»

Izdelanih že 800.000 Radeonov HD 5000

Zgodba o uspehu?

vir: Expreview.com
Expreview.com - Pri ATIju so 2 tedna pred koncem leta povedali, da so od prve predstavitve v septembru izdelali oz. prodali že 800.000 grafičnih procesorjev (oz. grafičnih kartic), ki podpirajo DirectX 11. Govorimo seveda o nadvse popularni seriji Radeonov HD 5000. Z dvema tednoma do konca leta, ter, pomembneje, Božičem pred vrati, imajo odlične možnosti, da presežejo številko enega milijona, sploh z očitno rešenimi težavami dobavljivosti, ki jih je povzročil slab izkoristek TSMCjevega 40 nm-proizvodnega procesa. Od 800 tisočih kartic jih je kar 500.000 predstavnic serije 5700, medtem ko ostalih 300.000 kartic uporablja grafični čip RV870. Čeprav ni razjasnjeno, če se Radeon HD 5970...

23 komentarjev

Prikaz pasivnega prisluškovanja GSM na konferenci BlackHat

Slashdot - Kot poroča Forbes, sta raziskovalca David Hulton in Steve Muller na hekerski konferenci BlackHat Europe 08 prikazala pasivni napad na GSM.

Njun napad temelji na pasivnem prisluškovanju (mogoče ga je opraviti iz oddaljenosti več kilometrov), prestrežene signale pa sta uspela dekodirati v približno uri in pol z opremo v vrednosti le 1000 USD. Podobne naprave pred tem so stale okrog milijona dolarjev.

Raziskovalca nameravata podrobnosti o dešifrirni metodi javno objaviti, odkrila pa sta še eno metodo, ki omogoča razbitje šifriranih pogovorov v le 30 sekundah. To tehnologijo nameravata v marcu pričeti prodajati za ceno med 200.000 in 500.000 USD.

Na vprašanje o tem ali bo sedaj mogoče prisluškovati tudi njunim telefonskim pogovorom pa je Muller odgovoril, da telefonov ne uporabljata.

10 komentarjev

Novi AMDjevi procesorji za namizna računala

CNet - Naslednji teden bo AMD javnosti prikazal svojo najnovejšo mojstrovino, procesor AMD Athlon 64 FX-55. Procesor bo predstavil v želji, da bodo najzahtevnejši igračkarji in ostali ljudje, ki potrebujejo hitra namizna računala, v novoletni nakupovalni mrzlici že kupovali njegove najnovejše procesorje. Procesor naj bi bil po pričakovanjih predstavljen v torek, skupaj z Athlonom 64 4000+.

AMD FX in Intel Extreme Edition seriji procesorjev sta najhitrejši v okolju za namizno računalništvo. Take procesorje največkrat najdemo v igračkarskih računalnikih, skupaj z najnovejšo grafično kartico in veliko količino pomnilnika. Cena takšnih računalnikov tudi ni majhna: od 500.000 SIT naprej (brez zaslona).

15 komentarjev

Sony vzpostavil spletno trgovino z digitalno glasbo

Geek - Sony se je s svojo spletno trgovino, ki prodaja digitalno glasbo, pridružil Napsterju in iTunesu. Cena za datoteko je 99 centov, torej enako kot pri omenjenima trgovinama. Storitev se imenuje Sony Connect in vsebuje več kot 500.000 glasbenih datotek. Izgleda, da so podjetja le spoznala možnost zaslužka tudi v tej smeri in da se število spletnih trgovin, ki prodajajo digitalno glasbo, povečuje. Klik!

7 komentarjev