»

WebCampLjubljana

Slo-Tech - Tudi v naših krajih počasi spoznavmo nekonference, ki jih oblikujejo kar udeleženci sami. Po dveh BarCampih sedaj naznanjamo WebCampLjubljana, ki je namenjena vsem ki se ukvarjajo s spletnimi tehnologijami - od razvijalcev in oblikovalcev pa do piscev besedila in SEO optimizatorjev.



WebCampLjubljana se bo odvijal v soboto, 28. novembra 2009, v konferenčni dvorani Tehnološkega Parka Ljubljana. Udeležba je brezplačna, vstopnico pa si najlažje zagotovite tako, da do nedelje prijavite naslov vašega predavanja.

Se bo še kdo opogumil in pripravil svoj tematski BarCamp?

8 komentarjev

Mini Seedcamp Ljubljana

Slo-Tech - Natečaj za poslovno idejo in z njo povezano investicijo Seedcamp je bralcem Slo-Techa že znan saj sta z njim povezani podjetniški zgodbi Uniki in Zemante. Letos se Seedcamp širi v obliki Mini Seedcamp dogodkov, ki omogočijo podjetnikom da se predhodno posvetujejo z mentorji in potencialnimi investitorji in tako dobijo še dodatno pomoč pri svoji poslovni ideji.

V Ljubljani se bo Mini Seedcamp odvijal 14. maja, podjetniki pa se lahko prijavijo do 27. aprila. V okviru Seedcamp tedna se bo zgodil tudi OpenCoffee Club in BarCamp Ljubljana kar bo omogočilo tudi ostalim priti v stik z inovativnimi podjetji in investitorji.

2 komentarja

Odvijal se bo BarCampLjubljana

Slo-Tech - V Ljubljani se bo v sredini januarja, bolj natačno 17.1.2009, odvijal BarCamp Ljubljana na Institutu "Jožef Stefan". Za vse tiste, ki ne vedo kaj BarCamp je - BarCamp je konferenca, ki je sestavljena iz predavanja obiskovalcev. Na začetku dneva se določijo predavanja in teme, nato pa se dogodek dokaj spontano sam odvija. Sicer pa smo o BarCampih že pisali.

Dogodek je brezplačen, se je pa potrebno prijaviti na domači strani in seveda pripraviti predavanje na dan dogodka - kar je tudi edini resnični zahtevek Barcamp-a. Dogodek je mednarodne narave, tako da bo večina predavanj potekala v angleškem jeziku.



Seveda pa komaj čakamo na podobne dogodke tudi v drugih slovenskih krajih!

9 komentarjev

Nova anketa: Barcamp

Slo-Tech - Po tem, ko smo vas nazadnje spraševali o vaši zainteresiranosti za zaposlitvene oglase in se je vaše pozitivno mnenje že vzelo na znanje, vas tokrat sprašujemo, če bi se udeležili ali celo sodelovali pri dogodku, kot je Barcamp.

Na Slo-Techu bi želel videti zaposlitvene oglase?
da58%
(551)
ne22%
(208)
morda20%
(195)
Skupaj glasov: 954


Barcamp je NE-konferenca, katerega namen je, da namesto stroge korporativne narave mednarodnih konferenc spodbuja sodelovanje vseh udeležencev. Takšna narava konference ima zelo zanimive posledice.

Če vam lahko običajni organizatorji zagotovijo vsaj nekaj visoko kvalitetnih predavateljev (in temu primerno visoke cene, ki se lahko gibljejo v rangu tri do pet tisoč evrov), vam pri Barcampu nihče ne zagotavlja, da boste poslušali svetovno priznane predavatelje. Tako boste sicer na običajnem Barcamp dogodku spoznali ljudi iz svoje skupnosti, a kaj verjetno je, da boste na bolje obiskanih Barcamp dogodkih v Londonu, San Franciscu ali New Yorku srečali zelo...

0 komentarjev

Barcamp dogodki v okolici Slovenije

Barcamp Dunaj

Slo-Tech - Ker koncept Barcamp-ov, eno- ali dvodnevnih dogodkov, na katerih predavatelji niso strogo določeni (ter temu primerno plačani) in se od vsakega udeleženca pričakuje vsaj delček samoiniciative (beri: lastno predavanje), na sončno stran Alp še ni prišel, se morajo vsi vsaj nekoliko bolj družabni računalničarji na takšne dogodke odpravljati v nam sosedske države (Avstrijo, Italijo) ali v Anglijo/Nemčijo.



Tako se v okolici Slovenije v bližnji prihodnosti obeta kar nekaj takšnih dogodkov. Pri naših severnih sosedih se tako ta vikend (5. in 6.) na Dunaju odvija Barcamp Vienna, 22. in 23. novembra pa se v Gradcu odvija Barcamp Graz. Na Dunajo sicer ni posebnih omejitev, se pa organizatorji nameravajo osredotočiti na marketing in poslovne tematike, med tem ko bo v Gradcu več poudarka na uporabnosti in človeško-računalniški interakciji.



Pri naših zahodnih sosedih pa lahko 4. oktobra v...

8 komentarjev

Kvantni procesorji že jutri?

New Scientist - Ne, jutri pa še ne - leta 2007 pa že mogoče. Tako napoveduje Robert Clark z univerze New South Wales v Sydneyu. Datum je presenetljiv saj je bila pred kratkim ta tehnologija za mnoge še krepko v povojih. Težava tehnologije je namreč ta, da so delci (atomi, elektroni, fotoni) izredno občutljivi na zunanje vplive. Clarku pa je očitno uspelo izdelati čip, ki kljubuje vsem tehnološkim oviram. Nekaj podobnega naj bi dosegli tudi naši severni sosedje Avstrijci na univerzi v Innsbrucku. Kvantni klik!

6 komentarjev