz kot orožje (meč, sablja, laso, itd.). Sedlo ne bo uporabno le za simulacijo jahanja konja, saj je v patentu omenjena tudi uporaba za igre, v katerih igralec jaha bika, osla, delfina, kita, manjkati pa ne smejo seveda tudi...

14 komentarjev

Game Boy star 20 let

engadget - Daleč je že leto 1989, ko je Nintendo predstavil revolucionarni, prenosni igralni sistem. Game Boy, ki je šel skozi 9 med seboj bolj ali manj kompatibilnih inkarnacij, je svojčas imel podoben status, kot ga imajo danes iPodi - skorajda standard, h kateremu je stremela vsa konkurenca, tako po uspešnosti kot po uporabniškemu vmesniku oz. celotnemu paketu. S prihodom zmogljivih mobilnih telefonov je celoten trg zamrl, vseeno pa je Nintendov naslednik, DS, prav tako že v drugi inkarnaciji in trenutno prav tako kot Game Boy najuspešnejša prenosna igralna konzola na trgu.

Oglejte si še eno izmed prvih televizijskih reklam za Game Boy:


Nintendo pač zna.

23 komentarjev

Nintendo začel prodajati DSi tu in onstran Luže

TG Daily - Nintendo DSi je luč sveta ugledal že lanskega oktobra, prve primerke pa je bilo moč kupiti od novembra dalje na Japonskem. Po polletnem čakanju so se Japonci odločili, da je napočil čas, da DSi ponudijo tudi ostalemu koncu sveta. Pretekli teden v četrtek je DSi prišel na avstralske police, dan kasneje na evropske, včeraj pa še na ameriške. Poglejmo si, kaj je Nintendo zapakiral v paket, ki ga ceni na 170 evrov.

Gre za prenosno konzolo, s katero Nintendo konkurira iPod Touchu. DSi je skoraj povsem identičen kot starejši DS, le da je nekoliko vitkejši. Vsebuje dve vgrajeni kameri - glavno s tremi megapiksli in na drugi strani še pomožno z 0,3 megapiksli. Poleg tega ima še režo SD, nekoliko...

13 komentarjev

E3: Sony vs. Nintendo

GameSpot - Verjetno veste, da se te dni v Los Angelesu odvija eden največjih svetovnih sejmov na temo zabavne elektronike - Electronic Entertainment Expo. Med mnogimi prezentacijami izdelkov in napovedmi za prihodnost sta bili največje pozornosti deležna Sony in Nintendo, ki sta obiskovalcem predstavljala svoji prihajajoči konzoli.


Sony je začel že včeraj in izdal nekatere novosti, ki jih lahko pričakujemo v PlayStationu 3, žal pa je konferenca veliko večino gledalcev razočarala. Predstavljena je bila kopica novih iger, vse novosti pa so bile zgolj kvantitativne. Povečala se je grafična in procesorska zmogljivost konzole, kar bo prineslo bolj prepričljivo grafiko, sistem pa bo tudi zmožen...

53 komentarjev

Nintendo uspešen

The Register - Nintendo je tri dni po predstavitvi dolgo opevanega Gamecuba prodal 300 000 primerkov, kar znaša dve tretjine od 450 000 primerkov, kolikor jih je Nintendo namenil za prvo prodajo. Medtem, ko se Japonci že sladkajo z Gamecubovimi igrami, pa Američani še vedno čakajo na 18 november, ko naj bi Gamecube prišel tudi v Ameriko.
Nintendo je optimističen in upa, da nedavni teroristični napadi ne bodo bistveno vplivali na prodajo, saj napovedujejo, da bodo v ZDA prodali do konca leta kar 1.1 milijona teh konzolic. Wow .

0 komentarjev