»

Kaj ponuja največ za svoj denar?

Zmogljivost grafičnih kartic glede na njihovo ceno

Slo-Tech - Zmogljivost kupljenih komponent je velikokrat odvisna od količine vloženega denarja, zaradi česar je potrebno določene artikle med sabo primerjati in izbrati tistega, ki za svojo ceno ponuja največ. Na spletni strani YouGamers so se tako odločili, da izdelajo seznam zmogljivosti računalniških komponent glede na njihovo ceno.

Pri tem so zmogljivost izmerili s pomočjo 3DMark6, pri ceni pa so izbrali najnižjo možno ceno s pomočjo CNet-a. Cena posameznih komponent in s tem tudi njihova zmogljivost glede na ceno se tako lahko spreminja od države do države, vendar je za splošen pregled na zmogljivost komponent glede na ceno omenjen seznam vsekakor primeren.

26 komentarjev

Symantec bo ukinil brezplačni Sygate požarni zid

News.com - En mesec po nakupu podjetja Sygate Technologies so se pri Symantecu odločili (pa saj smo vsi vedeli), da bodo ukinili popularno brezplačno različico Sygate požarnega zidu konec tega meseca, ker predstavlja direktno konkurenco njihovemu izdelku Norton Personal Firewall. Vsem dosedanjim uporabnikom ukinjenega programa, ki je bil samo s strani c|net prenešen več kot 3.600.000-krat, bodo kot alternativo ponudili omenjen plačljiv firewall.

Še vedno je na voljo kar dosti brezplačnih alternativ, a Sygatov izdelek je bil ena boljših, tako da ga bomo pogrešali.

33 komentarjev

Zbirka 10 zastonj PC iger

CNet - Na CNET.com so pripravili zbirko desetih iger za osebne računalnike. V zbirki najdemo nekaj relativno novih iger (America's Army, Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory), nekaj starejših (na primer Grand Theft Auto 1 in 2) ter nekaj ZELO starih (triologiji The Zork in The Marathon). Najbolje pa bo, da si kar ogledate celoten seznam iger in tako ugotovite, če vam je katera od njih všeč ter si jo prenesete na svoj računalnik.

13 komentarjev

DX9 glede na ceno in hitrost

Extremetech - ATI in nVidia sta zadnje čase zelo pridna pri izdaji novih produktov. Medtem ko je ATI že lani izdal serijo grafičnih kartic s podporo DirecX 9, je tudi kalifornijsko podjetje letos izdalo GeForce FX s podporo DX9. Na podlagi kartic obeh podjetij so na ExtremeTech spisali test. Katero od teh šestih grafičnih kartic se splača kupit, oziroma katera ponuja največ za spodobno ceno.
Pa veselo branje.

0 komentarjev

Panika je bila odveč

The Register - Kot smo pred kratkim objavili tudi na Slo-tech, je Thomson Multimedia, ki si lasti pravice mp3 (de)kodiranja, uvedla licenčnino za uporabo kodeka. Kot lahko preberete nekaj novic nižje, naj bi bili v nevarnosti tudi predvajalniki mp3-jev. Vendar temu na srečo ni tako, saj so softverski predvajalniki oproščeni plačila.
Edina sprememba, ki lahko doleti uporabnike mp3-jev, je 0.75 $ povečanje cene hardverskih dekoderjev, kot so različni mp3 diskmeni in sobne komponente. Glede na ceno, ki jo moramo odšteti za te naprave, se najbrž ne boste tolkli po glavi.
Celotno novico najdete tukaj, zgodba pa ima samo en nauk: "Nobena juha se ne poje tako vroča, kot se skuha".

1 komentar

MEGA test GeForce 4 grafičnih kartic

Tom's Hardware - Če pa še vedno oklevate, kako bi zapravili tistih 100 tisočakov, se odpravite na tole stran. Pri Tom-u so si le za vas ogledali kar 11 GF 4 Ti4400 in Ti4600 grafičnih kartic. Ko so jih pognali skozi vse teste, so ugotovili, da Ti4600 kartice ponujajo največ, a imajo zasoljeno ceno. Na drugi strani imajo Ti4400 bolj razumljivo ceno, to pa ne pomeni, da so dosti slabše od Ti4600.

Žal nam niso podali t.i. "best buy-a", a vseeno so napisali zelo zanimiv test, katerega bodoči kupci GF 4 kartic le preberite. Klik!

2 komentarja