»

si.Mail 1.0.

Slo-Tech - Včeraj je po kar nekaj RC različicah in dobrih 4h letih razvoja izšla 1.0 verzija programa si.Mail. si.Mail je sicer še eden v vrsti odjemalcev elektronske pošte, vendar od ostalih razlikuje po tem, da je delo slovenskega avtorja, ter da na področje odjemalcev prinaša nekjaj svežine z idejami, katere pomagajo tistim, ki se vsakodnevno srečujejo z veliko količino elektronske pošte. Ker se standardnega seta možnosti ne splača naštevati bi tukaj izpostavil le tiste inovativne. Program eden izmed prvih omogoča ogled sporočil v zavihkih, ter avtomatsko klasifikacijo sporočil v "poglede" glede na Dopisnika, Zaznamke, katerih poljubno število lahko sami dodate sporočilu, Datum, Stanje...

62 komentarjev

Izšel Thunderbird 2.0

Mozilla.org - Firefox-ov leteči prijateljček, e-mail odjemalec Thunderbird, je danes izšel v posodobljeni različici pod zaporedno številko 2.0. Nova verzija prinaša nekatere zabavne novosti, med drugim: izboljšano podporo za Windows Vista, instantno iskanje po sporočilih (Find As You Type, znan že iz Firefoxa), možnost uporabe tagov za označevanje sporočil, nov zunanji izgled, podporo za enostavnejše dostopanje do spletnih e-mail storitev (npr. Gmail) in še dosti tega. Dodatne informacije ter dolpoteg.

41 komentarjev

Nova Firefox in Thunderbird

Mozilla.org - Čisto na kratko, ker veliko tudi ni moč povedati -- izšla sta novi verziji najpopularnejšega alternativnega brskalnika in njegovega bratca, odgovornega za upravljanje elektronske pošte. Obe različici se skrivata pod številko 1.5.0.7, med novostmi pa ni nobenih dodatnih funkcij, gre zgolj za varnostno posodobitev, ki odpravlja nekatere kritične hrošče. Poskrbite za zdravje svojega mlinčka in snemite posodobljena programa Firefox ter Thunderbird.

22 komentarjev

si.Mail 0.7.6 - RC1

si.Mail glavno okno

Slo-Tech - Miha Vrhovnik, ki si je pred dobrima dvema letoma zadal nalogo napisati svoj odprtokodni odjemalec e-pošte, je včeraj izdal prvo "release candidate" različico svojega si.Mail-a. Program je na voljo pod licenco GPL, napisan v razvojnem okolju Delphi, teče pa na operacijskem sistemu Windows (95 in novejši).

si.Mail vsebuje vse funkcije resnih e-mail odjemalcev, kot so podpora protokoloma pop3 in smtp, prikaz rss, rdf in atom novic, napredno iskanje ipd. Avtor daje poudarek predvsem na varnost; tako naprimer program prepoznava datoteke, ki bi lahko ogrozile vaš računalnik, ter vas nanje opozori s tem, da jih obarva rdeče.

Za več informacij si oglejte domačo stran programa oz. ga...

56 komentarjev