»

Prodaja konzole Wii jenja

CNet - Nintendo je razkril, da prodaja konzole Wii še zdaleč ne poteka po pričakovanjih. V drugem četrtletju letošnjega leta so prihodki podjetja od prodaje zdrsnili za 40 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani, tudi naslednje četrtletje pa ni bilo dosti boljše. Skupno so v prvi polovici tega fiskalnega leta zaslužili 548 milijard jenov (4,13 milijarde evrov), kar je za tretjino manj kot lani. Kot pravi njihov izvršni direktor Satoru Iwata, je velik del slabih rezultatov pripisati neuspešni prodaji konzole Wii, ki za lanskimi rezultati zaostaja za 43 odstotkov.

Namesto 10,1 milijona so tako prodali zgolj 5,7 milijona primerkov v prvi polovici leta. Slabše gredo v promet tudi igre za Wii. Iwata priznava, da je Nintendo napak precenil kondicijo potrošnikov in vztrajal pri stari strategiji. Da bi se izkopali iz slabih rezultatov, so že pocenili Wii, predstavili nov DSi, v prihodnosti pa naj bi na Wii pripeljali še Netflix, ki ga že podpirata Xbox in Playstation. Za leto 2010 ali 2011...

19 komentarjev

Cenejši tudi Nintendo Wii

vir: engadget
engadget - Cenitve konzol so v tem obdobju očitno zelo popularne, saj je ob pocenitvi Xbox360 in PS3 staro ceno obdržal le Nintendov Wii. A tudi Nintendu ni uspelo ubežati valu znižanj, kar pomeni, da se bo z bolj privlačno, nižjo ceno v kratkem ponašal tudi Wii.

Prve namige za to je bilo mogoče ugledati v oglasu Best-Buya, kjer so zraven Wiija oglaševali ceno 199 $, kar je 50 $ manj od trenutne uradne cene. Znižanje naj bi v konferenčnem klicu z večjimi trgovci požegnal Nintendo in naj bi v veljavo stopilo 27. septembra, čeprav še nismo ugledali uradnega sporočila za javnost. Po drugi strani obilica plakatov z nižjo ceno skorajda zagotavlja napovedano in željeno znižanje, tudi če le-to še ni popolnoma uradno potrjeno.

Torej 200 € v Evropi?

19 komentarjev

Nintendo patentiral napihljivega konja

Skica iz patenta

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Pri vseh polemikah okrog neverjetnih patentov je zagotovo zmagovalec Nintendo s svojo zadnjo potezo. Patentirali so namreč, brez heca, napihljivega konja. Pripomoček je jasno namenjen igralni konzoli Wii in se bo imenoval Wii Horseback Riding Saddle. Glede na patent bo pripomoček nekakšna napihljiva vreča v obliki sedla, ki bo imela tudi poseben prostor za upravljalnik Wii Remote.

Igralci bodo nato uporabljali Nunchuk kot uzde za boljši nadzor nad ravnotežjem oz kot orožje (meč, sablja, laso, itd.). Sedlo ne bo uporabno le za simulacijo jahanja konja, saj je v patentu omenjena tudi uporaba za igre, v katerih igralec jaha bika, osla, delfina, kita, manjkati pa ne smejo seveda tudi...

14 komentarjev

Američani novembra pokupili za 3 milijarde iger

Los Angeles Times - Ne glede kako nas prodajalci prepričujejo, da prodaja iger vsled piratiziranja ali pa recesije peša, izsledki raziskave, ki jo je opravilo podjetje NPD Group, pripovedujejo drugo zgodbo. V letošnjem novembru so namreč v ZDA prodali za deset odstotkov več video iger kot v enakem obdobju lani. Letos se je številka povzpela do 2,91 milijarde dolarjev, kar je še posebej dober rezultat, saj je bil lani zahvali dan, ki otvori nakupovalno sezono, 22. novembra, letos pa šele 27.

Skupno so letos zaslužili že 16 milijard, tako da proizvajalci ostajajo optimistični, da bodo do konca leta dosegli zastavljeni cilj 22 milijard v ZDA. V prvih enajstih mesecih letošnjega leta je prodaja iger zrasla za 31 odstotkov, prodaja potrebne strojne opreme (konzol) pa za 14. V kategoriji slednjih je zmagovalec Nintendo, ki je prodal dva milijona Wiijev in poldrugi milijon ročnih DS-jev, sledita mu Microsoft s 836.000 Xboxi in Sony s 378.000 PS3, 206.000 PS2 in 421.000 ročnih PSP.

25 komentarjev

PlayStation 3 najpožrešnejši

ComputerBase - Navadno preizkušamo zmogljivosti računalnikov, konzol, telefonov in kar je še zabavne elektronike, medtem ko si je ameriška naravovarstvena organizacija NRDC tokrat pogledala njihovo energetsko potratnost in se dokopala do nekaterih zanimivih odkritij. Ugotovili so, da je najpožrešnejši Sonyjev PlayStation 3 iz leta 2006, ki porabi skoraj 190 W, sledi pa mu leto starejši Xbox 360. Konkurenta Nintendo Wii najdemo šele bolj proti koncu lestvice s pičlimi 16 W.

Prav tako je zanimiv podatek, kako so konzole z vsako naslednjo revizijo učinkovitejše. Xbox 360 iz leta 2007 tako porabi za tretjino manj energije kot dve leti starejši model. Izkazalo se je še, da so razlike v porabi med obremenjenimi in neobremenjenimi...

26 komentarjev

Xbox 360 in Wii naprej, PS3 nazaj

TG Daily - Proizvajalci so se torej odločili, da popustov na konzole letos ne bo, poglejmo pa si, kako se konzole prodajajo na sploh. Podjetje za raziskavo trga NPD v svojih izsledkih navaja, da so oktobra prodali 803.000 Wiijev, kar znaša 59 odstotkov vseh prodanih konzol. Na drugem mestu je Xbox 360, ki s 371.000 prodanimi zaseda drugo mesto in 27-odstotni tržni delež. Playstation 3 je tretji z 190.000 konzolami ali 14 %. Skupaj so prodali 1.364.000 konzol, kar je sedem odstotkov več kot septembra in tretjino več kakor oktobra lani.

Na prodajo konzol ne vplivajo samo specifikacije, ampak tudi dostopne igre, kar je eden izmed razlogov, da Xbox 360 še vedno občutno prekaša Playstation 3. Najbolje prodajana igra je bila oktobra Fable II za Xbox 360 (790.000), sledijo pa Fit za Wii (487.000) in Fallout 3 za Xbox (375.000 prodanih izvodov). Najbolje prodajana igra za PS3 pa je naprimer šele na sedmem mestu v skupni razvrstitvi. Več o tem.

33 komentarjev

Konzole se ne bodo pocenile

Overclockers Australia - Najprej se je ojunačil Sony in nas hladno obvestil, da nam letos božičnega darila ne pripravlja. Z drugimi besedami to pomeni, da se Playstation 3 ne bo pocenil, bojda zato ker podjetje skuša povečati svoj dobiček in znižanje ne bi bilo v interesu delničarjev. Kmalu je sledil Microsoft in prav tako oznanil, da tudi za pocenitev Xboxa 360 ni razlogov, saj ima trenutno odlično ceno in je ne bodo zniževali še mnogo let. Precej logično je sledil še Nintendo, ki svojo politiko - konzola Wii se od izida sploh še ni pocenila - utemeljuje z dajanjem slabega zgleda. Pocenitve bi namreč uporabnikom dale napačen signal, da se splača počakati in ne kupiti vsake novotarije takoj ob izidu. Prav tako pa ne želijo vznejevoljiti prvih kupcev, ki so zanj odšteli 250 dolarjev.

32 komentarjev

Cena Xbox 360 ostaja enaka, a prihaja nov "special edition" model

Daily Tech - Na področju igralnih konzol je trenutno zelo pestro - prejšnji četrtek je Microsoft prijetno presenetil z podaljšanjem garancije iz enega na tri leta, Sony pa praktično hkrati naznanil znižanje cene 60 GB modela PS3 za 100 $ ter splavitev novega 80 GB modela, ki bo novi ponosni lastnik najvišje cene za igralno konzolo. Nekateri so zato željno pogledovali proti Microsoftu in napovedovali, da bo velikan iz Redmonda v kratkem sledil potezi japonskega...

4 komentarji

PlayStation 3 kmalu dostopnejši

Financial Times - Sony je napovedal znižanje cene svoje najnovejše konzole PlayStation 3, da bi tako spodbudil njeno prodajo. Podatek je v intervjuju za Financial Times razkril vodja podjetja, Howard Stringer, in priznal, da Sony izgublja v boju s konkurenco, Nintendovo konzolo Wii in Microsoftovim Xboxom 360, ki oba beležita boljšo prodajo, saj sta kupcem dostopnejša.

Po mnenju Stringerja se Sony zaveda, da cena PlayStationa 3 ni optimalna in da tržišče zahteva njeno znižanje, zato bodo to težavo do konca leta poskusili rešiti. Prepričan je, da bo konzola tako v času nakupovalne mrzlice pred božično-novoletnimi prazniki nadoknadila izgubo.

Izvorni intervju.

24 komentarjev

Wii še vedno vodilni

The inquirer - Nintendo v boju konzol zadnje generacije zaenkrat še kar prepričljivo vodi. Prejšnji mesec so prodali 259 tisoč primerkov svojega Wii-ja, na drugem mestu se je znašel Microsoft, ki je prodal 199 tisoč konzol, na repu lestvice pa je Sony s številko 130.000. Obenem je zanimiv tudi podatek, da se še vedno najbolje prodaja Playstation 2, ki avtorjem tudi dejansko prinaša zaslužek. Kljub vsemu pa analitiki menijo, da je uspeh Nintenda bolj začasen in da dolgoročno zaradi Wii slabše strojne zmogljivosti ne bo mogel zagotavljati tako dobrih rezultatov. Izvorna novica.

4 komentarji

Wii v februarju vodiilni

Yahoo News - Na Yahoo News poročajo, da so bili pretekli mesec s prodajo konzol najbolj zadovoljni pri Nintendu. Njihov Wii je kupilo 355 tisoč kupcev, kar je skoraj toliko, kot sta skupaj uspela napraskati tekmeca Microsoft in Sony z 228 in 127 tisoč prodanimi primerki. Po mnenju analitika Paula Jacksona je razlog za uspeh predvsem drugačen pristop, ki ga je ubral Nintendo. Namesto, da bi se spustili v hardversko tekmo, so delali na drugih področjih (tu je mišljen predvsem zelo inovativen krmilnik) in ustvarili mnogo medijske pozornosti, sedaj pa, tudi po zaslugi ugodne cene, žanjejo uspehe.

V končni fazi je to tako ali tako tudi najbolje za nas, kupce, saj nekoč vodilni Sony trenutno ni najbolj uspešen, kar bi znalo prinesti bolj enakovredne deleže na trgu konzol ter posledično ugodnejše cene. Ne pozabite na originalno novico.

12 komentarjev

Wii razgrabili

več strani - Različne študije in primerjave zalog v trgovinah kažejo, da gre Wii za med, medtem ko je prodaja Sonyjevega protikandidata Playstation 3 mnogo slabša. Ruski X-Bit Labs poroča, da imajo v ZDA praktično vse prodajalne na zalogi Playstation 3, medtem ko je Wii marsikje že pošel. Pri Sonyju sicer zatrjujejo, da je vse v najlepšem redu, torej da je povpraševanje pričakovano, dostavili pa so jih nekoliko več. Kakorkoli že, neodvisna organizacija za analizo trga NPD Research je objavila podatke o prodaji konzol v decembru: 1.132 tisoč Xboxov 360, 604 tisoč Wiijev in zgolj 491 tisoč prodanih Playstationov 3. Spričo dvakratne razlike v ceni podatki niso presenetljivi.

Nemški Hartware pa poroča, da so Wii tudi na naši strani Atlantika razgrabili. V Evropi so decembra prodali 700 tisoč Wiijev in 1,7 milijona Nintendovih DS-jev, s čimer smo prekosili celo Američane. Nintendo tako navaja, da je bil vsak drugi prodan kos strojne opreme za videoigre v decembru njihov.

39 komentarjev

Xbox 360 in PlayStation 3

Slashdot - Zunaj sta Xbox 360 in PlayStation 3. Pripravlja se bitka igralnih konzol, ki pa so veliko več kot to. Z njimi se šele začenja vojna med ponudniki domačega kina, spletnega igranja iger in nasploh igranja, kakršnega še ni bilo.

Xbox 360 v sebi skriva kar spremenjen trijederen PowerPC procesor, pri čemer vsako jedro lahko izvaja dve niti naenkrat, grafična kartica pa je poseben 500-megaherčen čip podjetja ATI z vgrajenim 10 MB pomnilnika, zraven pa je še 512 MB 700 MHz sistemskega pomnilnika. PlayStation 3 ima takisto 3,2 GHz PowerPC, le da je enojederen, se pa zato odkupi z osmimi (v uporabi jih bo le sedem, eden je rezerva) Cell procesorji, ki takisto delujejo vsak na 3,2 GHz. Za grafiko skrbi poseben nVidiin 550-megaherčni čip, pomnilnik pa je razdeljen na dva dela. 256 MB ga teče na precej zavidljivih 3,2 GHz (XDR), preostala polovica pa na 700 MHz, tako kot od Xbox 360. Težko je napovedovati, katera mrcina bo prevladala, vsekakor pa sem avtor novice mnenja, da je PlayStation 3...

50 komentarjev

Cruicalove cene

Crucial - Uf uf uf... Današnji dan je res poln presenečenj. Na Crucialovi online web trgovini prodajajo pomnilnik. In, pripnite se: 128 megazlogov DDR 1600 pomnilnika stane v njihovi trgovini, reci in piši, 61$!! To je v naši valuti malo več kot petnajst tisočakov! Am... Kaj naj rečem... Samo še odštevam dni, da bo tudi nas, Slovence, doletelo tako znižanje. Če pa ne bo - Crucial pošilja tudi v tujino . Thnx, Vomitorium! Aja, še to, da ne boste rekli, da lažem: Klik!

4 komentarji