»

V Kiberpipi ta teden: Izdelava video igralnega avtomata, Minilo je 10 let, VIP z Milošem Ciričem

Otvoritev Kiberpipe, 9.11.2001

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek 8.11. ob 19h, bo na Pipinih odprtih terminih Izidor Makuc, ki skrbi za "hardwarski" del Kiberpipe, govoril o video igralnih avtomatih, ki so jih po letu 1990 izrinile igralne konzole ter osebni računalniki. Dandanes so igralni avtomati zelo popularni med zbiratelji ter navdušenci, ki jih izdelujejo doma v svojem prostem času. Pogledali si bomo torej, kako je predavatelj s pomočjo odprtih tehnologij sestavil igralni avtomat in kako lahko to naredite...

13 komentarjev

V Kiberpipi ta teden

Surfanje po spletu

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V Kiberpipi bo danes, v torek, 27.9.2011 ob 17h Predstavitev projekta "Center za računalniško opismenjevanje KAFULI"
Razvojno-izobraževalni projekt računalniškega opismenjevanja se je od oktobra 2010 do avgusta 2011 odvijal v Bobu Dioulassu drugem največjem mestu v Burkina Fasu. Del predstavitve bo tudi pogovor z Issiako Sanonom, ki je praktični del projekta izvajal v Burkina Fasu. Tema pogovora bo predvsem prihodnost računalništva v Zahodni Afriki ter kako lahko na razvoj dogodkov vplivajo evropski razvojni projekti. Predstavitev je sklepni akt projekta, ki ga izvajajo Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj in partnerska organizacija Kafuli, Burkina Faso.


Jutri v sredo, 28.9. ob 19h - Spletne urice #180 pa bo Firefox 7 release party
Tokratne spletne urice se...

3 komentarji

Razlog za vztrajanje pri Firefoxu 2.0

PC Pro - Čeprav je Mozilla izdala tretjo verzijo Firefox že pred več kot letom dni, natančneje lanskega junija, je znaten odstotek uporabnikov - približno 10 odstotek lisic - še vedno trmasto kljuboval prehodu in ostajal na Firefoxu 2. Maja so jih še enkrat poskusili prepričati, da vendarle stopijo v korak s časom s pozivnim oknom, ki jih je nagovarjalo k nadgradnji. Tiste, ki so zavrnili, pa je pričakal vprašalnik, kjer so lahko našteli vzroke za svojo odločitev. Rezultati so zelo zanimivi in človeški.

Največ...

45 komentarjev

Firefox 2.0 in Gecko 1.8 se poslavljata

Mozilla.org - Mozilla nas na svojih straneh obvešča, da bodo v skladu z njihovo prakso o podpiranju starih različic pol leta po izidu nove vse podverzije Firefoxa 2 in pogon Gecko 1.8 podprti le še do sredine decembra, potem pa bo čas, da počasi prestopimo na Trojko. To pomeni, da bodo nehali izdajati popravke za varnostne pomanjkljivosti in stabilnost, kar bo vplivalo tudi na vse ostale na Gecku 1.8 temelječe projekte, denimo Thunderbird 2, Sea Monkey 1.1, Camino 1.5 in druge. Situacija je nekoliko neprijetna, saj npr. njihova naslednika Thunderbird 3 in Sea Monkey 2 sploh še nista izšla.

11 komentarjev

Firefox 3 Release Event: program, prenos v živo in klepetalnica

Evropski izid Firefoxa 3

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Še zadnjič vas vabimo na evropski izid Firefoxa 3, ki bo potekal danes, 24. junija v Kiberpipi (Kersnikova 6, Ljubljana). Na programu se bodo ob 15. uri zvrstila predavanja (v angleščini), ki jim bo ob 21. uri sledila zabava. Tisti, ki bi se radi udeležili dogodka in zabave, se čimprej registrirajte, če tega še niste storili.

Če na dogodek ne utegnete priti, brez skrbi - v udobju svojega naslonjača lahko spremljate prenos predavanj v živo. V primeru, da imate tudi kakšno vprašanje za naše goste, jih lahko po posameznem predavanju zastavite v naši klepetalnici, kjer jih bomo posredovali predavateljem: #kiberpipa-firefox na omrežju Freenode.

Program predavanj:
15.00: uvodni nagovor: The Mozilla story: our open source journey, and roads for the future of the Web, Tristan Nitot (Mozilla Europe)
16.15:...

17 komentarjev

Firefox 3: Download Day 2008!

Download Day 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Gotovo ste se večkrat potiho ali naglas vprašali, kdaj bo izšla nova različica brskalnika Firefox - 3? Mozillin razvojni center je pred kratkim objavil uradni datum - torek, 17. junij 2008 (torej danes), ki se po lokalnem času pri nas prične ob 19. uri. Pridružite se nam in skupaj postavimo svetovni rekord za največkrat naloženo programsko opremo v 24 urah! Več na spletni strani http://www.spreadfirefox.com/worldrecord

Čez teden dni, 24. junija, pa vas ponovno vabimo, da se nam pridružite v Kiberpipi na Firefox 3 Release Event 2008, celodnevnem dogodku ob splavitvi spletnega brskalnika Firefox 3 s predavanji, druženjem in nepozabno zabavo. Število mest je omejeno, zato se čimprej prijavite tukaj. Več informacij dobite na http://www.kiberpipa.org/firefox

283 komentarjev

Ta teden v Kiberpipi

Slo-Tech - Preden gre tudi Kiberpipa na novoletno rajanje, pripravljamo še teden zanimivih dogodkov.

V ponedeljek vabimo na novo predavanje iz serije Biokibernetika. Prof. dr. Tadej Bajd bo predaval o o robotskih pristopih v nevrorehabilitaciji:
Raziskovalci programske skupine "Analiza in sinteza gibanja pri človeku in stroju" so razvili metode vodenja kompleksnih robotskih sistemov, ki ne silijo bolnika v predprogramirane gibe, ampak mu pomagajo v tolikšni meri, kolikor je za posameznika potrebno. Razvili so idealne "robotske terapevte", ki skupaj z izvirnimi merilnimi metodami in sistemi navidezne resničnosti omogočajo intenzivno urjenje gibov spodnjih in zgornjih ekstremitet.

Nato v torek vabimo na predavanje Uroša Trebca, ki bo govoril o vse popularnejši virtualizacijski rešitvi Xen:
Katere so...

2 komentarja

Slovenci podirajo rekorde

Računalniške novice - Slovenska navijalca zbogi in Shark-357 sta v preteklosti pod okriljem ekipe Funtech OC team že dosegala zelo uspešne overclockerske rezultate, tokrat pa jima je uspelo nekaj nadvse izjemnega. S procesorjem Intel Core 2 Duo E6700 sta milijon decimalk števila pi izračunala v samo 9.906 sekunde, s čemer sta postavila svetovni rekord. Procesor sta ohlajala s tekočim dušikom, northbridge s suhim ledom, prebila pa sta se do zavidljivo visoke frekvence 5,15 GHz. Ponosni smo, da se v svetovnem merilu izkaže še kak naše gore list, tako da jima iskreno čestitamo, bralci pa lahko več podrobnosti najdete v izvorni novici.



Link do novice je posredoval steev.

46 komentarjev

Lan party na Dolenjskem

Slo-Lanparty - V Šentjanžu na Dolenjskem bo prihodnji vikend, od 3. 9. 2004 do 5. 9. 2004, znova potekal tako imenovani ŠenT_LAN_JanŽ. Po zadnjem uspešnem lanu in zelo dobrih ocenah vas zopet vabim, da se nam pridružite. Tudi tokrat je število obiskovalcev omejeno na 40 navdušenih računalničarjev! V pripravi je tudi turnir v igri Call of Duty 1.4 in sicer v načinu TDM 3v3. Vse dodatne informacije pa najdete na tej strani .

7 komentarjev