»

Japonsko v angleško - med fotokopiranjem!

Slashdot - Japonci nas spet presenečajo, lahko beremo. Ker so očitno doumeli, da njihovih grabljic ne znamo niti prerisati, kaj šele prebrati, so računalniške prevajalnike še nadgradili - in dobili prevajalski fotokopirni stroj. Mrcina poseduje optično zaznavo črk (OCR) in povezavo do procesne enote, ki razvozlata čudne znake, jih prevedeta in natisneta angleški prevod (po želji tudi kitajskega ali korejskega). O kakovosti prevodov še ni podatkov.

All your base are belong to us.

13 komentarjev

OLPC najavlja akcijsko prodajo v stilu "Buy-2-Get-1"

Slashdot - 12. novembra se bo v ZDA začela akcijska prodaja OLPC-jev v stilu Buy-2-Get-1. Tako bodo morali ameriški kupci kupiti dva prenosnika, enega za svojega otroka in enega za otroka v državi tretjega sveta. Tako bodo za 399 USD ameriški otroci lahko primerjali svoj novi OLPC, z Apple-om, DELL-om, HP-jem...

Živimo v obdobju globalnih komunikacij, zato so se odgovorni pri projektu ustrašili, da bi kritike na medmrežju lahko uničile sloves, OLPC-jev, zato so od konca avgusta, preizkušali svoje izdelke z otroci starosti med 7 in 11 let, ki so bili na koncu popolnoma navdušeni nad OLPC-jem.

Vir

76 komentarjev

Apple ima težave z iskanjem partnerja za prodajo iPhone-a v Evropi

Slashdot - Apple se spopada s težavami pri osvajanju mobilnega trga v Evropi, saj ne najde operaterja, ki bi bil pripravljen sodelovati z njimi. Nekateri operaterji so šli tako daleč, da so izjavili, da nikoli ne bodo prodajali iPhone-a. Njihova edina možnost za prodajo v Evropi je zaenkrat le preko lastnih trgovin, kar pa pomeni, da ne bodo mogli mobilnika zakleniti na operaterja.

Izvorna novica.

44 komentarjev

Na svetu milijarda PC-jev

Slashdot - Analitiki poročajo, da se počasi bližamo veliki prelomnici v svetu osebnih računalnikov. Kar 27 let smo potrebovali, a zdaj je vedno bližje magična številka 1 milijarda, ki bi jo naj dosegli najkasneje do konca prihodnjega leta. Kot najbrž veste, pa je tehnološki napredek eksponenten, zato si lahko dvakrat večjo številko obetamo že v petih letih, pri čemer bo šlo največ zaslug (predvidoma dobrih 75%) državam v razvoju, ki se počasi prebijajo proti vrhu (Kitajska, Indija, Brazilija, ...).

Izvorna novica.

16 komentarjev

Tiskanje na pivo

Slashdot - Slashdot poroča o inovativni predelavi HP-jeve tiskalniške kartuše v mini prenosni tiskalnik. Za zadevo je potrebno nekaj malega znanja elektronike, rezultat je napravica, ki jo moramo sami premikati po površini in se pretvarjati, da smo tiskalniški mehanizem, kar drastično zmanjša natančnost tiska, vseeno pa izgleda kul. Avtorji so najprej poskusili s tiskanjem na papir, kar je uspelo precej solidno, obilica inspiracije pa je kasneje prinesla še tisk na gosto Guinessovo peno in celo na površino vode v kozarcu. Če ne veste, kaj bi počeli v prostem času in bi radi podobno zadevo ušpičili tudi sami, najdete navodila v originalnem članku.

12 komentarjev

Ko se forumaši spravijo na TV

newsobserver.com - V četrtek in petek prejšnji teden se je zgodil še en dokaz, da se lahko tudi najboljše ideje sprevrnejo v čisto nočno moro. Lokalna televizija News 14 Carolina iz ZDA se je ob prihajajočem snežnem neurju ponudila, da bo brezplačno objavljala sporočila tistih lokalnih podjetij, ki bi zaradi vremena imela težave s poslovanjem. Sporočilo si lahko oddal kar preko obrazca na njihovi spletni strani. Slaba ideja. Zelo hitro so se na tv začela pojavljati sporočila v stilu: "Cecil's Cockring Emporium - Back up by tommorow" in pa "All Your Base Are Belong To Us". Sporočila so nehali predvajati šele po trinajstih urah nenehnih objav. Povezava na originalni forum (zelo zabavno branje): The Wolf Web...

9 komentarjev

All your base are belong to us

Wired News - Če ste na internetu koliko-toliko aktivni, potem ste zadnje čase gotovo na vseh koncih in krajih opazili ponavljanje čudnega stavka "All your base are belong to us". Kot vsi drugi popularni hypi (spomnite se samo dudic, ki so jih prodajali pred par leti... WTF?) se je zadeva v trenutku razširila po celem internetu in je sedaj ena izmed glavnih tem pogovora na raznih irc kanalih, forumih in internet straneh. No, verjetno vas zanima od kod zadeva sploh izhaja in kako se je lahko tako hitro razširila. Potem si oglejte ta članek na Wired News. Priporočam pa vam tudi ogled tega filmčka... potem vam bo jasno, kakšne so razsežnosti vsega skupaj .

3 komentarji