»

WD povečal kapaciteto serije My Book trdih diskov na 2 TB

engadget - Western Digital je pronovil svoje najprestižnejše zunanje trde diske, ki so del serije My Book - povečanja so bili deležni modeli Pro II, Premium II in World II. Lična (a precej zajetna) ohišja vseh modelov vsebujejo po dva ločena 1 TB pogona, pri čemer lahko v primeru World II različice podatke pretakamo preko mrežnega vmesnika (do 1 Gb/s), druga dva modela pa podpirata FireWire 400/800 in USB 2.0 vmesnike. Cena dvoterabajtnih monstrumov je seveda primerna kapaciteti - v ZDA bodo morali kupci svoje debele denarnice stanjšati za 749 $ do 799 $.



Izvorna novica.

43 komentarjev

AMD: informacije o R600, Fusion komaj leta 2010

več strani - Na Inquirerju so postregli z novimi infomacijami o prihajajoči AMD-jevi (prej ATI-jevi) grafični kartici, temelječi na grafičnem čipu R600. Kljub nekaterim idejam o vodnem hlajenju naj bi imela običajen ventilator, hladilnik pa bo seveda primerne velikosti za odvajanje toplote s tako požrešne kartice. Poleg tega se naj bi uradno poimenovanje najzmogljivejše grafične kartice temeljoče na R600 glasilo Radeon X2800 XTX. Opremljena naj bi bilo z 1 GB GDDR4 512-bitnega pomnilnika, več o oznakah in domnevnih karakteristikah prihajajočih AMD-jevih grafičnih kartic preberite v izvorni novici.

X-bit labs pa poroča o zamudi AMD-jevega Fusiona, pri katerem gre za združitev grafičnega in centralnega procesorja, ki naj bi po najnovejših informacijah bil namesto leta 2008 predstavljen šele v naslednjem desetletju. Več o tem na X-bit labs-u.

40 komentarjev

Vohunska kamera za slabega prešerna

Gizmodo - James Bond je bil vedno znan po svojih visokotehnoloških igračkah, s pomočjo katerih je zlikovcem izprašil riti, žal pa je za te igračke držalo enako, kot za njegove avtomobile in dekline. Na filmu so izgledale prekrasno in zabavno, a če si jih hotel imeti v resničnem življenju, si potreboval dovolj denarja. Vsaj do nedavnega, ko se je pojavila poceni izvedenka ključne vohunske napravice - prenosnega fotoaparata.Danes si lahko tako za slabega tolarskega tisočaka privoščite tole. Gre za majhno digitalno kamero, sposobno zajemanja videoposnetkov in fotografij v ločljivosti 640x480, ki je...

30 komentarjev

OCZ PC2-8800 Gold Edition

Slo-Tech - Ena od ključnih komponent pri navijanju sistema je tudi spomin, za katerega je ponavadi optimalno (odvisno od platforme), da deluje sinhrono s procesorjem. Če ne prenese tako visokih frekvenc kot slednji, ga lahko navijamo posebej, lahko pa si privoščimo kvalitetnejše palčke, ki bodo naš procesor lahko dohajale. Ravno v tem je bistvena razlika med dražjim pomnilnikov priznanih proizvajalcev in noname izdelki -- na privzetih frekvencah delujejo enako (če izvzamemo razliko v timingih), so pa zato dražji mnogo primernejši za navijanje. Enega od tovrstnih prestižnežev so si ogledali na Legit Reviews, gre za OCZ-jeve DDR2 primerke, ki delujejo pri frekvenci 1100 MHz in timingih 5-6-6-15, z njimi pa so bili zelo zadovoljni.

1 komentar

Nov Dellov prenosnik s Pentiumom 4 EE

vir: Dell
The Register -

Kot poročajo pri The Registerju, je Dell v petek uradno predstavil svoj nov prenosnik Inspiron XPS, ki ga bo poganjal Pentium 4 3,4 GHz Extreme Edition. Družbo mu dela ATI Mobility Radeon 9700 z 128 MB pomnilnika, 15,4-palčni zaslon, med 512 MB do 2 GB 400 MHz DDR sistemskega pomnilnika, 60 GB disk, ki se vrti s 7200 rpm in DVD+RW pogon.

Grafična kartica je zamenljiva, torej se lahko odločite za zamenjavo za močnejši model, če vam Radeon 9700 ne zadošča. Tudi na mrežnem področju je prenosnik dobro podkovan, saj ponuja gigabitno mrežno kartico in 56...

27 komentarjev

Je vredno?

The Register - Zase vem, da svojega notebooka (ki ga še nimam ) ne bom nikoli imel z lisicami priklenjenega nase. Pač raje ostanem brez dragocenega koščka plastike in silicija kot brez ušesa, ki bi mi ga morebitni ropar odrezal, ko mi ne bi mogel izpuliti torbice s prenosnikom.

Pogumnejši pa je bil Charles Tandy, predavatelj iz Birminghama, ki je poskušal ustaviti tatu šolskega računala. Ko se je s kolegom pognal v dir za tatom, ga je 'na silo' potegnil iz avta, toda tat se ga je rešil ter svojo Toyoto zapeljal čezenj. Charles je poškodbam žalostno podlegel.

Nauk zgodbe: preden izvedete svoje herojstvo, pokličite policijo.

1 komentar

Hitachi se umika

Electic Tech - Hitachi je najavil, da se bo umaknil iz trga proizvodnje monitorjev, ki delujejo na principu navadne katodne cevi. Kot poroča Electic Tech, Hitachi v proizvodnji CRT ekranov ne vidi več nobene prihodnosti ter misli, da se je njih razvoj ustavil. Produkcija ekranov bo prenehala do konca letošnjega leta, skladno s tem bodo zaprli tovarne na Japonskem, v Singapurju ter v Maleziji. Hitachi se bo zato popolnoma posvetil proizvodnji vseh vrst LCD, natančneje, TFT ekranov, od tistih s hladnimi polimeri, prek tistih, optimaliziranih za gledanje hitre slike, do tistih, ki imajo izjemno dobro vidljivost iz velikih kotov, kot tudi ekrane za mobilne produkte. Čakamo na rezultate...

2 komentarja