»

OGC delavnica v Ljubljani

Slo-Tech - Geološki zavod Slovenije organizira v ponedeljek, 10.05.2010, mednarodno delavnico OGC (Open Geospatial Consortium, Inc.) na temo odprtokodnih standardov in medopravilnosti na področju prostorskih podatkov ter direktive INSPIRE. Vabljeni predavatelji so g. Mark Reichardt, predsednik in izvršni direktor OGC, Anitha Trakas (OGC Europe), Guenther Pichler (ESRI Inc.), Francois Robida (BRGM), Robert Tomas (EC-JRC), Tomaž Petek (GURS), Grega Milčinski (Sinergise) in Aleš Veršič (ARSO). Namen delavnice je širjenje znanja o informacijskih rešitvah temelječih na odprti kodi, predstavitev OGC ter direktive INSPIRE. Delavnica bo potekala v predavalnici Geološkega zavoda Slovenije, Dimičeva ulica 14 (nasproti Gospodarske zbornice za Bežigradom), Ljubljana, VI nadstropje.

Ponedeljkova delavnica je za javnost odprt dogodek v sklopu 25. mednarodnega srečanja Geoscience Information Consortium (GIC), ki bo na Geološkem zavodu Slovenije od 10. do 14. maja 2010. GIC je mreža geoloških zavodov...

17 komentarjev

HAIP 08 še danes in jutri

HAIP 08

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Festival HAIP 08, ki je potekal pod geslom Hack the future celotni prejšnji teden, poteka še danes in jutri. Danes, v ponedeljek, 10.11. se lahko udeležite treh predavanj:
- Ob 17.00: Hekane različice izkustva računalniške igre Pong (Paule Ečimović) - Predstavljenih bo nekaj različic klasične računalniške video igre Pong, da bi ob njih razkrili različna izkustva dobro znane igre. Različice se od originala razlikujejo po spremembah igralnega polja, žogice, loparjev in načinov upravljanja slednjih...
- Ob 19.00: :: kiberpipa.net :: Odprto brezžično omrežje Ljubljane (Andraž Sraka) - Po Ljubljani raste odprto brezžično omrežje, kjer z uporabo splošno razširjenih brezžičnih tehnologij, z inovativnim pristopom in predvsem medsebojnim sodelovanjem povezujemo ljubljanske javne, umetniške in kulturne, produkcijske, izobraževalne in...

0 komentarjev

Delavnica izdelave wireless anten - zadnji poziv!

Kiberpipa - Vse zainteresirane še enkrat vabimo na enodnevno delavnico izdelave wireless anten, ki bo v Kiberpipi v soboto, 16.2. - nekaj mest je še prostih! Prirejata jo Kiberpipa in odprto brezžično omrežje Ljubljane - WLAN-LJ skupaj z Radioklubom "Ljubljana" S53AJK.

O delavnici in prijavah smo na Slo-techu že pisali, prav tako pa si lahko o delavnici preberete na http://wifi.frubsd.org/. Vse, ki bi se želeli udeležiti delavnice in izdelati kakšno anteno, vendar nimate financnih sredstev, naj razveselimo, da bo za omejeno število udeležencev mogoča tudi brezplačna udeležba delavnice. Tako boste lahko pomagali pri sami izdelavi anten, vendar antene žal ne boste mogli obdržati. Prav tako se morate prijaviti na antene at kiberpipa.org.

Urnik dogajanja:
9:00 Začetek delavnice in osnovna predstavitev poteka dogajanja ter navodila.
10:00 do 11:30 Sklop predavanj: Predstavitev projekta WLAN-LJ/Kiberpipa.net (Andraz Sraka), Predstavitev radioamaterskega hobija in digitalnega paket omrežja...

7 komentarjev

WLAN-Lj: srečanje Pogled nad mesto

Kiberpipa - Pogled nad mesto je srečanje uporabnikov, administratorjev, hardverašev, kablovlekov, drogoljubcev, plezalcev, ljubiteljev streh in ptičjih perspektiv ter vseh, ki bi karkoli od naštetega radi postali z namenom osvoboditve svojih brezžičnih usmerjevalnikov. Ta čertek, 6.12. ob 20h v Cafe Metropol (Kersnikova 6, nad Kiberpipo) se dobimo z naslednjim namenom, poleg druženja in pijače:

- Kje so naše usmerjevalne točke? IP remapping omrežja, določitev strateških točk
- Delavnica izdelave anten v Kiberpipi? Kako lahko pomagamo organizatorjem, da se stvari malo pospešijo; PR teksti in najava delavnice; donacije / sredstva
- Vsebinski premiki? Kako pritegniti ljudi / koga še povabiti k projektu. Torej predvsem brainstorming.
- Izmenjava Wifi opreme: na zalogi je se nekaj Buffalo routerčkov ...

Več o projektu: http://wifi.frubsd.org/

15 komentarjev

Pipice v Kiberpipi odprte

Kiberpipa - S katerim odprtim dogodkom si lahko postregli v tem tednu? Na Pipinem odprtem terminu v torek, 16.10., boste lahko pobliže spoznali zanimivosti virtualnega sveta Second Life, ki jih bo predstavila Alja Sulčič, vodja projektov na zavodu Artesia, ki v Second Life pisarni zavoda ponuja pomoč in nasvete novim slovenskim uporabnikom.
Na Spletnih uricah v sredo bomo preleteli nekaj najbolj zanimivih predavanj nedavne konference Future of Web Apps in si ogledali poglavitne...

3 komentarji

Pipin odprti termin: Free Net LJ

Slo-Tech - Ekipa FunkFeuer bo v okviru festivala HAIP06 s svojim znanjem podprla iniciativo za izgradnjo poskusnega odprtega brezžičnega omrežja na strateških dobro prehodnih lokacijah v Ljubljani. Omrežje je konceptualizirano kot povezava enakovrednih točk, katere prispevajo posamezniki ali organizacije na lokacijah.

Na predavanju v torek 19.00 v Kiberpipi bodo člani kolektiva FunkFeuer opisali dosedanje izkušnje z gradnjo prostih omrežij v Avstriji in povabili udeležence k sodelovanju pri vzpostaviti ljubljanskega omrežja, ki bo potekalo na delavnici festivala HAIP06. Po predavanju sledi strateški pogovor in izdelava načrta za delavnico, ki bo v Kiberpipi že takoj naslednje dni, od 18. do 20.10., vsak dan s pričetkom ob 13.00 uri.

Vabljeni tudi vsi bodoči uporabniki prostega brezžičnega interneta!

Za obisk predavanja prijava ni potrebna, za delavnico pa zbiramo prijave na haip@kiberpipa.org, oboje je brezplačno. Več najdete tudi na strani http://wifi.frubsd.org.

9 komentarjev

Delavnica Tablixa

Kiberpipa - Izdelava urnika je eden izmed večjih problemov administracije različnih šol in podobnih ustanov. Ker je samodejna računalniška izdelava urnikov dokaj zahteven proces, zahteva večina programov za ta namen zmogljivo in drago strojno opremo.

Tablix je pri nas relativno neznan prosti program, ki to težavo poizkuša rešiti z uporabo porazdeljenega genetskega algoritma. Namesto enega zmogljivega lahko tako uporabimo več povezanih starejših računalnikov, ki jih v slovenskih šolah navadno ne manjka. Tablix odlikuje tudi velika prilagodljivost in uporaba odprtih standardov, ki je značilna za vso odprtokodno programsko opremo.

Delavnico bo vodil Tomaž Šolc in je namenjena...

5 komentarjev

Zvok v Linuxu in delavnica Pure Data

Kiberpipa - RX-TX in Kiberpipin OPALab (Open Audio Institute) organizirata delavnico Zvok v Linuxu in Pure Data, ki bo potekala v Kiberpipi od 18. do 20. decembra med 15:00 in 18:00. Trodnevna delavnica multimedijskega in zvočnega raziskovalca ter umetnika Dereka Holzerja (Acoustic SpaceLab) vas bo popeljala v svet manipulacije zvoka in glasbe s prostim orodjem PureData. Zadnji dan bo Martin Pichlmair predstavil še del PureData za obdelavo digitalnega videa. Brezplačna delavnica bo potekala v angleškem jeziku, prijavite pa se lahko na naslov opalab@kiberpipa.org.

13 komentarjev

Nov Plextorjev CD - RW

Electic Tech - No ja, ne popolnoma nov...gre samo za 'dobri stari' 12/10/32 pogon, ki pa je bil predelan za zunanjo uporabo s pomočjo Ultra SCSI priključka. Zanimivo je to, da se lahko stvar priključi tudi na PCMCIA to SCSI adapter, kar omogoča priklop te enote na prenosnik. To pa omogoča snemanje kadarkoli, kjerkoli. Idealno za pirate, ki se veliko selijo (pred roko zakona[:D]), torej.

2 komentarja