»

Windows 7 zbral največ prednaročil v zgodovini Amazon.co.uk

TG Daily - Danes, 22. oktobra 2009, je izšel težko pričakovani Windows 7, ki se je po vseh napovedih in predčasnih preizkusih sodeč Microsoftu zares posrečil. Pozitivni odzivi prvih preizkuševalcev in poročevalcev se že kažejo tudi na (skorajda) prodajnih številkah: Windows 7 je postal izdelek z največ prednaročili v angleški spletni prodajalni Amazon doslej. Prekosil je celo knjižno veleuspešnico Harry Potter in Svetinje smrti (izvirno angleško Harry Potter and the Deathly Hallows), ki si je rekord lastila doslej. Čisto nor podatek pa je, da je Windows 7 že v prvih osmih urah, odkar je bil na voljo za prednaročilo, zbral več naročil kot Vista v celotnem obdobju prednaročanja! Kdaj boš pa ti...

162 komentarjev

Windows 7 nadgradnje tudi v Evropi

vir: Wikipedia
TG Daily - Z evropskim povratkom Internet Explorerja in z vključitvijo posebnega okna, ki uporabniku da na izbiro zamenjavo brskalnika, v Windows 7 ni bilo več tehničnega razloga, da nadgradnja z Windows Vista na Windows 7 ne bi bila mogoča tudi na našem kontinentu. To je zdaj potrdil tudi Microsoft in povedal, da bodo nadgradni paketi za lastnike Windows Vista licenc uradno naprodaj tudi v Evropi. Na police bodo prišli z uradnim izidom, ki se bo zgodil 22. oktobra letos. Nadgrajene in običajne različice evropskih Windows 7 bodo tako tehnično popolnoma enake drugim svetovnim izdajam. Na voljo bo tudi družinski paket, ki bo vseboval 3 Windows 7 Home Premium licence. Cena...

45 komentarjev

Windows XP se ne da

dobro znano namizje

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Windows 7, očitno vseeno še ne bo zadnji žebelj v krsto Windows XP. Prvotni načrti Microsofta so bili ponujati 6 mesečno obdobje, v katerem bi lahko uporabniki svoje Windows 7 zamenjali za Windows XP. A Microsoft je to obdobje potrojil na kar 18 mesecev, kar pomeni, da bo Windows XP živ še v letu 2011, 10 let po uradnem izidu.

Ta odločitev je posledica zaskrbljene industrije, ki ni vedela, če bodo podjetja lahko preselila vse svoje računalnike na Windows 7 brez težav, kljub vgrajenim virtualnim Windows XP v zmogljivejših različicah Windows 7. Tako bodo podjetja imela dovolj časa, da dodobra preizkusijo Windows 7 in migrirajo na novejši operacijski sistem brez večjih težav v...

120 komentarjev

Danes Vista SP2 beta

Microsoft - Danes bo Microsoft naročnikom na TechNet in MSDN prek programa Customer Preview Program ponudil beta verzijo drugega servisnega paketa popravkov za Visto. Končno verzijo pričakujemo (RTM) aprila. Seznam novosti ostaja bolj ali manj enak, torej boljša Wi-Fi povezljivost po bujenju iz spanja, podpora BlueTooth 2.1, datotečnemu sistemu exFAT za velike flash pomnilnike in vsi popravki za napake od SP1 dalje. Slednjega je torej treba namestiti prej.

Omenimo še eno beto, in sicer prihajajočega operacijskega sistema Windows 7. Njegovo prvo beto bo Microsoft udeležencem razvijalske konference razdelil prihodnji mesec na DVD-jih, udeležencem podobnih dogodkov ta mesec pa jih bodo poslali takoj, ko bodo pripravljeni. Prva beta Viste je izšla poldrugo leto pred končno verzijo, tako da je izid končne verzije Windows 7 v drugi polovici prihodnjega leta zelo optimistična ocena.

16 komentarjev

Windows 7 se bo imenoval ... Windows 7

bit-tech.net - Microsoft se s prihajajočim Windows 7 vrača nazaj k Windows koreninam, saj bodo prvič po letu 1995, ko so izdali Windows 95 (ter ostale tri po letnicah poimenovane verzije, 98, Millenium in 2000, katerim sta sledila poimenovana XP in Vista), novo verzijo operacijskega sistema označili z številko. Windows 3.11 bo torej sledil Windows 7.

Za to so se odločili zaradi relativno nerednega izdajanja operacijskih sistemov (letnice s tem odpadejo), menijo pa tudi da neko ime ne bi prikazalo pravega namena Windows 7. Ta pravi namen pa je ostati trdno zasidrani v smernicah Viste, obenem pa graditi na njej in dodajati nove funkcije, z čimer bi bodoči(/-e) operacijski(/-e) sistem(e) ponesli na naslednji nivo.

Zato, pravi Mike Nash, podpredsednik oddelka za upravljanje z izdelki, je poimenovanje Windows 7 smiselno, poleg tega pa še dodaja, da ima Microsoft v prihodnje namen izdajati različice operacijskih sistemov bolj pogosto.

Mogoče bo pa Windows 7 to, kar bi morala biti Vista in bo...

68 komentarjev

Windows 7 v izvedbi fantovske skupine

Wired Blog - Dobra dva tedna nas loči od Microsoftove letne razvijalske konference - PDC 2008. Letošnji paradni konj bo sedma različica oken - Windows 7, ki jo bodo obiskovalci dobili na 160 GB trdem disku, skupaj s kopico ostale razvijalcem prijazne programske opreme. Po poročanju Wired Gadgets Bloga pa so se odločili tudi za zanimivo reklamno kampanijo.

V svet so tako spustili video spot, kjer fantovska skupina 4 Softies and a Pizza Guy prepeva o njihovih fantazijah okoli razvijalske konference in kaj bi počeli z Windows 7. Pesem se začne pri 45-ti sekundi.



Vse redne komentatorje novic bi opozorili, da je današnja tema Windows 7 in ne ali je Vista boljša od OS X.

34 komentarjev

Sedma različica urejevalnika besedil "Vim"

Slo-Tech - Pred približno mesecem dni je luč sveta ugledala sedma različica naslednika legendarnega urejevalnika vi, ki je nastal pred 30 leti na Berkeleyu, pod prsti Billa Joya, soustanovitelja podjetja Sun. Seveda je v teh letih urejevalnik doživel mnoge izboljšave, tako da se mu to pozna tudi v imenu: namesto vi je sedaj vim ("Vi IMproved"). Še danes si ne moremo zamisliti nobenega Unix sistema brez tega urejevalnika. Najdemo ga na tem naslovu, za različne platforme, tudi za Windows. Poleg tega lahko izbiramo med številnimi (1555) dodatki, vključno z vstavkom za igranje Tetrisa :).

Več informacij na Wikipediji
ter še
Izseki intervjuja z avtorjem.

9 komentarjev

Ko se prestica osvobodi...

The inquirer - Novico bom pričel z lepim citatom:

"We really haven't done everything we could to protect our customers. Our products just aren't engineered for security." -- Brian Valentine, Microsoft

Pričujoči osebek je ti 'zgodovinski' povedi vmikrofonil na .net razvijalski konferenci. Kam pa pes taco moli, verjetno ni znano niti raznim zvezam za varstvo potrošnikov, ki morebiti že razmišljajo o 'sankcijah', kaj šele pravnikom, ki itak poznajo zgolj zakone, napredna semantika pa jim zna biti deveta vas. Erhm, pardon. (<< demanti)

Resno. Po toliko izdanih popravkih za skoraj vse svoje produkte, nemalo spletnih straneh, ki se skorajda preživljajo s poročanjem o Luknjih™ ter slamo zanje, bi bilo zelo zanimivo vedeti malce več o tem, zakaj se je vrlemu predavatelju 'zareklo'. Hmm, javno priznanje, upanje na boljšo voljo tožilcev nemalo zveznih držav (se mi jih ne da šteti več), apel razvijalcem, naj varnost vzamejo v svoje roke...? Zbluz.

O novici nam je dal vedeti vrli CaQkA....

2 komentarja