»

Opravičilo

Slo-Tech - Opravičujemo se za današnji dveinpolurni štiriurni izpad. Hvala za razumevanje.

Zaradi prenizke vlage v zraku so se v prostoru, kjer se nahajajo strežniki, izklopile klime. Pri 60 °C so Slo-Techovi hrčki razglasili splošno stavko (skladno z nastavitvami).

Zaradi moje napake na rezervni lokaciji nismo imeli sinhronizirane zadnje verzije kode, ki poganja to spletno stran (podatki so sicer bili), zato sistem ni uspel preklopiti. Se ne bo ponovilo (upam).

92 komentarjev

Slo-Tech zaspan?!

Slo-Tech - Tisti bolj pozorni ste verjetno opazili, da je bil Slo-Tech "krajši" čas odsoten. Ne boste verjeli, ampak tokrat niso bili krivi hrčki. Kriv je bil hišnik, ki je v prostor, kjer se nahaja strežnik, pomotoma spustil mačko.

Ne bi razlagal, kaj se je zgodilo z delovno silo, lahko pa povem, da ni več ista [:D].

64 komentarjev

Hipoalergene mačke

vir: BBC
BBC - Veliko ljudi ima težave z alergijami na domače živali, kot so na primer mačke. Alergijo povzroča protein Fel d1, ki s katerim so naravno "opremljene" te domače živali. Vendar kot kaže, to ni več tako velik problem, saj je ameriškemu podjetju Allerca uspelo vzgojiti prve hipoalergene mačke, ki ne povzročajo alergičnih reakcij.

To lastnost mačk so dosegli z genetskim inženiringom po naravni poti. Med seboj so namreč parili mačke, ki problematičnega proteina ne prenašajo naokoli. Taka je po besedah predstavnika podjetja vsaka 50.000 mačka. S projektom so začeli leta 2004 in sedaj prodajajo hipoalergene mačke za precej zasoljenih 3950 ameriških zelencev. Če ste alergični na mačke in imate...

51 komentarjev

Potek raziskave o odnosu do spletnega oglaševanja na Slo-Techu

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili, v zadnjem tednu na Slo-Techu poteka raziskava o odnosu do spletnega oglaševanja, in sicer v obliki intervjujev ter spletih anket.

Če na kratko povzamemo potek raziskave: z uporabniki Slo-Techa je deset raziskovalcev opravilo sto kvalitativnih intervjujev, kjer so jih predvsem spraševali o njihovi izkušnji s spletnim oglaševanjem.

Trenutno pa so v teku različne spletne ankete, v katerih se na celotni populaciji uporabnikov Slo-Techa preverjajo ugotovitve intervjujev. Za visoko stopnjo pripravljenosti sodelovanja v intervjujih in izjemno prilagodljivost glede izvedbe intervjujev, bi se ponovno vsem sodelujočim radi zahvalili.

Da pa bo raziskava lahko uspešno zaključena, vas še enkrat vljudno vabimo k izpolnjevanju spletnih anket. Izsledki raziskave bodo na voljo približno konec maja.

Z izpolnjevanje anket kliknite na pasico na vrhu!

61 komentarjev

Motnje v delovanju interneta po Sloveniji

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili, danes že skoraj cel dan (pa tudi včeraj zvečer) povezave po Sloveniji občasno ne delujejo oziroma delujejo zelo počasi. Strogo neuradno in nepreverjeno (Slo-Tech postaja tabloid [>:D]) je to posledica "manjšega" DDOS-a na omrežji SiOl-a in Telemacha. Dogodek sicer ne bi imel večjih posledic na sam promet znotraj Slovenije, če ne bi večina SiOl-ovega prometa z ostalimi slovenskimi operaterji potekala preko tujine.

23 komentarjev

Mačke in računalniki

Slashdot - Vam mačka v hišo prinaša na pol mrtve miši? Nič lažjega. Tale tip je kupil elektronska vratca, kamero in nekaj opreme ter napisal programje, ki dela prepoznavo slike do te mere, da ugotovi ali gre za Flo (njegovo mačko) in ali ima v ustih kako čudno žival. Swashta.

12 komentarjev

Splošna amnestija

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili... smo se za dan reformacije (ja malo pozno je tale novica) odločili izvesti pomilostitev vseh Owc in Gnojev. Kot kaže ste se na forumu umirili. Upam da še dolgo ne bomo imeli kakšnega novega osebka s tem nazivom.

1 komentar

lunijeva zadnja novica...

Jaz - No folkeci, pa smo tam... Kot ste verjetno opazili, sem zadnje čase na Slo-Techu bil zelo malo aktiven in je mojih novic, člankov/testov ter celo postov v Forumu bilo le za vzorec. Kaj naj rečem, po skoraj dveh letih vodenja in administriranja Slo-Techa enostavno ne najdem več toliko zagnanosti in entuziazma, kolikor bi bilo potrebno za nadaljnje uspešno delo. Vsi vemo, da zadnje čase Slo-Tech stagnira, da se ne dogaja veliko novega in krivdo za to v celoti prevzemam na svoja pleča. Upam, da se bo z mojim odhodom to spremenilo ter da bo novo vodstvo tej strani in skupnosti vrnilo tisti občutek stalnega dogajanja in zanosa, ki sta ga imela prej.
Kakorkoli že, še zadnjič bi se vsem vam rad zahvalil za eno izmed najlepših izkušenj v mojem življenju. Ko sem snoval začetke Slo-Techa si nikoli nisem mogel predstavljati, da bo iz vsega skupaj zraslo to, kar je, in zahvaliti se imam prav vam bralcem. Tekom svojega dela sem spoznal ogromno dobrih prijateljev in brez skrbi, nikogar ne bom...

49 komentarjev