»

Nov rod zalege - BIOS virusi

Alfredo Ortega

Slo-Tech - Dva raziskovalca iz podjetja Core Security Technologies sta na konferenci CanSecWest predstavila nove metode okužbe BIOSa, ki omogoči neverjetno trdoživo zalego. Pozabite antivirusne programe, posodobitve, krpanje lukenj v sistemu, formatiranje in celo ponovno flashiranje BIOSa - metode, ki sta jih predstavila avtorja Anibal Sacco in Alfredo Ortega lahko bojda preživijo vse to. Glavna prednost napada je, da ga je skoraj nemogoče odkriti in je neodvisen od operacijskega sistema. Edino olajševalno dejstvo je, da za napad potrebujeta administratorske privilegije ali fizični dostop. Več o tem.

57 komentarjev

OpenDocument pretvornik za MS Office

Ars Technica - Pod pritiskom vse večjega števila uporabnikov, ki uporabljajo odprt zapis dokumentov, pa verjetno tudi zaradi groženj številnih protimonopolnih tožb, se je Microsoft odločil, da bo sponzoriral izdelavo vtičnika (plugina) za svoj pisarniški paket Office, tako da bo Wordove dokumente možno brati in shranjevati v ODT zapisu.

Vtičnik bo nared že do konca tega leta, podpora za Excel in PowerPoint pa naj bi prišla sredi prihodnjega leta. Za nameček bodo pretvorniki na voljo tudi za starejše verzije MS Office.

Še izvorna novica na ArsTechnici.

31 komentarjev

A že spet nisi pobrisal prahu?

Slo-Tech - Tiste, ki si svojo kišto lastite že nekaj časa, bi ob odstranitvi pokrova znalo presenetiti kaj takega. Tudi pri računalnikih je čiščenje pomembno, saj lahko izboljša hlajenje in celo prepreči okvaro katere od komponent. Pa vendar je bolje spoštovati pregovor "Bolje preventiva kot kurativa", zato poskušajte čimbolj onemogočiti vstop prahu v ohišje. Zelo pametno je imeti več ventilatorjev, ki zrak sesajo iz ohišja, kot pa tistih ki ga pihajo vanj, prav pa pridejo tudi protiprašni filtri. Stare mamine najlonke delo sicer opravijo, a za tiste, ki želijo profesionalen izgled, nikakor niso dovolj. Aluminijaste Praholovilce™ so naredili pri JabTechu, prepihali pa so jih 3dXtremeovci. Puf!

8 komentarjev

Izdelava ročaja za ohišje

Slo-Tech - Ročaji za računalniška ohišja so pred par meseci bili izredno popularna zadevca in po internetu ni manjkalo vodičev za njih izdelavo. Glede na to, da teh vodičev trenutno res manjka, bom vsem novim bralcem Slo-Techa prav prišla ta povezava. Gre za nov in precej spodoben vodič, ki so ga sestavili fantje z Bit Technologies ob pomoči CoolCaseMods spletne trgovine. Seveda za izdelavo ročaja ne potrebujete kompleta, ki ga prodaja CoolCaseMods, dovolj bo že malce domišljije in obisk lokalne železninarske trgovine... Thnx, mitja34.

1 komentar

Izdelava fan ducta

Bit Technologies - Ta članek na Bit Technologies pa je kot nekakšno nasprotje prejšnjega, saj govori o izdelavi sprednjega fan ducta. Kot bi vam lahko potrdil tudi naš Sergio, so ravno ti sprednji ventilatorji zaslužni za največ praha v ohišju. Kakorkoli, fantje pri Bitu so se zadeve lotili pošteno, s kupljenim fan ductom... Hehe, dobro se spomnim teme v ArsTechnicinem forumu, v kateri je neki skandinavski zanesenjak predstavil svojega AOpen HX08 s prvim takšnim fan ductom, sedaj pa zadeve že komercialno prodajajo. Ah ja, kje so tisti časi (počasi odšepa do svojega gugalnika in si prižge pipo)...

0 komentarjev