»

Microsoft noče skupinske tožbe v primeru WGA

ComputerWorld - Pred mesecem dni se je na sodišču začela skupinska tožba proti Microsoftu, v kateri mu očitajo zavajanje uporabnikov in nezakonito zbiranje osebnih podatkov s storitvijo WGA, ki jo premierno predstavil Windows XP junija 2006 in je bila namenjena ugotavljanju legalnosti namestitve.

Microsoft je 22. septembra na sodišče naslovil zahtevo, da se tožba ne spremeni v skupinsko tožbo. Kot pravijo, gre za pravljico, kako naj bi Microsoft vsilil WGA na več kot 350 milijonov računalnikov, ki z resničnostjo nima veliko skupnega. Slikovito so se izrazili, da tožniki živijo v vzporednem vesolju, saj da Microsoft ni nikoli preprečeval namestitve kritičnih popravkov niti uporabnikom nelegalnih kopij.

Po njihovem mnenju je skupinska tožba nesmiselna, ker bi morali za to pregledati na desetine milijone računalnikov, kar bi stalo več od zahtevanih pet dolarjev po računalniku. Jasno pa je, da se Microsoft na vse kriplje želi ogniti skupinske tožbi, ker bi v primeru poraza odškodnine porasle v...

4 komentarji

Ballmer mora pričati

ComputerWorld - Poročali smo že o skupinski tožbi proti Microsoftu zaradi domnevno zavajajočih oznak Vista Ready, ki se še vedno vleče kot jara kača. Microsoft je že pretekli mesec poskusil preprečiti pričanje izvršnega direktorja Steva Ballmerja, ki da naj ne bi imel notranjih informacij o Visti. Takrat so krivdo poskušali prevaliti na Jima Allchina in Willa Poola.

V petek je sodnica odločila, da se mora kljub temu Ballmer v tridesetih dneh pojaviti na sodišču, kjer bo največ tri ure odgovarjal na vprašanja. Tožnike še zlasti zanimajo njegovi pogovori s predstavniki Intela okrog časa, ko je Microsoft znižal zahteve za pridobitev oznake Vista Ready, za katere Ballmer trdi, da so bili zgolj kratke diskusije o tehničnih zahtevah in časovnem okviru. Primer bo šel pred poroto aprila.

11 komentarjev

Microsoft priskočil na pomoč Intelu

Microsoft - Že lani je skupina uporabnikov vložila skupinsko tožbo proti Microsoftu, ker naj bi ta zavajal s svojimi logotipi Vista Ready (torej pripravljen za Visto) na nalepkah na računalnikih. Srčika problema je bil takrat Aero, ki kljub nalepki ni deloval. Microsoft se je izvijal, da obstajajo štirje različni simboli, ki popisujejo različne stopnje pripravljenosti, a ni pomagalo. Sodnik je odločil, da se proces lahko nadaljuje. Trenutni rezultat je, da se je med mletjem...

11 komentarjev

Ballmer: "Nič nimam z Vista Capable"

Steve Ballmer

vir: Gizmodo
Gizmodo - V program Vista Capable so uvrščeni računalniki, ki so zmožni poganjati operacijski sistem Windows Vista, vendar samo pod določenimi pogoji: brez vseh bonbončkov, brez mičnega uporabniškega vmesnika Aero in brez popolne uporabniške izkušnje. Ker se povprečni kupci ponavadi ne poglabljajo v podrobnosti "etiket" kot je Vista Capable, so jih mnogi napačno interpretirali kot zagotovilo, da lahko na teh napravah okusijo tako želene novosti Viste.

Sledila je tožba, prvi mož Microsofta Steve Ballmer pa se je branil z napisano izjavo, v kateri pravi, da "ni sodeloval pri sprejemanju nikakršnih operativnih odločitev programa Windows Vista Capable". Pri tem pa s prstom brezsramno pokaže na...

68 komentarjev

Microsoft umaknil ponudbo za nakup Yahoo-ja

Microsoft

vir: New York Times
New York Times - Drama, ki se je odvijala okrog možnega Microsoftovega nakupa Yahoo-ja za 44,6 milijarde ameriških dolarjev se je včeraj dokončno zaključila z Microsoftovo umaknitvijo ponudbe, po kateri bi plačal slednji 31 dolarjev za delnico. Pogovori med velikanoma so dokončno propadli po zadnjem sestanku med Steve-om Ballmerjem in Jerry-jem Yang-om, na katerem naj bi Ballmer zvišal svojo ponudbo na 33 dolarjev za delnico, Yang pa naj ne bi bil pripravljen prodati za manj kot 37 dolarjev na delnico oziroma skupno za približno 53,2 milijarde dolarjev.



Vsaj deloma je za propad pogovorov verjetno krivo tudi dejstvo da je Microsoft v tretjem četrtletju zabeležil kar 11 odstoten upad...

40 komentarjev

Microsoft @ CES, Las Vegas 2006

Slo-Tech - Tudi tokrat je Microsoft predstavil nekaj novosti na že uveljavljenem CESu, ki se odvija ta konec tedna v Las Vegasu. Večinoma so bile povezane z multimedijo, povedali pa so tudi, kaj bo novega v Windows Vista, ter podali nekaj idej o življenju v prihodnosti. Da sam dogodek ne bi bil preveč monoton, sta poleg drugih poskrbela Justin Timberlake in Steve Ballmer.

Uvodni del je bil namenjen predstavitvi Microsoftove ideje, ki so jo poimenovali digital lifestyle in predstavlja življenje ob koncu tega desetletja. Gre za nadvse izjemen in drzen koncept, ki vsebuje naprave, kot so zasloni velikih formatov, občutljivi na dotik, napredni mobilni telefoni, aktivna miza, itd. A stvar se ne konča tu, saj se vsa moč prihodnosti skriva v izjemno sposobni tehnologiji, imenovanit Web Services. Že tu lahko namignem, da je praktično večji del predstavitve bil namenjen tem storitvam, kar priča o tem, da teh storitev ne gre podcenjevati.

Sledilo je nekaj že omenjenih predstavitev o novostih Viste,...

20 komentarjev

Intervju s Stevom Ballmerjem

Sun-Times - Pri Sun-Times so objavili intervju s Stevom Ballmerjem - z drugim najpomembnejšim človekom v Microsoftu (prvi je še vedno kakopak Bill Gates). S tem člankom so hoteli izvedeti, kako Microsoft gleda na Linux. Ballmer je povedal, da je Linux in Open source nasplošno v redu, ker sili druge (predvsem Microsoft) k inovativnosti. Povedal pa je tudi, da je Linux rak rana. Logično, saj Microsoftu dela precej preglavic. To je samo povzetek. Veliko več podrobnosti boste našli, če si boste vzeli čas in prebrali intervju.

5 komentarjev