»

Odklenjeni skoraj vsi Xbox DVD pogoni

engadget - Dandanašnji so konzole zelo odporne proti piratiziranju, saj je že skoraj konec dni vgrajevanja raznih modčipov, ki odstranijo protipiratsko zaščito in dodajo zmogljivosti (predvajanje DivX filmov in podobno) predvsem originalnemu Xboxu ter drugemu PlayStationu, saj omenjen način piratiziranja še vedno velja za Nintendov Wii. Drugačen izziv pa predstavljata Xbox 360 in PlayStation 3, saj sta se, sploh slednji, izkazala za precej trda oreha. Zaščita PS3 je že bila razbita, a ni dovoljevala igranja iger, zgolj nalaganje le-teh, medtem ko je zamenjava firmware-a na DVD pogonih Xboxov zelo uspešna. A to je brezhibno delovalo le, dokler so bili v večini uporabljeni DVD pogoni, ki sta jih izdelovala Toshiba in Samsung.

Vse to pa je rešeno, saj je bila razbita zaščita tudi vseh ostalih DVD pogonov, razen Hitachijevega. Tako je moč varnostne kopije igrati na precej večjem procentu Xboxov (sploh novejših), piratom pa tako ne bo več treba menjati celotnega DVD pogona za starejšega, kar je...

44 komentarjev

Cena Q6600 padla na 147 evrov - vsaj pri severnih sosedih

Slo-Tech - Cena Intelovega štirijedrnika prve generacije, Q6600, je pri avstrijskih trgovcih padla na vsega 145 evrov. Kot člani naše skupnosti vedo, gre za procesor, izdelan v 65 nm tehnologiji, ki se greje bolj kot njegov naslednik iz družne Q9xxx in nima novega seta ukazov SSE 4.1. Kljub temu nova cena procesorja, kot posledica tržne bitke med dvema proizvajalcema procesorjem, razveseljuje potrošnike, ki skrbno načrtujejo nakup svojega delovnega mlinčka.

Znižanje cen je seveda za pričakovati tudi pri nas. Trenutno se cena za Q6600 giblje okrog 185 evrov.

50 komentarjev

Xbox 360 z novim-starim procesorjem in cenejši HD-DVD pogoni

ComputerBase - Microsoft je pričel ponujati konzolo Xbox 360 z novim-starim procesorjem. Namesto procesorjev, izdelanih v 90 nm tehnologiji, ki so bili v konzole vgrajeni do pred kratkim, se v novih konzolah nahajajo procesorji, izdelani v 65 nm tehnologiji. To prispeva k manjši porabi same naprave. Po nekaterih podatkih naj bi se poraba iz 150W zmanjšala na 100W, konzola naj bi bila tudi tišja.Computerbase tudi poroča, da naj bi cena HD-DVD pogona, ki je brez težav uporabljiv tudi na PC-jih, padla iz 200 na 180 evrov.

12 komentarjev

Xbox 360 Premium - še vedno na 90 nm

Daily Tech - Že pred kratkim ste lahko prebrali, da bo konzola Xbox 360 Premium dobila HDMI izhod. V trenutku veselja je nastalo tudi vprašanje ali bodo nove konzole dobile 65 nm čipe, kar bi zmanjšalo segrevanje. Končno je prišel tudi odgovor - NE. Nove konzole namreč še naprej uporabljajo 90 nm čipe. Nove konzole pa so dobile še dodatni hladilnik kar bo vsaj delno zmanjšalo gretje konzole. Več lahko preberete v izvorni novici.

6 komentarjev

Znova o PS3: dodatne zamude in energijska potratnost

Slo-Tech - O Sonyjevi konzoli nove generacije se že dolgo ni slišalo nič navdušujočega. Najprej smo izvedeli, da bo strojna zmogljivost zaradi težav pri proizvodnji manjša kot so napovedovali, potem so prav nespretno skušali zagovarjati njeno razmeroma visoko ceno, vse skupaj pa zavili v paket, ki bo zagotovo imel zamudo.

Tako so te dni na dan ponovno pricurljali podatki, da bo količina proizvedenih PS3 še manjša od že tako majhne količine. Za japonski trgi naj bi bilo tako na voljo 20% manj konzol, kot so sprva načrtovali. Namesto pričakovanih 100.000 enot, jih bo na dan uradne splavitve na zalogi 80.000. Podatkov, zakaj gre za manjšo količino (še) ni, ni pa tudi jasno, ali bo zaradi tega prikrajšan trg Združenih držav.Poleg tega so se na...

35 komentarjev

Hack xbox360 prihaja v javnost

Slo-Tech - Kot smo že poročali, je TheSpecialistu uspelo prirediti firmware DVD pogona v Xbox360 tako, da ne preverja več tim. mediaflagov ob zagonu *.xex datotek. TheSpecialist se je odločil da hacka ne bo objavil, saj omogoča le poganjanje varnostnih kopij DVD-jev, ne pa poganjanje nepodpisanih *.xex datotek. Kljub temu pa so podatki o firmware-u DVD pogona in implementirani zaščiti javno objavljeni.

Skupina Team Xecuter se je odločila ponoviti TheSpecialistovo delo, rezultate pa namerava dati v javnost. V bližnji prihodnosti lahko pričakujemo skupek programov, s katerimi bomo s pomočjo PC-ja popravili firmware DVD pogona tako, da bomo lahko igrali tudi varnostne kopije iger.

Kajti, vsi smo že slišali za uničene medije ob prenašanju konzole med igranjem[>:D]).

Še povezava do izvirne novice.

3 komentarji