»

Začenja se nova sezona oddaje Resnična resničnost

RTV Slovenija - V ponedeljek 1.9.2008 bo ob 22:05 na drugem programu TV Slovenija na sporedu prva Resnična resničnost v novi seznoi. Govorila bo o tem, kaj se je dalo videti na prireditvi Game Convention v Lepizigu, ki je največja tovrstna prireditev v Evropi. Ponovitev oddaje je v torek ob 12:15 prav tako na drugem programu, ogledati pa si jo bo mogoče tudi v arhivu RTVSLO oziroma na strani oddaje (www.rtvslo.si/resnicnost).

29 komentarjev

Resnična Resničnost!

RTV Slovenija - Oddaja Resnična resničnost z novim letom stopa v nov termin, in sicer bo odslej na sporedu vsak 1. in 3. ponedeljek v mesecu ob 22:20 na drugem programu TV Slovenija.

Prvo letošnjo oddajo si lahko ogledate že nocoj!

Tokrat se bomo ukvarjali z razsežnostjo zvoka. Maruša bo obiskala profesionalni glasbeni studio in odkrivala lastnosti dobrih zvočnih kartic, Gašper pa vam bo predstavil Mserv. V studiu bomo gostili Primoža Oberžana in Braneta Zormana. Izvedeli boste tudi, kdo je pri nas zaenkrat edina režiserka in oblikovalka zvoka, ki je kot izjemna umetnica priznana tudi v mednarodnem prostoru.

Napnite oči in ušesa ...

22 komentarjev

Resničnost 20.11.2007 - Spletni video mediji

RTV Slovenija - V torek, 20. novembra (to je seveda DANES) vas vabimo k ogledu Resnične Resničnosti. Oddaja bo na sporedu ob 18:05 na 1. programu TV Slovenija.

V tokratni oddaji bomo obdelovali televizijo in podobne medije, na spletu in sicer. Obdelane bodo različne oblike videa na spletu.
Maruša bo pokazala majhen, a uporaben košcek doma izdelane strojne opreme, Gašper pa bo pokazal, zakaj je računalnik najboljši televizor. Izvedeli boste tudi nekaj o delu na komercialnih televizijah in o tem, kako se s televizijskim poročanjem ukvarjajo tisti, ki nimajo lastne mreže TV oddajnikov.

8 komentarjev

Resničnost: Spletno oblikovanje

TV Slovenija - Kakšna sploh je dobra stran?
Je pomembnejša oblika, vsebina ali uporabnost?
Kakšni so trendi v razvoju in na čem sploh temeljijo strani, ki si jih ogledujemo v svetovnem medmrežju.

Polž bo pojasnil (dovolj enostavno tudi za študente 3. letnika FRI-ja) kaj je ta zloglasni HTML in pokazal, s čim se te štiričrkovne zadeve in njenih tričrkovnih prijateljic imenovanih CSS lotiti. S Kajo se bomo vrgli v valove medmrežja in odsurfali do zmagovalnih dizajnov. Kaj je pravi strežnik in kako se razlikuje od vašega mlinčka bo povedala Maruša. Ne bo manjkalo niti pričevanje čisto zaresne profesionalne spletne oblikovalke, Mogoče bomo omenili tudi Web 3.0, brez dvoma bodo v oddaji spet novice. Za sprostitev bomo navrgli še preganjanje z motocikli, padanje v temačne svetove in brenkanje na Nintendo DS.

Vse to, morda še kaj več, če boste pridni, 16.10.2007, ko bo mali kazalec kazal navpično dol, veliki opravil 30˚ celega kroga, zunaj pa se bo temnilo, na prvem programu TV Slovenija.

Resnična...

31 komentarjev

Resničnost: Tehnologije seksa

Slo-Tech - Danes (torek) ob 18.00 vas vabimo na prvi program TV Slovenija k ogledu oddaje Resnična resničnost. Tokrat se bomo ukvarjali s prepletanjem tehnologij in spolnosti. Gost v studiu bo znani publicist Max Modic.

"Sex" je najbolj iskana beseda na spletnih iskalnikih, a le malokrat se razpravlja o tem kako zelo je prepleten z digitalnimi tehnologijami. Pokazali bomo igrače (za odrasle), ki jih je mogoče krmiliti preko interneta kadar sta partnerja daleč drug od drugega. Ker pa se jih ne dobi v naših trgovinah smo dodali še kotiček "naredi si sam".

Pa o seksu v virtualnih svetovih, o problemih z...

32 komentarjev

Resničnost 130.: Windows Vista

Slo-Tech - Danes, 17.35 na drugem programu TV Slovenija vabimo k ogledu že 130. oddaje Resnična resničnost. Tokrat bomo hvalili in grajali Visto in na sploh poskušali razumeti kakšne dobrote in pasti prinaša? Koliko in za koga bo lepša? Kako se postavlja ob bok jabolčnikom in ubuntovcem? Bo poudarek na varnosti ali na zagotavljanju strožjega DRM?

Sergej bo povedal koliko pujskov bomo morali razbiti, da bi bil naš razgled karseda blagohoten, v studiju pa nam bo z razlagami pomagal Matjaž Ladava, svetovalec pri Microsoft Slovenija. Na koncu nas bo razveselil še Gašper z nasvetom kako najceneje in predvsem že danes do viste.

Resnična resničnost, prvi neinteraktivni resničnostni...

44 komentarjev

Resnična resničnost

Slo-Tech - Zdaj je že v navadi, da na Slo-techu napovemo oddajo Resnična resničnost. Naj vas le opozorimo na nov termin - danes (ponedeljek) ob 20:30 na TVS 2.

Tokrat smo vam pripravili intervju z Zootflyevci, slovenskim studiom za razvoj računalniških iger. Pogledali smo si še prenosne predvajalnike glasbe z vgrajenim trdim diskom (iPod & co.), povprašali profesorja Moglena o tem od kod prihaja intelektualna lastnina in preizkusili spletno prodajo glasbe.

Za sladokusce so na domači strani Resnične resničnosti na voljo celotni nezmontirani intervjuji (Zoofly in Eben Moglen)

Tokrat pa bi še posebej opozorili na novega sodelavca (na sliki). Slo-techerji ga nedvomno poznate! :)

200 komentarjev

Urejanje videa

ExtremeMHz - Gotovo nas je kar nekaj, ki si lastimo digitalno kamero. Ponavadi imamo vse posnetke shranjene na TrdihMedijih™, ki pa niso večni in se radi izgubijo. V tem primeru lahko vse preljube spomine shranite na vaše računalo. V pomoč naj vam bo prvi del vodiča o zajemanju in urejanju videa. Izvedeli boste vse o strojni in programski opremi, ki je nujna za uspešno delovanje, v članku pa vam bo gotovo v pomoč kar nekaj slik, ki postopek prikažejo zelo nazorno.

0 komentarjev