»

Leadtek A280 LE TD MyVIVO

Hardware Zone - Leadtek že kar nekaj časa proizvaja grafične kartice z nVidiinimi procesorji. Tokrat so si na Hardware Zone ogledali izvedenko GF4 Ti4200, ki je pridobila to prednost, da deluje v AGP 3.0 (8x) načinu. Na grafikulji tiktaka 250 MHz procesor, kateremu pomaga 128 MB Samsungovega pomnilnika, ki deluje na 512 MHz. A kljub temu je prepustnost pomnilnika le 8.2 GB na sekundo, kar je v primerjavi z Radeoni -- malo. To zver umirja aluminijast hladilnik, ki prekriva večji del kartice in se ne razlikuje veliko od predhodnice.

0 komentarjev

Nov digital signal procesor

Yahoo News - Analog Devices je predstavil nov procesor (DSPs), ki bo pospeševal internetni video. Blackfin čip (kot ga imenujejo) uporablja tehnologijo, ki so jo razvili v sodelovanju z Intelom. Razvijajo pa tudi Blackfin čip, ki ga bodo vgrajevali v mobilne telefone in druge naprave. Prav tako so najavili nov power management čip, ki bo raduciral porabo DSP čipov za več kot 60 odstotkov tako, da se bo prilagodil trenutni situaciji z zmanjšanjem napetosti in ferkvence samega procesorja. Tako npr. zahteva glasovna komunikacija veliko manj procesiranja kot video. Nov Blackfin DSP čip teče na hitrosti 300 MHz (prej 160 Mhz), ki pa zagotovo ne bo njegova zadnja, saj imajo v načrtih za prihodnost tudi izdajo 1 GHz čipa.

0 komentarjev

Rahlo spremenjen HighPointov kontroler

X-Bit Labs - HighPointovi HPT370 ATA100/RAID krmilni čipi se po vsej verjetnosti nahajajo v marsikaterem računalu. Za njihovo ogromno popularnost je v največji meri "kriv" prav ABIT, ki njihove čipe pridno vgrajuje na svoje matične plošče. No, HighPoint je najavil novi krmilni čip z imenom HPT370A. Na žalost se od svojega predhodnika ne razlikuje veliko: še vedno zmore RAID 0, 0+1 in 1 konfiguracije, edina razlika je finejša, 0.35 mikronska tehnologija izdelave.

2 komentarja

Plošča ECS D6VAA

t - break - Hm, še nikoli nisem slišal za podjetje ECS, ampak ta plošča se zdi obetavna. Gre namreč za ploščo z VIInim čipovjem, konkretneje 82C694X in VT82C686B čipa, ki podpirata do 1.5 GB pomnilnika, na njej je HPT 370 ATA-100 kontroler z možnostjo RAID polja in kar je najbolj zanimivo, dve Socket 370 podnožji, ki podpirata Celerone, P3 coppermine in Cyrixe, vanju pa lahko damo tudi dva P3 procesorja z različno hitrostjo, če le podpirata SMP. Seveda pa na njej lahko deluje tudi en sam procesor. Več informacij in test dobite tukaj.

0 komentarjev

Hack HPT366 krmilnikov

TweakHardware - Pred nekaj časa je ravno hack HPT370 čipa sprožil dokončno popularizacijo RAIDa (ki jo je začel že hack Promisovega ATA66 krmilnika), sedaj pa se je izkazalo tudi, da je možno hackati tudi stari, HPT366 čip. Na Tweak Hardware lahko preberete natančna navodila za spreminjanje katere izmed zunanjih krmilniških kartic s tem čipom v polnokrvni HPT368 RAID krmilnik. Sedaj le še moramo počakati, da bo na voljo hack integriranih HPT366 krmilnikov, in potem se vsi lastniki ABIT BE6/BP6/BE6-II... platk lahko začnete veseliti .

2 komentarja

Obvestilo

Jaz - Zaradi še vedno visoke uporabe @email.si e-mailov, vas ponovno obveščam, da zaradi nepripravljenosti siola, da bi uredil DNS reverse lookup, pošiljanje emailov z našega serverja na email.si NE DELUJE. Do rešitve tega problema uporabljajte druge naslove... In ponovno: Skripta za prijavo RAZLIKUJE VELIKE in male ČRKE. Zato le-te pišite TOČNO tako, kot ste jih napisali pri vnosu novega uporabnika (z vsemi VELIKIMI in malimi ČRKAMI ter PRESLEDKI vred). Zahvaljujemo se za razumevanje.

5 komentarjev

ECSjeva konkurenca ABIT VP6

X-Bit Labs - Elitegroup oziroma ECS, pri nas precej nepoznano podjetje se pripravlja na izdajo matične plošče, ki naj bi po njihovih besedah zlahka konkurirala ABITovi VP6. Šlo bo torej za dvo procesorsko ploščo na VIA Apollo Pro133A čipovju z zanimivo konfiguracijo. Na plošči bodo 3 DIMM, 5 PCI, 1 AGP, 1 AMR reže, preko 686B SouthBridga pa bo podpirala ATA100 standard. Seveda ne sme manjkati možnost RAIDa, ki bo uresničena preko HighPointovega HPT370 krmilnika. Plošča naj bi bila zares privlačna tudi za nas overclockerje, saj bo vsebovali precej funkcij namenjenih navijanju procesorja. Najlepše pri vsem pa bo zagotovo nizka cena: okoli 140$. Ko bi se le pojavila v Sloveniji [:'(].

2 komentarja