»

Intervju s Slončkom

Slo-Tech - Tistim, ki so se že srečali s širnimi prostranstvi internetnih travnikov in kosilnico z imenom BitTorrent, je najbrž poznana Suprnova, ki je omogočala vstop v obljubljeno zeleno deželo.

Omenjena zvezdna eksplozija, ki je na dan zabeležila tudi do milijon in pol obiskov, je kmalu zmotila druščino gospodov mrkih pogledov. Ti so posebej grde poglede namenili tudi slovenskim varuhom reda, ki so nato leta 2005 zaplenili in zapečatili vhodna vrata v zeleno deželo. S tem pa je prišel tudi konec vrat, saj je njihov skrbnik klonil pod pritiskom temnih sil. Tudi kasnejša rehabilitacija ni pomagala. Nekdanji skrbnik se je zato odločil Suprnovo prepustiti gusarskim Švedom, sam pa je že odpotoval v Združene države Amerike, kjer namerava študirati in iskati službo pri nekdanjih sovražnikih.

To in še več je Andrej Preston aka Slonček zaupal Janiju Severju v več kot polurnem video intervjuju.

Vsem vrtnarjem in koscem ogled intervjuja zelo priporočamo.

91 komentarjev

Nov preboj na področju kvantnih računalnikov

Nature - V včerajšnji številki revije Nature je izšel članek v katerem avtorji trdijo, da jim je uspelo upravljati spin enega samega elektrona. Rezultati kažejo, da sedaj razpolagamo z vsemi elementi za izgradnjo kvantnih logičnih vrat, saj je poizkus pokazal, da je mogoče spin posameznega elektrona uporabiti kot kvantni bit v kvantnih računalnikih.

Sedaj mora samo še nekdo iz gradnikov sestaviti logična vrata ter tako dobljene gradnike sestaviti v vezje. Kvantni računalniki v naslednjih 15 letih?

20 komentarjev

Resnica o Suprnova.org

Slashdot - Sloncek je po enem letu molka končno razkril resnico o dogodkih, ki so vodili k zaprtju - največje strani z bittorrent povezavami Suprnova. Poroča, kako so nekega dne na njegova vrata potrkali slovenski policisti in mu zasegli 2 računalnika in kup ostale opreme. Sledilo je pol leta vlačenja po slovenskih sodiščih, dokler naši vrli organi postopka niso ustavili in mu stvari celo vrnili. Ampak najbolje, da si preberete sami.

137 komentarjev

MPAA na pohodu

Slo-Tech - Kot ste verjetno opazili, je v zadnjem tednu svojo "mafijsko" pot končalo kar veliko število popularnih strani za izmenjavo datotek preko spletnega servisa BitTorrent, kot so na primer: Suprnova, TorrentBits, DVDRCore, Phoenix Torrents, Youceff Torrents ... Krivec za zaprtje je po vsej verjetnosti MPAA (Motion Picture Association of America), ki je prejšnji teden napovedala, da bo uvedla bolj krute sankcije proti upravljalcem BitTorrent strani, ki gostijo povezave do nelegalnih vsebin (predvsem filmov in iger) in internetnim ponudnikom, ki dovoljujejo ponujanje takšne vsebine na njihovem omrežju.

V kratkem pogovoru z administratorjem Suprnove, slonckom, sem izvedel, da je zaradi prevelikega pritiska oblasti sam prostovoljno ugasnil najbolj obiskan spletni servis za izmenjavo datotek na internetu.

Po podatkih večjega slovenskega ponudnika dostopa do interneta zaradi te akcije ni bilo opaziti nobenega upada prometa.

Na novico sta nas opozorila Jux in MKrmec.

111 komentarjev

Intervju s Slončkom

Slyck News - Na spletni strani Slyck so objavili zanimiv intervju s s skrbnikom razvpite strani, s katere si lahko uporabniki prenesejo torrente, ki jih potrebujejo, da začnejo prenos različnih vsebin s spleta po omrežju Bit Torrent. S Slončkom, ki je naše gore list, so se pogovarjali o začetkih delovanja njegove strani, o vizijah in tudi o legalnih problemih. Klik!

35 komentarjev

Intervju s Futuremark

HomeLan Fed - Danes je, kot ste že opazili, večina novic povezana z navijanjem na takšen in drugačen način. Tale je posredno. Torej, na HomeLan Fed so danes objavili eksluzivni intervju, ki so ga naredili z Nicklasom Renqvistom and Patricom Ojalo. Se sprašujete, kdo sta to sploh? Ta dva možakarja sta v intervjuju predstavljala Futuremark, nekdanji Madonion, podjetje, ki je zaslovelo s svojimi benchamark programi, kot sta PC Mark ter 3D Mark. Če vas zanima, kaj sta povedala, intervju le preberite.

0 komentarjev