»

Ne prezrite v Kiberpipi

Slo-Tech - V ponedeljek bomo ekološko pokopavali računalnik. Kaj se zgodi z vašim starim računalnikom, ko kupite novega, zmoglivejšega? Kje konča vaš stari računalnik: kot (nevaren) odpadek, se reciklira ali pristane na odlagališčih v državah tretjega sveta?

V torek sledi Ubuntu.si Ubuntu je v dveh letih svojega obstoja postal ena najpopularnejših GNU/Linux distribucij. Kljub dobrim temeljem pa razvijalci ne sedijo na lovorikah in z vsako novo različico izboljšajo uporabniško izkušnjo... Več na pot.kiberpipa.org.



V sredo pa bomo pogledali primer promocije spletne storitve iTIVI, ki je v slovenske domove prinesla DVD izposojo prek pošte in poskrbela za nekatere zanimive marketinške prijeme. Za...

21 komentarjev

Kako hroščati so odprtokodni programi

OSNews - V zadnjem obdobju smo večkrat bili priča raznim kampanjam, kako "preluknjani" naj bi pravzaprav bili odprtokodni programi. Pri Coverityju so se zato odločili za metodo, ki daje otipljivejše in s številkami podkrepljene rezultate. V sodelovanju s Stanfordsko univerzo so tako napisali programje, ki v izvorni kodi izvede statično analizo možnih hroščev (npr. spominski izpusti, prekoračitve, napake pri kazalcih, uporaba že "osvobojenega" dinamično zaseženega pomnilnika in druge možne ranljivosti).

Skozi to sito so spustili 32 odprtokodnih izdelkov in našteli v povprečju 0,43 hrošča na 1000 vrstic kode. Še bolje od tega povprečja so jo odnesli najpopularnejši izdelki. V 3 milijonih vrstic Linuxovega jedra naj bi tako odkrili po enega žužka le na vsakih 3000 vrstic, pri Apachu pa le v vsaki 4000. vrstici. Razlog za zadovoljstvo imate lahko tudi spletni mojstri, ki prisegate na navezo LAMP, kjer so v povprečju odkrili 0,29 napak/kilovrstico. Najslabše jo je odnesla AMANDA (pripomoček za...

41 komentarjev

RIAA: Ojej.

The Register - Obiskovalci neuradne slo-tech irc klepetalnice morda vedo, kaj pomeni moj vzdihljaj "Ojej.". Kakorkoli pač, RIAA ter njen spletni mojster si zaslužita dvakratni "Ojej." (torej "Ojej, ojej.").

Dovolj erotičnega vzdihovanja, na tej strani je obrazložen 'princip' vdora na spletne strani RIAA. Žalostno :).

Morda pa omemba dela pri RIAA-i le ni primerna postavka pri referencah v CV?

0 komentarjev