»

WebKit brskalnik za Blackberryje

HotHardware - O zmogljivejšem (spodobnejšem, glede na ponudbo iPhona in Androida) brskalniku za RIM-ov Blackberry OS se govori že od lanskega avgusta, ko so kupili podjetje Torch Mobile. Slednje je brskalnik, osnovan na WebKitu, izdelovalo za Windows Mobile, a je zadnja stabilna različica izšla julija, slaba dva meseca pred prevzemom. Prevzem je zdaj končno obrodil sadove, saj so pri Research In Motion na World Mobile Congress veselo razkazovali novo pridobitev. Z WebKitom se bodo spletne strani nalagale mnogo hitreje, kakršno bo tudi njihovo pregledovanje (premikanje po strani in zumiranje), obenem pa WebKit omogoča doseganje 100 točk od stotih v Acid3 testu. Datum izida brskalnika za rajo žal še ni znan. Ob brskalniku pri RIM oglašujejo tudi...

1 komentar

Palm Pre prihaja junija

Ars Technica - Poročali smo že, da se je Palm odločil v večna lovišča poslati svoj PalmOS, na njegovo mesto pa je posadil webOS, ki bo gnal nove telefon iz serije Pre. Prvega so napovedali za 6. junij, vsaj kar se ZDA tiče. Cena bo primerljiva s konkurenčnima iPhonom in Blackberry Stormom, in sicer bo znašala 199 dolarjev z dvoletno vezavo pri operaterju z ekskluzivo, ki je to pot Sprint. Nekoliko nenavadnejši bo 100-dolarski popust, ki si ga bodo s kuponi lahko zagotovili kupci.

Na letošnjem CES-u napovedani webOS je dvignil kar precej prahu; pričakovanja so velika. Mnogo zamisli naj bi si sposodil pri uporabniškem vmesniku iPhona, jedro je grajeno na Linuxu, za razvijalce pa bo na voljo Mojo SDK na osnovi JavaScripta. Ker je Palm izgubil dobršen del uporabnikov na račun konkurenčnih iPhona in Blackberryja, je to na nek način ena izmed zadnjih priložnosti, ki jih bodo dobili za vrnitev na sceno, še zlasti po upokojitvi PalmOS in propadu Folea.

10 komentarjev

Wikileaks objavil poročila ameriškega kongresa, skupna vrednost milijarda dolarjev

Kitajska - širjenje orožja za množično uničevanje in raket: Politična vprašanja

vir: Slashdot
Slashdot - Wikileaks, poznan predvsem po objavi mnogih zaupnih in tako ali drugače neprijetnih poročil za različne politike, politične organizacije, tajne službe in podjetja, je včeraj objavil slabih sedem tisoč poročil z več kot 127 tisoč stranmi, ki vsebuje poročila tako o trenutno perečih problemih ZDA, ameriških odnosih z različnimi državami, njihovih politikah in trenutni gospodarski krizi, kot tudi poročila o zdravstvenem sistemu...

9 komentarjev

McCainov klub pozabil pobrisati blackberry

The Register - Štab poraženega ameriškega predsedniškega kandidata Johna McCaina se je po koncu kampanje odločil prodati večino predmetov, ki so jih potrebovali za vodenje, in tako zbrati nekaj denarja. Raziskovalna novinarka Foxa 5 Tisha Thompson je oglas za razprodajo zasledila v četrtkovem Washington Postu in šla pogledat, kaj je bilo naprodaj. Omare za kartoteke in fotelji niso bili najprivlačnejši predmeti, mnogo zanimivejši pa so prenosni računalniki za 400 do 600 dolarjev in blackberryji, ki so se prodajali za 20 dolarjev. Nekaj slednjih so pri Foxu 5 kupili, jih napolnili in na enem presenečeni odkrili cel kup telefonskih številk in množico elektronskih sporočil, ki so segali od septembra pa do volitev.

Pripadal naj bi članu osebja, ki je delal na projektu Citizens for McCain - to je skupina demokratov, ki so podpirali republikanskega kandidata. Poklicali so nekaj številk v imeniku in ugotovili, da pripadajo vodjem kampanj, politikom, lobistom in novinarjem. V McCainovem uradu so dejali,...

10 komentarjev

Francoski državni uradniki ne smejo več uporabljati BlackBerry naprav

Guardian - Kot poroča Guardian Unlimited, so francoski vladni varnostni strokovnjaki prepovedali porabo BlackBerry naprav v prostorih francoskih ministrstev in predsedniške palače.

Razlog? Strah pred zlorabo BlackBerry mobilnih naprav za prisluškovanje s strani ameriških tajnih služb. Kot poroča Le Monde, so v Franciji mnenja da se BlackBerry naprave povezujejo na ameriške in britanske strežnike, kjer lahko ameriška NSA izvaja prestrezanje.

In preko katerih povezav se v internet povezujejo slovenski BlackBerry uporabniki?

13 komentarjev

Izvirnost

NeoSeeker - Za drugo generacijo Itanium procesorjev je Intel najavil, da se bo imenovala kar preprosto Itanium2. Kodno oziroma razvijalsko ime za to 64-bitno mašinico je bilo McKinley, in je predvsem namenjeno za delovne postaje in strežnike. Njegov predhodnik Itanium je sicer močan procesor, toda Itanium2 naj bi bil 1,5 do 2x boljši (hitrejši?) od predhodnika. Več si preberite na NeoSeekerju.

0 komentarjev