»

Asus predstavil nov Eee

Asus Eee 1000HE

vir: The Register
Slo-Tech - Asus je predstavil nov netbook z imenom Eee 1000HE. V desetpalčnem malčku, kot namiguje že ime, bije Intelov Atom N280 z 1,66 GHz na Intelovem naboru GN40 (vodilo 667 MHz!), ki ima integrirano grafiko s podporo za DirectX 10. Za delovanje ima na voljo gigabajt pomnilnika DDR2, 160 GB trdega diska, raznovrstno brezžično in žično povezljivost in zaslon, na katerem more narisati 1024 x 600 točk. Posebej ponosni so pri Asusu na avtonomijo, ki naj bi z izboljšano šestcelično baterijo dosegla kar devet ur in pol. Onstran Luže sprejemajo prednaročila po 399 dolarjev, medtem ko cenovna politika za staro...

72 komentarjev

Asus predstavil tipkovnico Eee

OSNews - Naslednja novost, ki so jo predstavili na letošnjem CES, prihaja iz Asusovih laboratorijev. V podjetju, kjer so se odločili pošteno izkoristiti uspeh družine netbookov Eee, so predstavili še tipkovnico Eee. Računalnik v obliki tastature poganja Intelov Atom, zapakiran pa je v lično obliko tipkovnice z majhnim petpalčnim zaslonom, občutljivim na dotik, na desni strani. Za povezljivost je poskrbljeno z USB-jem in Ultra-Wideband Wireless HDMI. Baterije so v prototipu sicer zdržale le poldrugo uro, a Asus obljublja dvakrat daljše delovanje v končnem izdelku, ki bo na voljo septembra.

4 komentarji

ASUS z novimi očesu prijaznimi malimi prenosniki po Applovih stopinjah

Z bleščečim S101 ASUS začenja novo linijo malih prenosnikov

vir: engadget
engadget - ASUS, vsem dobro znani stvaritelj strojne opreme, še posebej svojih malih EEE prenosnikov, je obelodanil, da namerava do konca seprembra sploviti novo kreacijo iz slednje kategorije, ki bo nosila ime S101. "S" v njegovem imenu ima nedvomno opravka s stilom, saj bo malček s 16-21 milimetri debeline, odzadenjsko osvetljenim 10.2-palčnim WSVGA zaslonom in vrhunsko oblikovanim ohišjem v rjavi, rumenkasti in sivi izvedbi ciljal na kupce, ki so običajno na jabolčni dieti in so pripravljeni za dober dizajn nekoliko globlje seči v žep. Za novo linijo ASUSovih malih prenosnikov, ki bodo naphani še...

43 komentarjev

Eee monitor

Eee monitor

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Po dveh (oz. treh) verzijah malega prenosnika naj bi se potencialni namizni Eee škatlici pridružil še Eee monitor. Eee monitor ni neposredna konkurenca Applovemu iMacu, čeprav je enake oblike, saj bo precej cenejši od iMaca, cena pa naj bi bila okrog 500 $.



Točnih specifikacij o strojni opremi ni, prav tako ni točnih podatkov o velikosti, a na prvi pogled iz slik lahko predvidevamo, da bo zaslon širokega formata. Eee monitor bo na zadnji stranici imel še 4 USB priključke, mrežni in modemski priključek ter dva izhoda za zvočnike in vhod za mikrofon. Prav tako pa so pod samim zaslonom vgajeni še zvočniki. Nekaj več podatkov pa na bit-techu.



Očitno...

16 komentarjev

Pogled na srce EeePC 901

srce EeePC 901 - Atom na levi, severni most na sredi, južni pa na desni

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Richard Swinburne z bit-tech-a je potešil sedemletnega otroka v sebi in odprl popolnoma svežega Asusovega EeePC 901. Le-ta je član UMPC razreda prenosnikov, je evolucija EeePC 900 (od katerega se razlikuje predvsem po procesorju, saj v novejšem bije varčni Intel Atom), le-ta pa je seveda evolucija EeePC 701 (900, z 8,9 palčnim zaslonom se od sedemstoenice razlikuje prav po zaslonu, 701 ima 7 palčnega, ter po večjem disku (20 oz. 12 GB za 900 in 4 GB za 701).



EeePC 901 prihaja z znanimi specifikacijami - Intel Atom, gigabajt pomnilnika z Elpidinih proizvodnih trakov, brezžično mrežno kartico s podporo 802.11 n standardu, zanimivo pa je, da so na matični plošči pripravljene spajkalne...

24 komentarjev

Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)

Slo-Tech - Prvi dan Computexa smo bili priča predstavitvam novih in težko pričakovanih prenosnikov iz peresne kategorije: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000 (H)). Na medmrežju že krožijo prvi resni testi, tako da si bomo na kratko ogledali opise, vsaj kot zaenkrat kaže, dveh največjih tekmecev, Wind in Eee PC 901.

MSI Wind ima naslednje specifikacije: 1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB trdi disk (5,4 k), 10 palčni zaslon (1024x600), Wi-Fi 802.11 b/g, 3x USB, čitalec spominskih kartic.



Na Laptopmag so ga ocenili z oceno 4.5 (od 5), prenosnik namreč nudi primerno tipkovnico (zelo blizu polni velikosti), dovolj velik zaslon, za opravila, katerim je namenjen, zmogljiv procesor, in bleščeč čas avtonomije: 5 ur. Vse skupaj je zabeljeno z...

34 komentarjev

Asus eee PC druge generacije

engadget - Na letošnjem CeBIT sejmu je Asus predstavil nov model priljubljenega eee PCja. Prisluhnili so največji želji potrošnikov in v nov model namestili večji ekran, z večjo resolucijo: 9" (oz. 8.9") velikost diagonale z resolucijo 1024x600. Poleg tega naj bi bil računalnik serijsko opremljen z 1GB rama, in od 8 do 12 GB SSD diska. Kljub večjemu zaslonu, so se zunanje mere le skromno povečale. Poganjal ga bo Xandros Linux OS, z možnostjo namestitve Windows OSa.

Ostale komponente naj bi bile več ali manj enake. Predvidena cena za novi model, ki naj bi izšel še letos, je 100€ več kot za 7" model, torej 399€.

Na engadget.com si je mogoče ogledati nekaj fotografij.

50 komentarjev

PC iMac

Jaz - Yay, verjamem, da se bo večina zagrizenih PCjašev ob pogledu na ta računalnik šestkrat prekrižala podolgem in počez, toda kdo ve... mogoče bo za kakšnega mlajšega Slo-Techerja zadeva celo zanimiva. Kot bi rekel Tomi, ki mi je poslal povezavo, gre za nekakšno čudno mešanico PCja in iMaca. Bolj natančno: gre za PCja oblečenega v iMacova All-In-One oblačila. Ne dvomim, da bi marsikateri malček nad računalnikom bil navdušen, toda ostali, "bolj razviti" PCjaši se bomo samo prizanesljivo nasmehnili in vrgli pogled na svoja monstruozna Big Tower ohišja. Vseeno priporočam ogled, če ne zaradi drugega, pa zaradi malce smeha .

4 komentarji