»

AUO predstavil prvi pravi široki zaslon diagona 24-palcev

Gizmodo - AU Optronics je na tržišče poslal prvi zaslon širokega zaslona, ki ima razmerje 16:9 za naše mlinčke. V čem je torej prednost, saj imamo na policah vse polno širokih zaslonov, ki imajo sicer razmerje 16:10. Odgovor leži v HDTV standardu, katerega razmerje je 16:9, kar je na dosedanjih zaslonih z malenkost drugačnim razmerjem povzročalo črne pasovne, tako, da zaslon ni bil v popolnosti izkoriščen. Seveda ta novinec na tržišču ponuja tudi podporo za 1080p, CCLF osvetlitev (ne LED), kontrastno razmerje 1000:1, prav tako pa so napovedani tudi modeli drugačnih diagonal ter z enakimi tehničnimi lastnostmi.

Zaslon je namenjen vsem filmoljubcem, ki jih črni trakovi motijo pri gledanju videa, ki ima razmerje 16:9.



Več informacij
Vir

18 komentarjev

Double Agent slušalke

Gizmodo - Podjetje SkullCandy je predstavilo zanimive slušalke z imenom Double Agent. Prednost slušalk je, da ne potrebujemo posebnega MP3 predvajalnika, ampak da v nje le vstavimo SD kartico katere koli vrste. Slušalke imajo polnjivo baterijo, pri strani pa imajo gumbe za upravljanje z njimi. Začele se bodo prodajati letos spomladi in bodo na voljo v treh barvah.



Vir: gizmodo.com

16 komentarjev

OLED zasloni prihajajo

več strani - Včeraj smo poročali o Samsungovih novostih na področju zaslonov, danes vam prinašamo še malce bolj zanimive novice z isto tematiko, le da sta tokrat glavna akterja Sony in Toshiba. Oba sta namreč na sejmu Display Expo predstavila primerke OLED zaslonov, ki izgledajo kar navdušujoče. Fantje iz Toshibe so se považili z 21-palčnežem, do sedaj največjim zaslonom, ki temelji na LTPS, posebni tehnologiji izdelave, o kateri lahko malce več preberete kar v izvirni novici. Sony je na drugi strani razstavljal bolj običajne OLED zaslone, ki so se ponašali z laiku bližjimi lastnostmi. Prvi izmed predstavljenih modelov je debel le slab centimeter in zmožen prikazati polno HD (1080p) resolucijo, njegov kontrast pa je za LCD svet neverjetnih 1.000.000:1....

22 komentarjev

Prihaja 30-palčni Dell

30 palcev

vir: Monitor
Monitor - Po zelo uspešnem 20- in 24-palčnem modelu bo Dell še pred koncem leta na prodajne police postavil nov računalniški zaslon za profesionalno rabo, ki ga bo odlikovala 30-palčna diagonala. 76,2 centimetra več kot zadostuje tudi za TV, a bo zaslon tipično računalniški, tako da bo neposredni konkurent npr. največjemu Applovemu Cinema Displayu. Ločljivost zaslona bo 2560 x 1600 pik, odzivni čas bo za tako velikost zelo spodobnih 14 ms, svetlost 400 cd na kvadratni meter in kontrastno razmerje 700:1. Zaslon bo ponudil tudi razdelilnik USB s štirimi vhodi in bralnik za kar 9 različnih tipov...

69 komentarjev

Širokozaslonsko igranje

Igra Mafia na treh monitorjih

vir: Matrox
Slo-Tech - Pred leti je Parhelia, zadnja Matroxova grafična kartica, za tisti čas spodobno zmogljivostjo poganjati zahtevne 3D igre, obljubljala veliko, tudi Surround Gaming, večzaslonsko igranje. Na kartico smo lahko enostavno priključili tri monitorje in uživali na večji igralni površini. Kljub temu, da je bilo, v primerjavi z običajno rešitvijo, torej igranjem na enem monitorju (1024x768), večzaslonsko igranje izjemen napredek in doživetje, večje popularnosti in razširjenosti ta rešitev ni prinesla. Kljub naprednim funkcijam, je bila Parhelia ravno na meji zmogljivosti poganjati aktualne igre v večzaslonskem igranju. Tudi cena ob izidu je bila visoka, saj je Matrox od kupca želel okrog 130 tisočakov. Predvsem pa oddelku za marketing ni uspelo prepričati širše populacije, da bi si kupila še dva monitorja za popoln igralski užitek.



Matrox potem ni...

15 komentarjev

Prihodnost hlajenja procesorjev

Overclockers.com - Z manjšanjem velikosti jeder in višanjem frekvenc ter porabe toka procesorji oddajajo vse več toplote. Kaj kmalu se nam obetajo primerki, ki bodo izžarevali kar 200 W/cm2, kar jih postavi že skoraj ob bok jedrskim reaktorjem. Za nas je pomembnejše dejstvo, da takšna koncentracija toplote predstavlja nepremagljivo oviro za današnje bakrene hladilnike in celo heat-pipe.

Več kot očitno je čas za nove pristope k hlajenju. Inženirji pri HP tako razvijajo hladilni sistem, ki bo uporabljal inkjet glave v povezavi s temperaturnimi senzorji, s katerim bodo brizgali hladilno tekočino neposredno na dele procesorja, ki se v danem trenutku najbolj grejejo. Klik!

A to so le začasne rešitve, pravi odgovor leži v zmanjšanju rabe energije in posledično oddane toplote. Intel predvideva, da bo 100 W omejitev za namizne procesorje in v tem duhu išče nove materiale in tehnologije delovanja procesorjev samih (naprimer hyperthreading), ki bodo omogočili tudi nadaljne pokoravanje Moorovemu zakonu.

10 komentarjev