»

ASUS CRW-5224A

AnandTech -

Na AnandTech so objavili nov test računalniške opreme. Tokrat so testirali Asusov CD-zapisovalnik z imenom ASUS CRW-5224A. Zapisovalnik podpira 52x zapisovanje ter branje, prepisuje pa na žalost še vedno le pri 24x. AnandTechovci so bili z Asusovo stvaritvijo sorazmerno zadovoljni, predvsem s ceno, rahlo pa so bili razočarani nad glasnostjo pogona. Kakorkoli že, test se vseeno splača prebrati.

0 komentarjev

Kaj kupiti by AnandTech

AnandTech - AnandTechovci so nas ponovno razveselili z novim člankom, ki se ukvarja s problematiko kupovanja novih računalniških komponent, saj vsi želimo dobiti za svoj denar največ in še več. Tokrat so se osredotočili na matične plošče oz. čipovja ter pomnilnike (kako prikladno, kajne [:P]) in njihove cene preračunali po dolgem in počez. Če se torej ne morete odločiti, kam bi z odvečnim denarjem (kar pa ne verjamem [:D]), klik!

Vprašanje je sicer, koliko te cene ter priporočila veljajo za našo ljubo Kokoško, a vendarle, informiranje ne škodi, kajne ...

1 komentar

Sprehod po Intelu

AnandTech - AnandTechovci so napisali dokaj ilustrativen članek o sprehodu čez eno od Intelovih tovarn. Pregledali so, kako Intel dela procesorje, kako jih testira, kako jih pripravlja na izdajo in še veliko drugega. Ob branju vsega tega sem se kar zamislil nad enormnostjo stroškov, ki jih mora Intel plačati. Recimo, da se v produkciji procesorja pokaže, da je na vezju ena povezava preveč. Namesto da bi prenovili jedro, je Intelu cenejše, hitrejše in lažje procesor enostavno popraviti s strojem, ki je narejen za to, da dobesedno dela ter umika povezave med tranzistorji. Proces popravljanja procesorja traja več ur, če ne dnevov. Anandtechovci so pokazali tudi Intelov delujoč primerek 10 gigaherčnega ALU čipa, ki dela z zračnim hlajenjem. Vse to - in še marsikaj več tule. Če bi bil jaz Intel - bi se začel ukvarjati z izdelavo programske opreme... Ta strojna opema je iz dneva v dan bolj kompleksna...

5 komentarjev

"Test" Athlona 4

Slo-Tech - AnandTechovci ne morejo iz svoje kože in tako so včeraj objavili "test" Athlona 4 oziroma Palomina. Seveda ne gre za pravi test z benchmarki in raznimi testi, temveč informativen članek o tehnologijah in posebnostih, ki jih ta procesor prinaša. V članku so se razpisali tudi o AMDjevih prihodnjih načrtih za druge procesorje, ter izdali nekaj zanimivih podrobnosti o kompatibilnosti novih generacij Athlonov (Thoroughbred, Barton...) s trenutnimi SocketA ploščami. Članek je tako precej zanimivo branje, še posebej glede na to, da je Athlon 4 trenutno ena izmed bolj vroče ogovarjanih računalniških stvarc. Thnx, mitja34.

0 komentarjev

Test KyraII

Jaz - Kot ponavadi, so s testom prvi AnandTechovci. V roke so torej dobili testno KyroII kartico in jo temeljito zmučili z raznimi benchmarki. Moram priznati, da sem tudi sam presenečen nad rezultati, ki so jih dobili. Ta $150 vredna kartica je brez večjih težav premagala tudi do $200 dražje produkte. Na srečo bo KyroII za razliko od svojega predhodnika tudi širše dobavljiv, saj ga bo ponujal Hercules, ki ima zelo razširjeno prodajno mrežo. Povsem možno je torej, da bo KyroII naslednji veliki low-cost prodajni hit. Ogled testa priporočam. Thnx, BigFoot.

7 komentarjev

Članek o pomnilniku

Jaz - Na domači strani podjetja Mlacom si lahko preberete zelo informativen članek o sistemskem pomnilniku. Torej, kaj je RAM, kako deluje, kaj je ECC RAM, kakšna jerazlika med CAS 3 in CAS2 in podobno... Vse je dobro razloženo, tako da branje resnično priporočam glede na to, da se taka in podobna vprašanja nenehno ponavljajo na našem Forumu. Zelo pohvalna poteza in upajmo, da bodo Mlacomovci spackali še kaj podobnega. Ali pa tudi ne, ker bi potem Slo-Tech dobil konkurenco (ok, saj vem, da je konkurenca dobra, samo... ).

8 komentarjev

Kompatibilnost SocketA plošč z Morganom in Palominom

X-Bit Labs - AMD ni znan po tem, da skrbi za svoje uporabnike. Dočim ste z Intelovo ploščo večinoma lahko zdržali kar nekaj časa vsi vemo, kako je z AMDjem. Prvo jim niso bile všeč KX133 plošče in so jih ob prihodu SlotA Thunderbirdov zamenjali za KT133 čipovje (ki je v bistvu enako...), sedaj pa je spet potrebna zamenjava SocketA plošč, saj KT133 čipovjene podpira 266MHz FSBja. Zato se seveda postavlja vprašanje, ali bodo današnj plošče spet potrebno menjati maja/junija, ko bodo na voljo novi Palomino in Morgan procesorji. Na to je zaenkrat še težko odgovoriti, toda AMDjaši zatrjujejo, da bodo vse plošče z "ustreznimi voltažnimi regulatorji" ustrezale. Upajmo, da je to res!

4 komentarji

Mini test MSI K7T Pro2 platke

Jaz - MSIjeva overclockerska SocketA plata je trenutno ena izmed najbolj vročih platk nasploh, kar kaže tudi povpraševanej v našem Forumu. Brody jo je imel nekaj dni doma in jo je malce pobližje spoznal, svoje izkušnje pa deli z vami v svojem mini testu/predogledu. Seveda bo na Slo-Techu tudi pravi test ( v bistvu kar primerjava s Soltekovo konkurenco ), toda zato ni Brodyjev testič nič manj zanimiv!

0 komentarjev