»

Še ena noviteta

Slo-Tech - Kot vidite, zaradi počitnic vsebina na strani malo trpi (a ne za dolgo ). Je pa Primož zato toliko bolj priden. Sedaj lahko, končno, veste, katera tema je bila premaknjena. V oddelku, iz katerega je bila preseljena, ostane povezava na pravo temo. Indikator premaknjene teme je namesto rdeče ali rumene ikonice mape na levi kar modra mapa z rdečo puščico. A ne, da je to kul? .

9 komentarjev

27. julij - dan adminov

The Register - Izgleda, da računalništvo postaja neka svoja kultura, saj so se nekateri ljudje domislili, da bi lahko tudi računalničarji imeli svoje dneve. Škoda, da takih dni ne bo nikoli odobrila država. Kakorkoli že, pred kratkim (27. julija) je bil System Administrator Appreciation Day ali po domače dan adminov. To je "poseben" dan, ko naj bi se vsi uporabniki interneta in drugih omrežij zahvalili adminom za njihov trud. Ustanovitelji dneva imajo tudi svojo stran, na kateri lahko najdete predloge za adminsko darilo (PDA, digitalna kamera, sladoledna ali tortna zabava, radijsko voden avtomobilček, Javanski mobilni telefon), ter kup povezav do adminskega humorja. Vsaj kolikor jaz vem ne gre za kakšen uraden dan, ampak bolj za zafrkancijo .

2 komentarja

Novi Compatibility update za Win2k

Slo-Tech - Še ena zanimiva softverska novička danes: pojavil se je novi Compatibility update za Win2k operacijske sisteme. Zadevca se nahaja tukaj, dobro pa je vedeti, da je kumulativna, torej vključuje tudi vse predhodnje popravke. Še kratko pojasnilo kaj to sploh je: gre za preprost popravek, ki omogoči poganjanje nekaterih programov in iger, ki doslej niso bili kompatibilni z Win2k operacijskimi sistemi. V novem popravku ni nekih vidnejših imen, razen Grim Fandango, Falcom 4.0 in nekaj starejših pustolovščin. Hvala Mateju in Anderji.

0 komentarjev

Easy CD Creator 5 Platinum in Win2k nekompatibilnost

roxio - No, tudi podjetje roxio je priznalo, da ima njihov najnovejši Easy CD Creator 5 Platinum težave z Win2k operacijskim sistemom. Uporabniki so namreč po polni inštalaciji tega pripomočka za pečenje CDjev začeli izkušati plave zaslone smrti in nenaravno dolgo nalaganje operacijskega sistema. roxio vsem strankam, ki programa še niso inštalirale priporoča, da pri inštalaciji izberejo "Custom Install" in onemogočijo Take Two modul, ki očitno povzroča napake. Nekaj nasvetov imajo tudi za nesrečnike, ki so zadevo že inštalirali in se sedaj srečujejo s težavami, toda za te pojdite kar na njihovo stran.

5 komentarjev

Pohitritev v Win2k brez kolobocij

HardOCP - Že nekaj časa nazaj ste lahko prebrali razne metode za nastavljanje višje prioritete programov pri zagonu pod Win2k operacijskim sistemom. Nekateri uporabniki prisegajo, da tako vse skupaj teče precej bolj zanesljivo in hitreje, drugi pa spet, da razlike ne opazijo. Kakorkoli že, obstaja tudi preprost način doseganja tega cilja, ki ga lahko opravite v parih korakih pri ustvarjanju bližnjice do programa. Natančen postopek najdete tukaj. Pa veliko užitkov ob pridobljeni hitrosti .

0 komentarjev

Zbirka trikov in napotkov za optimizacijo Windowsov

Jaz - Andrej mi je danes poslal eno res uporabno povezavo, ki jo moram res deliti z vami. Gre za ogromno stran, ki je polna najrazličnejših trikov in napotkov za optimizacijo in boljše delo z Windows (9x, NT, 2k...) operacijskimi sistemi. Stran je resnično grda in zabasana, toda odlične vsebine jih res ne gre odrekati. Res vam moram predlagati, da zberete pogum in se poglobite vanjo... izplačalo se bo! Še enkrat thnx, Andrej!

3 komentarji

Naslednje generacije grafičnih pospeševalnikov

3DnHardware - Na 3DnHardware so spisali zanimiv članek na temo, kaj nas čaka v boju za prevlado na področju pospešene grafike. Primerjali so napovedi za prihodnost šestih vodilnih podjetij [Nvidia, 3dfx, Matrox, Ati, PowerVR in S3]. Vsi našteti imajo v ognju še precej železa, mi pa počakajmo in upajmo, da se še kdo povzpne vsaj tako visoko kot je trenutno Nvidia ... pač konkurenca zbija cene in izboljšuje kvaliteto [:))]. Če vas zanima več, se odpravite semkaj.

0 komentarjev

Service Pack 2 za MS Office 2k

File Flash - Izšel je Service Pack2 za popularni MSjev pisarniški paket, Office 2000. Popravljenih je kar nekaj stvari, verjetno najbolj pomemben pa je popravek Outlook Expressa, ki seda ni več tako občutljiv na razne viruse. Če vas že srbijo prsti in si popravka na vso moč želite, potem si ga lahko potegnete od tukaj ( neuradno ) ali od tukaj ( uradno ). Datoteka je velika 8.76MB, tako da velikost ne bi smela predstavljati problemov.

0 komentarjev