»

Seagate predstavil najtanjši zunanji trdi disk

engadget - Seagate je včeraj predstavil najtanjši zunanji 2,5-palčni trdi disk, ki so ga bili napovedali že na letošnjem sejmu CES. Seagate GoFlex Slim meri 12,5 x 7,8 x 0,9 cm, kar pomeni, da je za tretjino tanjši od trenutnih prenosnih diskov GoFlex. Vsebuje 2,5-palčni sedemmilimetrski trdi disk s kapaciteto 320 GB in hitrostjo vrtenja plošč 7200 obratov na minuto. Na naprave se priključuje prek vmesnika USB 3.0 (kabel je nekoliko poseben, a ga Seagate prilaga k izdelku), podatki na njem pa so šifrirani s 192-bitnim trojnim DES-om. Tehta zgolj 160 gramov. Na Engadgetu so ga preizkusili in ugotovili, da dosega hitrosti prenosa podatkov od 40 MB/s navzgor.

Cena za disk, ki je že naprodaj, znaša 100 dolarjev.

11 komentarjev

Seagate z LP trdimi diski

engadget - WDjevi Green seriji se bo zdaj pridružil še Seagate s svojo LP serijo (po vsej verjetnosti Low Power in ne Long Play). Podobno kot pri zelencih bo glavna odlika tudi novih Barracud manjša poraba energije, ki naj bi bila kar 50% manjša od primerljivih običajnih modelov. To bodo dosegli z nižjo hitrostjo vrtenja, ki bo znašala 5900 obratov na minuto. Opremljeni bodo z 32 MB pomnilnika, povprečna zakasnitev pri dostopanju do podatkov pa naj bi bila 5,5 ms. Podatkov o ceni 1, 1,5 in 2 terabajtnih modelov, ki bodo na policah prvi, še ni, verjetno pa bo v slogu WD Green serije le-ta precej višja od običajnih modelov.

16 komentarjev

Samsung izdal zeleni 1,5 TB-disk

The Register - Samsung je predstavil prvi trdi disk iz nove serije F2EG, ki nosi ime 1.5 TB EcoGreen F2EG. Poldrugi terabajt prostora je proizvajalec priskrbel z uporabo treh 500 GB-plošč. Na vprašanje, zakaj niso izdali dvoterabajtnega modela, kot je s podobno tehnologijo na štirih ploščah storil Western Digital, so odgovorili, da so lahko tako izdelali bolj zeleni disk. Trdijo, da F2EG porabi 40 odstotkov manj energije energije v mirovanju in 45 odstotkov pri pisanju oz. branju. Poleg tega se disk hitreje zažene, je zanesljivejši in tišji, dodajajo. Družina diskov F2EG se vrti s 7200 obrati na minuto, uporablja trigigabitni priklop SATA in poseduje 16 ali 32 MB predpomnilnika. Omenjeni model stane 149 dolarjev, na voljo pa bosta tudi terabajtni in polterabajtni.

18 komentarjev

Seagate predstavil nove diske

TG Daily - Seagate je včeraj predstavil novo serijo klasičnih diskov, ki imajo polterabajtne plošče za zapis. Nove Barracude 7200.12 HD velikosti 3,5 palca se še vedno vrtijo s 7200 obrati na minuto, a jih odlikuje večja gostota zapisa, ki znaša 329 gigabitov na kvadratno inčo. Dosežek je precej zavidljiv, saj so še pred časom strokovnjaki ocenjevali, da bo 100 oz. 250 gigabitov na kvadratno inčo s pomočjo laserske tehnologije naravna meja, ki je ne bo moč preseči. Seagate je dejal, da bodo za zdaj prodajali 500, 750 in 1000 GB modele, medtem ko cen še ni razkril. Vseeno pa lahko v prihodnosti upamo tudi na 2 TB model z štirimi ploščami po vzorcu 1,5 TB modela, ki ga trenutno sestavljajo štiri 375 GB velike plošče.

45 komentarjev

Seagate skrajšuje garancijo

Seagate - Po več kot štirih letih petletne garancije na Seagatove diske, je te ugodnosti konec, poroča The Tech Report. S prihodnjim letom bodo goli (OEM) trdi diski serij Barracuda in Momentus imeli le še tri leta garancije, medtem ko bodo škatlaste (retail) verzije za zdaj še ostale pri petletni garancijski dobi. Zahtevnejši diski iz razreda enterprise, kamor sodijo serije Savvio, Cheetah, Barracuda ES in SV35 bodo prav tako obdržali stari sistem. Diski, kupljeni pred 3. januarjem, bodo seveda obravnavani po starem.

Seagate je na spremembo utemeljil nekoliko smešno. Pravijo, da bodo tako uporabnikom ponudili garancijske pogoje, ki so trenutno standard v tej industriji in bolje ustrezajo Seagatovim partnerjem in strankam. Poudarjajo še, da se 95 odstotkov vseh reklamacij tako ali tako zgodi v prvih treh letih po nakupu. Uradno naznanilo.

25 komentarjev

Tudi Seagate s terabajtnim diskom

TG Daily - Proizvajalec diskov Seagate se je pridružil Hitachiju in Samsungu v elitni konkurenci, ki proizvaja terabajtne trde diske. Glede na število plošč je njihov model 7200.11 ravno v sredini (Hitachijev izdelek piše podatke na pet plošč, Samsungov na tri), pravijo pa, da so po zmogljivosti in glasnosti na vrhu s hitrostjo prenosa, ki dosega kar 105 MB/s. Novi člani družine bodo na voljo v tretji četrtini leta.

Izvorna novica.

9 komentarjev

Seagate navdušil z gostoto zapisa

The inquirer - Na prireditvi IDEMA Diskcon, ki se je odvila nedavno, je Seagate predstavil tehnologijo, s katero je možno gostoto zapisa na magnetne plošče v trdem disku povečati do te mere, da lahko na en kvadratni palec shranimo 421 Gigabitov, kar v praksi pomeni, da bomo morda nekoč videli 40-gigabajtne diske s premerom enega palca, 275-gigabajtne 1,8-palčneže in pa diske za prenosnike in osebne računalnike z neverjetnimi kapacitetami do 500 GB in 2.5 TB. Slaba novica je žal, da namerava Seagate tehnologijo na prodajne police spraviti šele do leta 2009.

23 komentarjev

Seagate Barracuda 7200.10

Riba, ki ne mara vode.

vir: Techgage
Techgage - Če se ravnamo po razmerju med ceno in kapaciteto, so trenutno najbolj pameten nakup diski, na katere lahko shranimo 320 gigabajtov podatkov. Enega od boljših tovrstnih primerkov iz priznanih Seagatovih tovarn so danes preizkusili na Techgage in bili nad njim navdušeni. Disk je opremljen z mnogimi tehnologijami za izboljšanje hitrosti in zanesljivosti, najbolj pomembno pa je zadnje čase zelo popularno vertikalno zapisovanje podatkov, ki močno poveča kapaciteto na kvadratni palec površine plošče.

Glede na to, da je na voljo po zelo nizkih cenah in poleg tega še navdušuje s hitrostjo, si je prislužil najvišjo oceno in priporočilo urednika, mi pa k temu dodajamo še en bombonček. Za razliko od ostalih kvalitetnih...

33 komentarjev

Pozor: Na vašem nohtu je samo še 5 GB nezasedenga prostora

Vnunet - HPjevi managerji, pardon, znanstveniki, so odkrili način, s katerim so dosegli še večjo gostoto podatkov na kvadratni centimeter. Z dosedanjo tehnologijo naj bi bilo moč doseči nekje 500 Mb na kvadratni centimeter, s svojo pogruntavščino, ki naj bi bila za trg pripravljena v dobi 5 let, pa malce več od 1 Gb. Klik!

Kaj to pomeni? Nič. O podobnih dosežkih iz vseh mogočih področij poročamo skoraj mesečno, vendar gre pri tem povečini res zgolj za znanstvene dosežke, ki pa praktično uporabo ponavadi ugledajo zgolj na daljši rok. Kar pa je seveda razumljivo.

1 komentar

Novi Seagatov velikan

Seagate - Novice o trdih diskih niso pogosta tema na Slo-Techu, toda novega Seagata enostavno moramo omeniti. Torej, podjetje je predstavilo novi Barracuda disk s kapaciteto 181GB! Zadeva se vrti pri 7200rpm, ima 16MB () predpomnilnika ter deklarirani dostopni čas 7.4ms. Seveda gre za SCSI disk na Ultra160 vmesniku, Seagate pa obljublja, da je ta disk šele uvod v novo Ultra360 serijo. Damn, jaz take zadeve ne bi napolnil še naslednjih par let! Aja, cena... na uradni strani ni podatka, toda šušlja se o 5K DEM.

3 komentarji