»

Abit izdal ploščo IC7-MAX3

Digit Life - Abit, dobro poznani proizvajalec matičnih plošč, je na trg poslal njihov trenutno njihov najboljši izdelek, ki so ga zmožni izdelati -- IC7-MAX3. Matična plošča je namenjena Intelovim "novim" Pentium 4 procesorjem z zunanjo frekvenco 800 MHz. Zgrajena je okoli Springdalovega hitrejšega brata Canterwood vezja. Na plošči najdemo že dobrote, kot so podpora pomnilniku DDR400, 800 MHz-FSB in podporo do 4 GB sistemskega pomnilnika; posebej zanimivo pa bo videti Abitovo domislico GigaSystem Overclock. Ostale informacije in specifikacije pa si lahko ogledate tukaj.

15 komentarjev

Prva plošča na VIA P4X400

X-Bit Labs - VIA se še vedno ne da motiti s strani Intela in pravnikov, ki ji še vedno niso podali uradne licence za proizvodnjo veznih čipov za Pentium4, sej bo bojda v kratkem na voljo nova izboljšana različica čipovja P4X333, ki se bo izvirno imenovala VIA P4X400. Novi čip glede na predhodnika ne prinaša nobenih pretiranih novosti: najpomembnejša je podpora pomnilniku DDR400, ki pa ironično še ni uradno podprt s strani združenja, ki postavlja nove standarde.
Prve plošče je na tem čipovju je napovedal nam dobro znani Soltek. Plošče se bodo imenovale SL-85ERV in 85ERV-L ter se bodo prodajale vzporedno s Soltekovimi karticami Xabre, saj novo čipovje obenem podpira tudi AGP 8x.

0 komentarjev

DDR ali ne DDR?

The inquirer - Medtem, ko luni zelo zavzeto pripravlja test dveh sistemov z 1.333 GHz Tbirdom ter primerja DDR ter ne-DDR rešitve, se ustavimo še malo pri tem problemu. Pri Inquirerju so ugotovili, da je večina tajvanskih proizvajalcev (Asus, Gigabyte, MSI), nehala s proizvodnjo osnovnih plošč, ki bazirajo na podpori pomnilniku DDR. Problem naj bi ležal v tem, da je Intel drastično znižal cene procesorja P4, skladno s tem se je pocenil tudi RDRAM pomnilnik. Prodaja P4 naj bi sedaj strmo rasla, medtem ko je DDR doživel padec. Torej, vprašanje leži: Ali se je Intelova strategija, ki je kratkoročno pomenila kup rdečih številk v prodaji, izplačala in začela obirati svoje težko prislužene sadove?

15 komentarjev

AXIA

VR - Zone - Ja, to je pa postala že senzacija. Sedaj vsi testirajo 1.333 GHz Tbirde z AXIA jedrom ter gledajo, do kam ga lahko uspešno navijejo. Ista zgodba pri VR-Zone. V roke so dobili prav ta procesor ter ga popeljali čez goro testov. Rezultat? 1650 MHz z zračnim hlajenjem. Če pomislimo na to, da 1.333 GHz AXIA TBird v Mlacomu stane 81.200 SIT, se mi zdi, da imamo zmagovalca. Klik. Seveda tudi mene zanima, kako se 1.333 GHz verzija obnese, tako da moje "OC Popotovanje IV" pričakujte v tednu treh.

0 komentarjev

Primerjava med Thunderbirbom in Pentiumom 4

Akiba - Pri Akibi Hotline so naredili primerjavo med Thunderbirdom 1.2GHz, Thunderbirdom 1.333GHz in Pentiumom 4 1.5 GHz. Vse procesorje so opremili z 256MB pomnilnika; v prvih dveh primerih z DDR pomnilnikom, v tretjem pa z Rambusovim RDRAMom; 30GB IBMovim diskom, Geforcem 2 MX in Windowsi 98 v družbi z DirectX 8a. Pri testiranju s SYSMarkom je bil najhitrejsi TB 1,333GHz, sledil mu je TB 1,2 GHz, zadnji pa je bil večinoma Pentium 4. Za tiste, ki ne veste, SYSMark poganja podobne operacije kot programi Excel, Word, Corel Draw, Netscape in podobni. Pri testiranju s 3D Markom 2000 je v nižjih ločljivostih prednjačil TB 1,333GHz, v višjih ločljivostih pa se je malo bolje obnesel P4. V Quakeu so si rezultati zelo podobni - res ne vem, zakaj niso uporabili kakšne močnejše grafične kartice. Edini test, kjer je Pentium 4 očitno prednjačil, je bil StreamD.

7 komentarjev