»

TV: Domače omrežje v20.10

Slo-Tech - KŠK vas vabi na Tehnološki večer, ki bo tokrat obarvan malo bolj domače. Naslov predavanja je Domače omrežje v20.10 ali kako sodobne tehnološke rešitve v omejenem obsegu vključiti v domače okolje.
Predavanje bo razdeljeno nekako na tri dele. Najprej si bo bomo na hitro pogledali sodobne tehnološke rešitve, nato se bomo lotili domačega omrežja (QoS, IPv6, vitrualizacija, enkripcija, multicast ...) in na koncu še praktično pokazali enkripcijo in vitrualizacijo.
Predaval bo Marko Rahne, ki ima več kot 15 let izkušenj na področju omrežnih in varnostnih rešitev. Sprva kot sistemski inženir, kasneje pa kot svetovalec in načrtovalec visoko razpoložljivih rešitev s področja omrežij, varnosti in podatkovnih centrov. Trenutno je zaposlen v podjetju S&T Slovenija v vlogi svetovalca za omrežja in varnost.

Kot ponavadi, se vidimo v četrtek, 11. februarja 2010, ob 19.30 uri v OpenLabu (Koroška c. 19, Kranj - rumen trojček poleg Gimnazije Kranj). Vstop prost.

11 komentarjev

Resnična Resničnost, 15.12.2008

RTV Slovenija - Tokrat se bomo sprehodili čez skoraj dvanajst let ustvarjanja naše in vaše oddaje.
Ogledali si boste izbor najboljših vsebin iz Linux kotička in pregled nekaterih tujih računalniških oddaj. V internet kotičku vas bomo napotili k računalniškim oddajam na spletu. Seveda ne bodo manjkale niti igre. V studiu pa se nam bosta pridružila dva človeka, ki sta najbolj zaznamovala Resnično resničnost, Zvezdan Martič in Andraž Tori.

Resnična resničnost bo še zadnjič na sporedu v ponedeljek, 15. 12. 2008, ob 22.15 na 2. programu Televizije Slovenija.

27 komentarjev

Resnična Resničnost: Linux

RTV Slovenija - Linux je star dobrih 17 let. V tem času je postal eden izmed treh najbolj razširjenih operacijskih sistemov na svetu. A kljub temu se za domačo in pisarniško rabo še ni zares "prijel". Je Linux tudi v ta namen dovolj dober in kako si olajšati prehod nanj? S konkretnimi napotki in nasveti bo postregla tokratna oddaja Resnična resničnost danes, 20.10. ob 22.15 na TVS 2.

119 komentarjev

Resnična resničnost - blogi

RTV Slovenija - Blogi so v zadnjih letih postali svojevrsten medij znotraj virtualnega prostora. Vse več uporabnikov spleta tudi pri nas izrablja možnost predstavljanja svojih misli, mnenj in stvaritev. V tokratni oddaji ugotavljamo kdo stoji za blogi, kateri so najbolj priljubljeni, kakšen domet imajo blogi v okviru ustvarjanja javnega mnenja in kako lahko poskrbimo za boljšo prepoznavnost lastnega bloga. Blogi pa se ne omejujejo zgolj na tekstovne vsebine, pač pa so vse bolj priljubljeni tudi video blogi. Kako in z čim jih je mogoče najhitreje izdelati?

Igre pa smo tokrat obogatili tudi z intervjujem s snovalcem svetovno znanega multimedijskega spektakla Video Games Live. Resnična resničnost bo na sporedu danes ob 22:15 na drugem programu TV Slovenija, ponovitev pa bo jutri ob 12:05, kot vedno pa si lahko tudi tokratno oddajo ogledate na internetu ob vam najljubši uri.

Vabljeni k ogledu!

13 komentarjev

Resnična resničnost!

RTV Slovenija - V ponedeljek, 19. maja, si lahko ob 22:15 ogledate zadnjo oddajo Resnične resničnosti pred poletnim premorom. Zadnja oddaja bo, kot se za bolj sončne dneve spodobi, bolj lahkotno obarvana. Posvetili se bomo bizarnim, nenavadnim in neobičajnim platem računalništva. V rubriki igre pa se bomo posvetili hitu letošnje pomladi, četrtemu delu serije GTA.

Vsi, ki boste oddajo zamudili, si jo lahko ogledate od torka naprej v arhivu RTV Slovenija.

9 komentarjev

Resnična resničnost

Slo-Tech - Zdaj je že v navadi, da na Slo-techu napovemo oddajo Resnična resničnost. Naj vas le opozorimo na nov termin - danes (ponedeljek) ob 20:30 na TVS 2.

Tokrat smo vam pripravili intervju z Zootflyevci, slovenskim studiom za razvoj računalniških iger. Pogledali smo si še prenosne predvajalnike glasbe z vgrajenim trdim diskom (iPod & co.), povprašali profesorja Moglena o tem od kod prihaja intelektualna lastnina in preizkusili spletno prodajo glasbe.

Za sladokusce so na domači strani Resnične resničnosti na voljo celotni nezmontirani intervjuji (Zoofly in Eben Moglen)

Tokrat pa bi še posebej opozorili na novega sodelavca (na sliki). Slo-techerji ga nedvomno poznate! :)

200 komentarjev