»

Težave tovarniško navitih grafičnih kartic

HardOCP - Vsak od nas, ki je kadarkoli navijal svojo grafično kartico, se je verjetno že srečal z določenimi težavami v primeru, da je preveč povečal frekvenco jedra oziroma pomnilnika. Artefaktov in zmrzovanj v igrah pa od nikoli navite grafične kartice ponavadi ne pričakuje nihče. Vendar se zadnje čase pojavlja vse več tovrstnih težav z grafičnimi karticami GeForce 7900 proizvajalcev BFGTech, EVGA, in XFX, katerih skupni imenovalec so višje frekvence od referenčnih nVidiinih kartic. Le-ta s krivdo vali na omenjene proizvajalce, čeprav se je pred kratkim izkazalo, da je frekvenca Vertex shader enot kartic GeForce 7900 previsoka, kar tudi lahko privede do nestabilnega delovanja. O tem več tukaj.

Več o težavah tovarniško navitih grafičnih kartic v izvorni novici.

24 komentarjev

CpuCool

Tweak Files - Za vse tiste, ki vas ne zanima MBM za nadzor temperature in sistema je tukaj en programček CpuCool, ki pa služi še marsičemu. Dela z vsemi procesorji in Intel, ALI, VIA, AMD in SIS5595 matičnimi ploščami. Program pa je shareware. Programček in kaj lahko dela dobite tukaj: LINK. Tukaj pa dobite tudi PowerStrip 3beta: PowerStrip 3Beta

6 komentarjev

Novi WCPIUD

Jaz - Izšla je nova verzija programčka za ugotavljanje hitrosti procesorja, WCPUID. Tokratna verzija, v3, prinaša nekaj novosti. Najpomembnejša je realno-časovno odčitavanje ferkvence procesorja. Potem je tu še malo spremenjeni zunanji izgled... Programček dobite tukaj. Lahko pa tudi download-ate različne dodatke zanj (trenutno je samo eden, a kmalu se bo dalo dobiti tudi druge!). Hvala Janez!

5 komentarjev

Tester hitrosti v igrah

Guru 3D - Sintetičnih testerjev je ogromno, ja. Če pa želite takega, ki vam bo izmeril FPS v DirectX igrah, pojdite sem. Programček je zelo priročen in enostaven. Primeren je za vse tiste, ki se vam ne ljubi odpirati konzole v igri, da bi vam ta štela FPS. Nekatere igre te možnosti sploh nimajo, zato je FRAPS (ime programčka) še bolj priročen. Sicer nismo igračkarska stran, ampak kot veste, so igre eden najbolših pokazateljev sposobnosti sistema. Da pa bi izmerili hitrost le teh, potrebujemo FRAPS.

7 komentarjev

Nov PowerStrip

3D Files - In sicer PowerStrip 3.0 Beta3 Build 113, downloadate pa si ga lahko tukaj, velik je pa samo 432 KB. Za tiste, ki še ne veste, kaj PowerStrip je - je programček za nastavljanje vseh mogočih in nemogočih lastnosti grafičnih kartic.

2 komentarja

Novi GTU

Guru 3D - Guru of 3D (BTW, kol sneženi logo) je izdal novo različico GeForce Tweak Utilitiya. Gre za zares zanimiv programček, s katerim lahko spreminjate kopico nastavitev za vašo kartico ter jo, seveda, overclockate. Sicer je za overclockanje ravno tako dober kakšen PowerStrip, toda ta programček je namenjen posebej eni kartici in tako ima kar nekaj prednosti. Dobite ga tukaj, pred uporabo pa si le dobro oglejte vso dokumentacijo!Predlagam, da pred uporabo obvezno pogledate NiggerBobov komentar k novici [>:D].

1 komentar