»

Microsoft, Adobe dostavila redni komplet varnostnih popravkov

Do torka ogrejte svoj Windows Update!

vir: CNet
The H - Microsoft je, kot vedno, na drugi torek v mesecu izdal svojo bero varnostnih popravkov. Tokrat prideta samo dva kompleta popravkov za Okna in trije za Office, kar je opazno manj kot prejšnje mesece. Nobeden od popravkov tudi ne nosi oznake critical, se pa popravlja precej resno priviledge escalation napako v WINS strežniku, ter nekoliko otežuje podtikanje okuženih knjižnic (binary planting oz. DLL hijacking). Obe pomanjkljivosti namreč potrebujeta predhoden dostop do sistema.

Za to zadnje mesece skrbijo predvsem zastarele različice (manj) jave in (bolj) Adobe Acrobat readerja. Ta na videz...

26 komentarjev

Adobe Acrobat 9

MacRumors.com - Adobe Acrobat 9 je od danes naprej uradno na voljo za nakup iz Adobove spletne strani. Izbiramo lahko med različicami Acrobat 9 Pro Extended (699 dolarjev), Acrobat 9 Pro (449 dolarjev) in Acrobat 9 Standard (299 dolarjev) za operacijski sistem Windows ter Acrobat 9 Pro za Mac OS X. Nakup je možen tudi v okviru nove različice zbirke Creative Suite 3.3.

Glavne novosti novega Acrobat, ki skrbi za ustvarjanje, upravljanje in pregledovanje dokumentov v standardiziranem zapisu Portable Document Format (PDF) so: shranjevanje spletnih strani v zapis PDF, vstavljanje videa v zapisu FLV in H.264 v PDF, predloge dokumentov in 256-bitno šifriranje.

Adobe Reader 9 bo na voljo v začetku julija, tako da zaenkrat ostaja pri različici 8.1.2.

18 komentarjev

Adobe potrdil nepopravljen backdoor v PDF datotekah

Slashdot - Adobe je dobro znano podjetje vsem računalniškim navdušencem, predvsem zaradi zelo razširjenega PDF formata, ki se je uveljavil kot standard elektronskih dokumentov. O nevarni pomankljivosti se je že sušljalo po internetu, sedaj pa so iz Adoba potrdili, da ta nevarnost dejansko obstaja in je še niso odpravili.

Ogroženi so vsi računalniki, ki imajo nameščene Windows XP, IE7 ter enega od Adobeovih produktov (Adobe Reader, Adobe Acrobat Standard, Professional and Elements and Adobe Acrobat 3D).

Vir


Koliko računalnikov na internetu ima Windows XP, IE7 in enega od Adobeovih produktov?

15 komentarjev

Distribuirano razbijanje gesel za Adobe PDF

Slo-Tech - Na PDFZone poročajo, da je kontroverzni Dmitry Sklyarov, avtor programa The Advanced eBook Processor software, ki je bil namenjen odstranjevanju "zaščite" PDF dokumentov ponovno udaril.

Sklyarov, oz. njegovo podjetje ElcomSoft (ki je medtem pridobilo naziv Microsoft Gold Certified Partner) je namreč pričelo ponujati storitev ElcomSoft Distributed Password Recovery. Gre za distribuirano razbijanje kriptografske zaščite. Prejšnji mesec so namreč dodali podporo za razbijanje zaščitenih PDF dokumentov.

Sklyarov je bil leta 2001 zaradi svojega programa za razbijanje PDF zaščite v ZDA aretiran zaradi domnevne kršitve DMCA, vendar je bil kasneje spoznan za nedolžnega. Sklyarov tokrat trdi, da je njegova storitev namenjena razbijanju korporacijskih dokumentov, pri katerih so zaposleni pozabili gesla oz. gesel svojemu podjetju nočejo povedati.

Morda pa Sklyarov računa tudi na kakšno stranko iz vladnih krogov...

15 komentarjev

Adobe in Microsoft ter PDF

ZDNet - Microsoft bo, kot kaže, iz Officea 2007 odstranil funkcijo, za pretvorbo dokumentov v PDF format zapisa. S tožbo mu je namreč začel groziti Adobe. Adobe je namreč zahteval, da Microsoft funkcijo shranjevanja v PDF zapis prodaja (kot dodatek) ali jo odstrani ali pa se pripravi na protimonopolno tožbo.

Microsoft, ki sicer odgovarja, da tokrat Adobe zahteva prepovedano dogovarjanje o ceni, se bo pred grožnjo očitno uklonil in funkcija bo na voljo kot brezplačni dodatek, ki ga bodo uporabniki lahko namestili preko Microsoftove spletne strani, ne bo pa del Officea 2007. Dodatno bo le kot dodatek na voljo tudi shranjevanje v Microsoftov lastni, PDF-ju sorodni zapis, XPS.

Tudi XPS namreč Adobe vidi kot grožnjo enemu svojih paradnih konjev in ga moti tudi podpora XPS v prihajajoči Visti. Tako bo Microsoft tudi v Visti proizvajalcem računalnikov omogočil odstranitev visokonivojske XPS funkcionalnosti. Pri vsem skupaj je zanimivo, da Adobea podobna funkcionalnost OpenOfficea, Starofficea,...

105 komentarjev

Adobe Acrobat 7.0

Google News - Adobe je predstavil novo različico pribljubljenega orodja za ustvarjanje prenosljivih dokumentov PDF, Adobe Acrobat 7.0. Kmalu lahko pričakujemo tudi izid bolj priljubljenega Readerja 7.0, ki ima že pol milijarde uporabnikov in ki bo prvič omogočal manjše spremembe dokumentov PDF, če bo avtor v to privolil. Adobe Acrobat 7.0 Professional, ki naj bi izšel ob koncu leta, bo predvidoma stal okoli 450 ameriških dolarjev.

21 komentarjev

Tokratni Lukenj™ je last Adobe Software.

Slo-Tech - Elcomsoft, taisto podjetje, ki je pred časom izdelalo program za kopiranje eBookovja, je objavilo napako v Adobovem programu Library. Slednji deluje kot "elektronska knjižnjica", napaka pa naj bi dovoljevala potencialne DoS napade, ko bi si ljudstvo 'sposodilo' recimo vse mogoče knjige, pa še to za neomejeno dobo. Klik!

Podjetje pa je zapisalo tudi to, da o tej napaki podjetja Adobe sploh niso obveščali; slednje naj bi namreč ob predhodnem opozorilu glede neke druge napake ne reagiralo.

1 komentar

Še Adobe Acrobat virus

The Register - Dobro, priznam, da kar tri novice o virusih zvenijo malce pretirano pesimistično, ampak bolje malo pesimizma, kot pa rutinsko formatiranje trdega diska. Če lahko za letošnje poletje trdimo, za človeka precej pasje (zaradi vročine), potem je bilo za računalnike precej kužno, saj so bili zdolgočaseni hekerji kar pridni in so dostavili kar lepo pošiljko novih virusov. Ker je trenutno zelo popularen Adobe, ki je vključen v afero z ruskim programerjem ni vrag da njegovi izdelki nebi "pokasirali" kakšnega virusa. In ravno ti se je zgodilo; pojavil se je črv Peachy, ki okuži Acrobatove PDF datoteke. Peachy je, podobno kot Melissa, Visual Basic Script (VBS) črv. Če kliknemo na okuženo datoteko, bomo okužili računalnik, črv pa se bo poslal na vse naslove, ki jih imamo shranjene v Outlooku. Čeprav črv na prvi pogled predstavlja resno grožnjo, pa temu ni tako, saj za aktivacijo le-tega potrebujemo polno verzijo Adobe Acrobata. Če imamo samo Acrobat Readerja, se črv ne bo aktiviral. Uff,...

2 komentarja