»

Okrogli kabli - n-tič

Mikhailtech - Za mojo poslovilno novico pred jutrišnjo maturo iz slovenščine (saj res, zaželite Primožu, DrSergioDJu, Slaineu, LPPju, Máteju, Zigggi, Senitelu ter moji malenkosti veliko sreče), pa povezava do testa okroglih diskovnih kablov na Mikhailtechu. Kot lahko razberemo iz članka, je nakup le-teh zelo priporočljiv, saj se je pri njemu zamenjava iz ploščatih na okrogle kable odrazila v treh stopinjah nižji temperaturi ohišja. Ravno včeraj sem objavil novico o tem, če so okrogli kabli kakovostno slabši od ploščatih zaradi ločenih ozemljitvenih žic. Test je bil čudno izveden, saj je bila testirna enota CD prepisovalnik. Tokrat je Mikhail testiral disk s Sisoft Sandro, enkrat z okroglim kablom, drugič s ploščatim. Razlike ni bilo - le statistično odstopanje. Sedaj vemo [:D].

10 komentarjev

KaZaA: nedolžna

Newsbytes - Presenečenje. Nizozemsko sodišče je razveljavilo sklep nižjega sodišča, da KaZaA, priljubljen P2P program oz. omrežje, krši zakone o avtorskih pravicah: uporabniki jih! Klik!

Če ste trenutno v stanju zelo odprtih uči, pa se 'pomirite' ob obrazložitvi sodbe: KaZaA ne potrebuje centralnega strežnika, kot je bilo to pri Napsterju, ki je -- kratkomalo -- umrl (a še vedno brca! Novička kmalu), poleg tega pa je namenjen prenašanju tudi drugačnih, ne-glasbenih vsebin.

4 komentarji

Intel se pripravlja na Brookdale-G

The inquirer - Nekateri izmed bralcev gotovo veste, da Intel ni končal svojega razvoja naborov s čipom Brookdale-D, ampak namerava v bližnji prihodnosti izdati tudi nabor z imenom Brookdale-G. Le-ta se od Brookdala-D gotovo ne bo posebej razlikoval, saj bo gotovo vseboval vse napredne lastnosti, med drugim tudi podporo DDR SDRAM-u. Razlikoval pa se bo le po integrirani grafiki, ki naj bi bila na nivoju Nvidiinih čipov GeForce 2 MX 400. Kljub dokaj močni grafični kartici za ta del trga, v katerega bo Intel vstopil s svojim novim naborom, pa Intel ne namerava narediti podobne napake, kot jo je storil pred časom, ko uporabnikom sploh ni namenil dodatnega AGP slota. No, tokrat bo drugače, saj bo AGP slot prisoten na vseh matičnih ploščah. Čip je namenjen kot konkurenca tekmecem, ki so že ponudili svoje integrirane rešitve, med drugim tudi ATI-ju, ki naj bi s svojim dolgo napovedovanim čipom A4 končno prilezel na trg naslednji mesec. Brookdale-G bo obširneje predstavljen na CeBitu, na matičnih ploščah...

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Kot sem obljubil včeraj, je danes na vrsti nov test, ki sem ga ponižno spisal samo za vas, drage Slo-Techerke ter spoštovani Slo-Techerji. Na test sem (s pomočjo Goorxa) popeljal devet grafičnih kartic ter vsako od njih izmučil prek vseh meja. Upam, da boste v branju tega dolgo napovedovanega testa uživali.

19 komentarjev

Modri dirk... ehm... pekači

CDR-Info - Medtem, ko se je Sergio mučil z 8x in 12x pekači, se veliki fantje (CDR Info) že igrajo z makinami povsem drugega ranga. Seveda govorim o 20x in 24x pekačih, o katerih se je zadnje čase kar precej govorilo. Na CDR Info si torej lahko ogledate test Ricohovega 20x modela, ali, še bolj zanimivo, Sanyotovega 24x modela. Oba pogona sta si med seboj precej podobna, saj za doseganje tako visokih hitrosti uporabljata Zone CLV tehnologijo. Preprosto povedano se CD-R plošček razdeli na tri dele, po katerih pogon piše z različno hitrostjo (12x, 16x, 20x pri Ricohu in 16x, 20x, 24x pri Sanyotu). Tudi druge tehnologije, ki jih uporabljata, so precej zanimive, omenim naj le Sanyotovo Burn Proof 2...

10 komentarjev

Novi test

Jaz - Po daljšem zatišju s testi odpira Sergio novo sezono z ničemer drugim, kot s svojim dolgo napovedovanim mega testom CD pekačev. Tipo je testiral kar 12 različnih modelov, od Plextorjev, Yamah do Ricohov in Creativov. Če ste trenutno v trgu za nov pekač, si zadevco le oglejte, pa tudi drugače je ogled priporočljiv, saj je Sergio razbil kar nekaj mitov, ki so se nabrali okoli pekačev. Še opravičilo za pozno objavo testa, toda Sergio je danes spet preveč snifal lepilo in sem za objavo moral poskrbeti sam (kar je vse skupaj premaknilo za 3-4 urce ), ker ga je potem preveč bolela glava .

21 komentarjev