»

Wireless internet po TV valovih

News.com -

FCC (Federal Communications Commission) potihoma razmišlja o odprtju valov -- ki so bili do sedaj sicer rezervirani le za televizijsko oddajanje -- za brezžične internet povezave. Pasovna širina, ki je nimajo zakupljene TV postaje, bi bila tako uporabljana za internetne ponudnike. FCC prepričuje TV postaje, da bi se usmerili tudi v internet televizijo. "Ne pričakujemo, da bo bitka lahka," je komentiral Alan Scrime, šef FCC pisarne za tehnologijo in inženiring, "ker so upravniki TV postaj zelo vplivni ... ne pričakujemo hitre zmage".

Wi-Fi produkti bodo obratovali med pasovi 2.4GHz in 5GHz, ki še niso zakupljeni. Analogna TV obratuje v 6Hz kanalu in FCC cilja na pasove med 54MHz do 72MHz, 76MHz do 88MHz, 174MHz do 216MHz ter 470MHz do 806MHz. Če jih bo to uspelo, bodo povečali uporabnost radijskih in televizijskih pasovnih širin. Tukaj!

0 komentarjev

Princesa Mononoke jutri v Koloseju

Animeslovenija - Dve leti po tem, ko je na Liffu požel uspeh, prihaja prvič v Sloveniji na reden kinematografski spored anime (japonski risani film) Princesa Mononoke slavnega Hajaoja Mijazakija (Hayao Miyazaki).

Za spored si nujno oglejte Kolosejevo podstran ter si seveda ne pozabite prebrati prispevka na Animesloveniji. Zna se tudi zgoditi, da bo na jutrišnjo predstavo prišel del Slo-Techove ekipe. Mogoče [:D].

7 komentarjev

Testne slike TV postaj

Slo-Tech - Malo večernega heca [:D]. Da je na internetu moč najti vse mogoče, smo že navajeni. Če pa odklikate semkaj, boste lahko pogledali kakšne testne slike imajo TV postaje po celem svetu. Čemu naj bi stran pravzaprav sploh služila mi ni jasno, stavim pa, da ima naša preljuba nacionalna televizija najlepšo testno sliko [:D] [:D]. Lahko pa si omislite tudi majico z testno sliko vaše priljubljene TV postaje. Eno majico z testno sliko RTV SLO prosim, pa hitro ker se mudi, potem pa na kolodvorsko - protestirat [:P].

4 komentarji

Peticija proti Creativu

Jaz - Ko sem na neki drugi računalniški strani opazil link na peticijo, sem pomislil le kaj je narobe, saj Creative za uporabnike, vsaj po mojih izkušnjah, skrbi bolje kot večina drugih podjetij. A ko sem si prebral peticijo sem ugotovil, da bi se dalo marsikaj spremeniti. Peticija se poteguje za boljšo podporo SBLive! in Audigy kartic, za možnost vunpotegovanja vseh gonilnikov in programske opreme ter še za nekaj koristnih izboljšav. Peticija tukaj.

3 komentarji

Peticija za anime

Jaz - Stanje glede animeja na naši televiziji je še vedno precej žalostno. Žarek upanja je vsekakor pomenilo nedavno predvajanje Ghost in the Shell na TVS2, toda to ni dovolj. In ker so naši televizijci večinoma precej slepi za vse, kar je nekomercialno in nemehiško, je treba stvari malce pospešiti. To nalogo je na svoja pleča prevzel slovenski klub ljubiteljev animeja in mang (njihovo/našo domačo stran najdete tukaj) in del tega truda je tudi ta on-line peticija. Peticija bo po zaključku poslana slovenskim TV postajam v upanju, da bodo uvideli interes občinstva za japonske risanke in nekaj ukrenili glede predvajanja.
Torej, pozivam vse Slo-Techerje, ki vam je japonski stil animacije vsaj malo všeč, da se nam pridružite in podpišete omenjeno peticijo!

11 komentarjev