»

eBay ščiti kupce

Navsezadnje so kupci razlog za eBayev obstoj

vir: eBay
eBay - eBay je za svojo ameriško stran eBay.com zagnal novo storitev, s katero kupce ščitijo pred goljufijami. Program pravzaprav kupci, ki so za plačilo uporabljali PayPal, že poznajo (PayPal Buyer Protection), zdaj pa ga je eBay premaknil pod svojo streho za vse nakupe, opravljenimi s podprtimi načini plačila. Zaščita velja za večino avkcij, razen za celotna vozila (a velja za dele vozil) in nepremičnine. Pri eBayu pravijo, da naj bo prvi korak v primeru nepravega oz. poškodovanega artikla kontaktiranje prodajalca, medtem ko naj pomoč zaščitniškega programa poiščejo šele, če prodajalec ne želi sodelovati. V primeru da je dogovor s prodajalcem dosežen, morajo kupci artikel poslati nazaj in eBayu posredovati...

9 komentarjev

Ebay načrtuje nekaj sprememb

Heise - Nemški Ebay, na katerem pogosto kupujejo tudi Slovenci, je napovedal nekaj sprememb, ki bodo stopile v veljavo sredi junija in se nanašajo na spletne avkcije. Prva novost bo zadevala pisanje oglasov, saj bo po novem HTML-koda, ki jo bo prodajalec naložil za opis izdelka, iz varnostnih razlogov spravljena na drugih strežnikih kot Ebayeva koda. Druga novost bo poenostavljen postopek za vračanje provizije pri storniranju prodaj in možnost postavitve strani s pogosto zastavljenimi vprašanji (FAQ) vsakega prodajalca, kjer bo lahko vnaprej pojasnil reči, po katerih največkrat po elektronski pošti povprašujejo kupci.

Najbolj odmevna novost pa bo obvezno brezplačno pošiljanje izdelkov. V 26 kategorijah so izdelki, ki jih bodo morali prodajalci brezplačno pošiljati znotraj Nemčije (oziroma ceno poštnine vnaprej predvideti in vključiti v izklicno ceno). Do 30. junija bodo prodajalci, ki se bodo odločili za ta korak, deležni 20-odstotnega popusta pri proviziji, od takrat dalje pa bo to...

16 komentarjev

Na eBayu je batmobil!

Gizmodo - Batmana iz leta 1989 je upodobil Michael Keaton, Jokerja Jack Nicholson, Kim Basinger pa je poskrbela za ljubezensko razsežnost znanstveno-fantastičnega filma. Zagotovo pa vam je v spominu ostal tudi legendarni batmobil, ki se je skoraj 20 let pozneje nepričakovano pojavil na eBayu in bil prodan za 110 tisoč dolarjev. Pravzaprav je bil to le eden izmed petih prototipov, ampak kupec bo po podrobnost najbrž zamolčal, saj je navzven podoben originalu kot jajce jajcu.
O prodaji batmobila iz Črnega viteza vas bomo poskušali obvestiti še pred koncem dražbe.

39 komentarjev

Bo eBay prodal Skype Googleu?

vir: CNet
CNet - Leta 2005, ko je eBay priljubljeno storitev kupil, je po mnenju mnogih v Silicijevi dolini storil 2.6 milijarde ameriških dolarjev "težko" napako. Včeraj so se pojavile nove govorice, da se Skype z Googleom pogaja o partnerstvu ali celo o takojšnji prodaji. Medtem ko govoric ni komentiral še nihče od vpletenih, naj bi dogajanje dodatno podžgala odsotnost Googleovih strokovnjakov na sejmu CTIA v Las Vegasu.

Henry Blodget iz Silicon Alley Insiderja ocenjuje, da bi eBay Skype lahko prodal za 5 ali 6 milijard ameriških dolarjev.

9 komentarjev

eBay namerava prevzeti Skype

Mladina - Mladina, sklicujoč se na AP in STA na svoji spletni strani piše, da je spletna dražbena hiša eBay danes najavila, da bo prevzela hitro rastoče internetno komunikacijsko podjetje Skype Technologies.

eBAY naj bi za prevzem Skype-a odštel okoli 2,6 milijarde dolarjev, vendar naj bi se vrednost posla lahko tudi zvišala.

V družbi eBay so v izjavi za javnost zapisali, da so komunikacije ključnega pomena za e-trgovino ter dodali, da bodo s prevzemom vodilnega podjetja na področju VoIP telefonije utrdili svoj tržni položaj, si odprli nove poslovne priložnosti ter ustvarili zelo močno okolje za poslovanje prek interneta.

Pri eBAY-u bodo nedvomno zelo veseli tudi obsežne zbirke podatkov o uporabnikih storitve Skype. Bo za uporabnike brezplačne VoIP telefonije sedaj končno začel veljati pregovor, da zastonj kosila ni?

9 komentarjev

Prehlad proti raku?

Slashdot - Danes zjutraj so na Slashdotu poročali o tem, kako so na univerzi v St. Luisu v ZDA uspešno patentirali boj proti raku z virusom prehlada - ja, tistega od katerega nam teče iz nosu. Sicer malce spremenjeni (hehe, modificirani -- alien-w) virus poskrbi za to, da uniči vse rakaste celice, medtem ko zdrave celice pusti pri miru. Izjava za javnost je tukajle. Seveda za vsem skupaj stoji podjetje, ki je patentiralo zadevo. Še ena izjava.

In že vidim naslove B produkcijskih znanstveno-fantastičnih filmov o pobeglih 'dobrih' virusih ...

11 komentarjev

Spet Voodoo 5 6000 na eBay

eBay - Ebay zadnje čase doživlja pravi naval kartic Voodoo 5 6000, ki pa so, na žalost, iz dneva v dan manj zanimive, saj ATI in Nvidia danes že za dovolj spodobno ceno ponujata izdelke, ki jim Voodoo 5 6000 le stežka sledi. Kljub temu pa gre za legendarno kartico, ki si jo najbrž želi vsak nekdanji privrženec 3dfx-a. No, če se mednje štejete tudi vi, potem odklikajte na to stran in povišajte ceno, ki je trenutno dosegla že nesmiselnih 600 $ ali pa si za isti denar kupite najhitrejšega GeForca 4 4600 in še kakšnega GF 2 MX zraven. Odločitev je vaša.
Še zanimivost: bojda se je na Ebayu prodalo več Voodoo 5 6000 kartic, kot jih je uspelo 3dfx-u z običajno prodajo [:P] .

4 komentarji

Prodaj igrice, ali...

eBay - Stavim, da se je tip poročil ter da mu žena ne pusti več igrati videoigric. Na eBayu se je znašel človek, ki prodaja svojo devetletno zbirko videoigric. Vsega skupaj jih je okoli dva tisoč, nekatere so edini primerek svoje vrste sploh. Če vas zanima osembitni raj, potem kar hitro kliknite sem, saj je mene pogled na to sliko kar stisnil. No, do konca dražbe je še en teden, trenutna najvišja ponudba pa znaša polčetrti tisočak ameriških dolarjev, kar pa prodajalcu še ni zadosti, ker rezerva še ni izpolnjena... Huh...

3 komentarji

Še dve kratki novički

več strani - Na VIA Areni si lahko snamete nove gonilnike za Viina čipovja. Imenujejo se 4in1 4.38a in so kot vedno namenjeni odstranjevanju hroščev, ki jih v Viinih čipovjih nikoli ni primanjkovalo.

Za konec pa še cvetka iz eBaya: kot gotovo že veste, je eBay spletna dražba, kjer se najdejo še tako nemogoče stvari. Po tem, ko so se na eBayu pojavila celo ledvica (seveda so jih morali umakniti), se je nek tip odločil, da na največji spletni dražbi proda celo svojo dušo. Cena je, heh, zaenkrat celih 41 $, dražba pa bo trajala še kakih 5 dni. Kaj vse so nekateri sposobni narediti za denar ;).

1 komentar

Filmi po 1 dolar!

ZDNet - 'DivX', kot smo ga poznali še zgolj po teoriji, kjer je šlo ne le za kodek, ampak se je govorilo o novi revoluciji na področju videotekarstva, kjer bi kupili film za recimo $5, pa bi ga gledali na posebnih komponentah z vgrajenim modemom, je pred časom neslavno umrl. Ne pa tudi ideja, ki ko je na svoj način upodobil tajvanski Movie88.

Movie88 ponuja nemalo angleških in neangleških filmov, ki si jih v stilu Napsterja potegnemo z neta za 1 dolar. V treh dneh si film lahko ogledamo, nakar pa moramo zopet plačati -- če želimo, seveda. Podjetje trdi, da sledi vsem zakonom, Svetahosta pa, da bo za tovrstne genije že poskrbela... Klik!

2 komentarja