»

Core i7-980X dominira

Rekordni sistem

vir: Nordic Hardware
Nordic Hardware - Dodatni jedri šestjedrnega procesorja s kodnim imenom Gulftown, izdelanega v 32 nm-proizvodnem procesu in poznanega pod tržnim imenom Core i7-980X (in ne Core i9, kot je bilo sprva načrtovano), sta se očitno dodobra obrestovali. Nekoliko je seveda prispeval tudi naprednejši proizvodni proces, ki je omogočil nižjo porabo ter boljše navijanje, a surova moč, ki pride z več jedri, je le surova moč. Iz slike lahko sklepamo, da je Andre Yang, ki je podiral rekorde, uporabil štiri ATIjeve Radeon HD 5870 v QuadFire ter matično ploščo z veznim čipovjem X58. Procesor je bil navit na kar 5,9 GHz, a so ostale podrobnosti, razen točk, nadvse skope. Ker procesor še ni uradno izdan (na policah trgovin ga lahko pričakujemo marca ali aprila), so pri FutureMark že odstranili z njim dosežene rezultate....

17 komentarjev

Slovenca druga in četrta na tekmovanju navijalcev v Avstriji

Slovenska ekipa v akciji

OC-Lab - Na Dunaju se je včeraj odvijalo avstrijsko vabljeno odprto prvenstvo v navijanju (International Overclocking Championship 2009), ki sta ga organizirala Overclockers Team Austria in računalniška trgovina DiTech pod pokroviteljstvom Intela in Asusa. Ta dan je namreč v Avstriji potekala noč raziskovalcev, k čemur so svoj lonček pristavili tudi navijalci. Med seboj se je pomerilo osem ekip iz Avstrije, Finske, Grčije, Latvije, Romunije, Slovenije, Španije in Velike Britanije.

V prvi kategoriji SuperPI 1M so tekmovalci prejeli strojno opremo na licu mesta (2x Core i7 975, 2x ASUS Rampage II Extreme, 3x 2 GB Kingston HyperX DDR3-2000 CL8 in 2x trdi disk s sveže nameščenim Windows XP SP3),...

58 komentarjev

Futuremark z benchmarkom za brskalnike

X-Bit Labs - Futuremark je finsko podjetje, ki ga navijalci in zagrizeni igralci iger poznajo predvsem po znamenitem benchmarku 3DMark, katerega prva verzija je stara že krepko čez deset let. Sedaj pa so napovedali, da bodo začeli meriti še hitrost internetnih brskalnikov (mogoče jih je k temu vzpodbudil Microsoft).

Nov izdelek se bo imenoval Peacekeeper. Gre za spletni test, torej za njegov izvedbo ni potrebno nameščati dodatne programske opreme. Proizvajalec trdi, da z uporabo funkcij JavaScripta realistično obremeni vaš brskalnik, kot se to dogaja med brskanjem, tako da lahko za vsak računalnik ugotovimo, kateri brskalnik bo za njegove sposobnosti najprimernejši. Vzorčni test na računalniku s procesorjem Intel Core 2 Duo E8400 kaže, da je najbolj poskočen Safari, sledi mu Chrome, daleč zadaj pa so Opera, Firefox in IE (v tem vrstnem redu).

In koliko točk doseže vaš brskalnik?

23 komentarjev

3DMark Vantage na voljo danes

ComputerBase - Vsi poznamo serijo programov za testiranje naših mlinčkov, 3DMark, podjetja Futuremark. Čas je za novo veselje. Sodeč po števcu na strani Futuremark, bo nov program za ugotavljanje zmogljivosti vašega mlinčka, 3DMark Vantage, na voljo čez slabih šest ur.

In kakšne so zahteve? Začnimo z Visto, glede na to, da gre za program, ki bo preizkušal zmogljivost DX10 enote, kot to ugotavljajo na Computerbase.

Zelo oskubljena verzija je zastonj, osnovna vas bo stala slabih malo manj kot sedem dolarjev.
Minimalne strojne zahteve:
- x86/x64 Single-Core-CPU s SSE2-podporo;
- D3D10 kompatibilna grafična kartica s 256 MB RAM-a;
- 1.024 MB osnovnega RAM-a;
- 2 GB prostora na trdem disku;
- Windows Vista.

Priporočene strojne zahteve:
Core 2 Duo...

65 komentarjev

Izdan 3DMark05

Neowin - Izšla je nova različica nadvse priljubljenega programa za testiranje in primerjanje hitrosti grafičnih kartic, 3DMark05. Ker je Futuremarkov program težak zajetnih 283 MB, so temu primerno obremenjeni tudi strežniki, ki gostujejo najnovejšo različico. Na srečo so se pri Futuremarku spomnili na omrežja peer-to-peer in tako na koncu seznama zrcalnih strežnikov dodali povezavo za BitTorrent.

Minimalne zahteve: Vsaj 2 GHz procesor, 512 MB delovnega pomnilnika, 1.5 GB trdega diska, DirectX 9c ter z DirectX9 združljivo grafično kartico z vsaj 128 MB pomnilnika in podporo PixelShader 2.0. Vsi srečneži, ki si lastite računalnik, ki bo zmogel poganjati najnovejši 3DMark, si ga lahko (program, ne računalnika [:D]) prenesete iz Futuremarkove uradne strani.

Veliko sreče pri testiranju grafičnih kartic!


Šef, povišico ...

31 komentarjev

Hotmail bo ponudil 2 GB prostora?!

The Register - Potem ko je Google oznanil Gmail in z njim uporabnikom obljubil cel gigabajt prostora za shranjevanje elektronske pošte, se je marsikomu zazdelo, da gre za prvoaprilsko šalo. A poskusni zajčki storitev že uporabljajo, Yahoo!Mail je kot odgovor mejo 4 oz. 6 MB prestavil na 100 MB, Hotmail pa na 250 MB in kar 2 GB za naročnike. Tokrat pa je Microsoftov oddelek močno presenetil in obljubil 2 GB prostora tudi za "brezplačne uporabnike". Prav tako bodo odstranili oglase in potek računa po 30 dneh neuporabe, priloge pa bodo omejene na vzornih 20 MB. Uau!

Morda pa je Google želel samo apelirati na ostale ponudnike ...

30 komentarjev