»

Deluge z anonimnim brskalnikom

Slashdot - Odprtokodni Bittorrent odjemalec Deluge zdaj vključuje tudi anonimni brskalnik. Z brskanjem po le-tem se bo uporabnik zavaroval pred zlobnimi ponudniki interneta, ki sledijo, kateri uporabniki zahajajo na strani, ki so v zvezi z Bittorrent protokolom. Razvijalci namreč menijo, "da je to narobe in neetično, saj obstaja veliko legalnih načinov za uporabo tega protokola".

Izvorna novica in changelog za Deluge 0.5.8RC1.

14 komentarjev

MPAA najemala hekerje za boj proti piratom?

Wired News - V Wiredu so objavili članek z naslovom Exclusive: I Was a Hacker for the MPAA. Gre za pogovor z Robertom Andersonom, hekerjem, ki naj bi ga najela MPAA, da jim priskrbi podatke o popularnem torrent trackerju TorrentSpy.

Anderson naj bi tako po naročilu MPAA vdrl v TorrentSpyev sistem in prestrezal njihovo e-pošto. Za "delo" naj bi dobil 15.000 ameriških zelencev, pogodba pa je vsebovala klavzulo, da morajo biti podatki pridobljeni zakonito. Anderson sicer trdi, da so mu neuradno dali vedeti, da naj podatke pridobi na kakršenkoli način.

Anderson je na sodelovanje pristal, ker si je želel "dolgoročnega sodelovanja" z založniško industrijo, vendar je ta kmalu po opravljenem "delu" izgubila zanimanje zanj. Očitno iz razočaranja, se je nato obrnil najprej na lastnike TorrentSpya, sedaj pa še na javnost.

Vsekakor zanimiv članek o domnevnih nelegalnih metodah varuhov avtorskih pravic...

11 komentarjev

Mozilla ustanovila podjetje za internetni mail in komunikacije

Slashdot - Mozilla je napovedala, da ustanavlja podjetje, ki se bo ukvarjalo z različnimi storitvami, povezanimi z internetno komunikacijo, predvsem s ponudbo računov za elektronsko pošto. Podjetje se bo imenovalo MailCo, vodil pa ga bo David Ascher. Od materinskega podjetja dobijo $3.000.000 začetnega kapitala ter izvorno kodo Mozillinega e-mail odjemalca Thunderbird, s čimer bodo začeli svojo poslovno pot.

Izvorna novica.

2 komentarja

TorrentSpy onemogočil možnost iskanja za Američane

Slashdot - Iskanje na dobro znani torrent strani je onemogočeno za vse ameriške IPje. Če se s takšnim IP naslovom poskusimo povezati, dobimo kot rezultat tole stran skupaj s sporočilom da je iskanje po torrentih onemogočeno.

Do zapore pa, zanimivo, ni prišlo zaradi kakršnekoli sodne prepovedi, kot se to pogosto dogaja. Avtorji so stran, vsaj trdijo tako, delno zaprli zaradi protesta, ki ga je sprožilo negotovo stanje z zasebnostjo povezane zakonodaje v ZDA ter napetosti med Ameriko in Evropsko unijo na tem področju.

Izvorna novica.

49 komentarjev

Konec TorrentSpya

Gizmodo - Ena od največjih strani s ponudbo najrazličnejših nelegalnih datotek torrent je klonila pod pritiskom. V začetku tega meseca je sodišče odločilo, da mora TorrentSpy zbirati podatke o aktivnosti svojih uporabnikov in jih posredovati združenju MPAA. Vodilni so se zato odločili, da bodo raje prenehali z delovanjem strani oz. omejili njeno vsebino, kot pa izdali svoje uporabnike.

Uvedli so avtomatiziran sistem FileRights, ki bo analiziral objavljeno vsebino in dovolil zgolj objavo legalne, kar v končni fazi pomeni, da bo TorrentSpy počasi umrl. Zaenkrat ni indikatorjev, da bi se želeli zgledovati po švedskih gusarjih in se upirati oblastem, tako da bodo uporabniki najbrž morali najti alternativo.

Izvorna novica.

58 komentarjev

MPAA obtožena sodelovanja s hackerjem

ZDNet - S strani MPAA predhodno že obtoženo spletno mesto TorrentSpy, je vrnilo udarec in proti MPAA vložilo tožbo, ki temelji na domnevnem vohunjenju po njihovih zaupnih podatkih. Po navedbah predstavnikov podjetja Valence Media, ki upravlja s stranjo TorrentSpy, je MPAA ponudila hackerju $15.000 za pridobitev informacij o poslovanju ZlegaPodjetjaTM in njihovi e-poštni komunikaciji.

Hacker bi naj ukradel datoteko s podatki o prihodkih in stroških podjetja Valence Media, in sicer za obdobje od januarja do junija 2005. Hacker je predočil informacije, ki odkrivajo njegov povezavo z MPAA po sprejeti ponudbi, da zbere obremenilne informacije proti Valence Media.

Predstavniki MPAA zanikajo obtožbe s strani Valence Media-e in dodajajo, da je ta tožba le obupan poskus za prikrivanje dejstva, da njihove (in podobne) storitve vzpodbujajo piratstvo.

Viri: dailytech, slashdot, ZDNet

Brez komentarja...

21 komentarjev