»

AthlonXP 2000+ : P4 Northwood 2000MHz

HardOCP - Na [H]ard|OCP so v zelo obširnem in podrobnem članku primerjali P4 Northwood pri dveh gigahercih ter Athlona XP 2000+ (1,66 GHz). Kljub nižji delovni frekvenci AthlonaXP se zelo približa ali celo prekaša P4, toda ko pride do iger in do programov, ki so napisani P4 na kožo, le-ta "potegne" in ga celo prehiti. Tudi pri overclockanju se P4 izkaže kot zelo dober, saj so ga navili na 2,5GHz samo z zračnim hlajenjem. Ko pa je navit je pa tako ali tako zmagovalec. Samo počakajmo, da cene padejo. Tukaj.

1 komentar

RAM-i

Dan's DATA - Dan (iz Dan's Data) se je napisal precej dober in podroben članek o RAM-ih. RAM-e je obravnaval tako teoretično, kot praktično (test s Quake 2). Ker so napočili najbolj vroči dnevi v letu je testiral tudi dva hladilna kompleta za pomnilnik. Dan ni opisal samo navadnih RAM-ov, ampak je pod drobnogled vzel tudi ekstremista - PC - 166 SDRAM. 166 Mhz ram je kot nalašč za tiste, ki ste obupali nad svojim Pentiumom III na 133 Mhz vodilu, saj ga boste končno lahko malce bolj navili. Skratka, če želite nadgraditi svoje znanje o RAM-ih, potem si članek le preberite. Ne bo vam žal.

0 komentarjev

Močna podpora Linuxu

IWon Money - IBM in trije veliki japonski proizvajalci procesorjev so včeraj najavili začetek skupnega sodelovanja pri razvoju softvera za Linux operacijske sisteme. IBM, NEC, Fujitsu in Hitachi bodo tako prispevali skupaj 500 inženirjev, ki bodo delovali na razvoju novih poslovnih aplikacij za Linux. Zanimivo je, da je glavni cilj podjetij pospešitev razvoja Linuxa kot poslovne platforme, in ne zmanjšanje proizvodnih stroškov, kar vsekakor kaže na njihovo veliko zaupanje v Linux kot platformo. Vsa dela bodo seveda potekala pod okriljem OSDLja (Open Source Developer Lab), neprofitne organizacije, ki jo sponzorira 19 računalniških gigantov (omenjeni štirje so seveda med njimi).
Očitno nas čaka velik razmah Linuxa kot poslovne platforme, če pa pomislimo, da Mandrake 8.0 ponuja tudi Plug&Play podporo, pa Linux naenkrat postane opazna konkurenca Windowsom na prav vseh področjih! Več tukaj.

0 komentarjev

Inštalacija Mandrake 8.0 linuxa

Little White Dog - Še kakšno leto nazaj je linux veljal za operacijski sistem največjih računalniških zanesenjakov, toda fanatična podpora množic ga vedno bolj približuje statusu uporabniku prijaznega operacijskega sistema. Toda domači uporabniki, vajeni Windows okolja, se še vedno počutijo preveč neprijetno in nedomače, še posebej ob prvem srečanju z novim operacijskih sistemom. Ravno takim je namenjen novi LittleWhiteDogov članek. Ta zelo obširen in podroben članek bo vsakega računalničarja s kančkom volje popeljal po inštalaciji Mandrake 8.0 linux distribucije. Članek je res spisan za začetnike in temeljito obdela vsaki korak pri inštalaciji, pomaga pa si tudi s kupom slik. Priporočljiv ogled!

11 komentarjev

VMware za WinNT in Win2k

Little White Dog - VMware je, kot nekateri že veste, v bistvu programček, ki omogoča poganjanje operacijskega sistema v operacijskem sistemu ( zelo enostavno povedano ). Osebno nikoli nisem našel kakšne uporabnosti za dotično stvarco, toda nekateri je boste mogoče celo veseli. Če vas zanima več on inštalaciji in uporabi tega "virtualnega računalnika", si oglejte Little White Dogov test, v katerem je zadeva res temeljito razložena.

1 komentar