»

Brezplačen dostop do storitve Back to Your Mac

Gizmodo - Oddaljen dostop za vse MacOS uporabnike preko sistema Back to Your Mac, do sedaj ni bil možen, vsaj na brezplačen način ne. Bil je privilegij tistih, ki so bili pripravljeni odšteti 100 dolarjev za .Mac Service. Sedaj je na voljo brezplačen dostop, za kar se moramo zahvaliti prijateljem na strani Lifehacker.

Žal brezplačna alternativa ne vsebuje vseh bonbončkov plačljive verzije, kot na primer enkripcije povezave, nima skoraj nič nastavitev, vendar boste konec koncev storitev lahko uporabljali brezplačno, ter imeli popoln nadzor nad namizjem preko oddaljenega dostopa. Za vse dodatne informacije ter navodila še klik!

Vir.

20 komentarjev

Microsoft Mac Office 2004

Microsoft - Microsoft je izdal Microsoft Mac Office 2004. Za veliko učinkov se moramo zahvaliti Applovemu prikazovalniku Quartz, ki je omogočil prosojnost v grafikonih v Excelu ter gladko senčenje v Wordu in Powerpointu. Izjemnih izboljšav so bile deležne funkcije za delo v skupinah, velika novost pa je tudi snemanje zvoka v Wordu. Študentska različica stane 150, standardna pa 400 USD. Trenutno sta na voljo le angleška in japonska različica, francosko, italijansko in špansko pa lahko pričakujemo sredi junija. Klik!

4 komentarji

Novice

Slo-Tech - Zaradi vsesplošnega pomanjkanja novic (ob naših dveh pisunih in nekaj lenih adminih), smo se odločili, da ponovno objavimo razpis za pisce novic. Vsi ki se želite postati "pisuni" pošljite prijavo na hocembitpisun@slo-tech.com in pričnite pošiljati novice na nabiralnik@slo-tech.com (ne povzetka, ne linka, temveč celotno novico skupaj z virom, kot bi jo objavili na strani). Kmalu zatem bomo med vami "izbrali" najboljše, ki bodo dobili možnost neposrednega objavljanja novic.

4 komentarji

Prošnja...

Jaz - Vse, ki pošiljate novičke v naš nabiralnik prosimo, da pri novici dodate tudi vir. Novice na Slo-Techu ne objavljamo, če nimamo ustrezno preverljivega vira. Slabe izkušnje pač delajo svoje . Danke!

0 komentarjev

Spreminjanje VIO voltaže na GF2 MX

Slo-Tech - Gpodob (hm vse, ki pošiljate novice na naš nabiralnik bi prosil, da se podpišete, tako da vemo komu se moramo zahvaliti) nam je posredoval zanimivo povezavo na to azijsko stran. Gre za nekakšen projekt navijanja Herculesovega GF2 MX, ki se je, kot je v navadi pri Azijcih, sprevrgel ve besno modificiranje. Avtor je na ubogega MXa najprej namestil ogromne hladilnike, potem pa se je spravil dejansko lotati in modificirati vezje kartice. Rezultat tega naj bi bil večja napetost na procesorju, kar je omogočilo njegov neverjetni rezultat: 260/230MHz! Aja, kartico je na koncu projekta tudi uničil . Sam sicer iz članka nisem uspel razbrati veliko, toda mogoče boste nekateri bolj vztrajni.

1 komentar